Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.04.2013 14:14 - мониторинг_09042013
Автор: liderkjnie Категория: Политика   
Прочетен: 958 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 09.04.2013 14:17


По-ниска такса износ за тока би "отпушила" работата на ТЕЦ "Бобов дол"

Перник, 08.04.2013 13:54Автор: btvnews.bg

В момента централата работи с мощност 140 мегавата едва с един блок, посочи шефът на мините

 

Евентуално намаляване на такса пренос за износ на електроенергия би отпушило веднага работата на ТЕЦ "Бобов дол". Това заяви на пресконференция в Перник управителят на централата Огнян Зарев.

По думите му в момента съоръжението работи с мощност 140 мегавата с един блок. В принудителен отпуск пък са пуснати миньорите от двете мини "Бели брег" и "Станянци".

„Ако таксите за пренос бъдат намалени, може да бъде включен още един блок на топлоцентралата и мините да заработят пълноценно. От Пернишкия и Бобовдолския каменовъглен басейн всеки месец се предоставят по 7 000 тона въглища за населението. Те заместват 15 000 куб. м дърва”, уточни Зарев и определи като национално предателство ликвидацията на подземния въгледобив.

Според шефа на „Въгледобив – Бобов дол” сероочистната инсталация в едноименния ТЕЦ работи много добре. Сега се готвело и изграждането на още една такава система.

„Пред пуск е подобно съоръжение и в "Топлофикация" - Перник. Това доказва, че мислим за развитие на предприятията и бъдещата им работа, а не за ликвидация или бързи печалби”, каза още Огнян Зарев, който е и водач на листата на партия ЛИДЕР в Перник.

 

Написано от: Пресцентър на ПП ЛИДЕР

ЛИДЕР в Перник - инж.Огнян Зарев е водач на листата

Крайно време е гласът на перничани да бъде чут в парламента и проблемите на хората тук да бъдат решавани. Редно е в тази държава да се случва нещо добро.“ Това заяви при представянето на кандидат-депутатите от ЛИДЕР в Перник инж.Огнян Зарев. Той оглавява листата на партията, след него е Веселина Борисова, ръководител на пресцентъра на политическата формация, трети е областният координатор Михал Алексиев. В листата има осем имена, това са хора с различни професии, но обединени от уменията си да се справят успешно с работата си.

„ЛИДЕР ще има най-малко 10 депутати, за да сформираме парламентарна група.“ - категоричен бе водачът на листата. Той припомни, че фирма „Фундаментал“ - рудник в Бобов дол – е неговата гордост, защото е успял да го спаси от ликвидация буквално за един ден. В него работят 250 човека, които изхранват семействата си. ЛИДЕР има капацитета да промени тотално обърканата ситуация от последните седмици. „Потреблението на електроенергия от битовите абонати е с 30% повече от промишлените, което означава само едно – икономиката не работи, в колапс е. Единственият изход е да съживим икономиката на страната, каквото е мотото на партията ни. А това няма да стане без работещи предприятия.“ - разясни инж.Зарев.

За да бъдат привлечени инвеститори, е необходимо да се създадат условия за добър бизнес. Един от способите за това е на влагащите капиталите си у нас да бъдат осигурени преференции, и то в дългосрочен план – за 10-годишен период. „17 евро такса пренос за електроенергия е много, ако падне на 4 евро, както в други страни, износът ще скочи, ТЕЦ Бобов дол ще заработи на два блока, а мините ще се отворят и ще работят пълноценно, без хората да бъдат пускани в неплатен отпуск.“ - уточни водачът на листата на ЛИДЕР. Инж. Зарев обяви и намерението на Минна компания да кандидатства за концесия на три площи в Перник, където да се копаят въглища. Това ще отвори още работни места за хората в областта. Вече започва и възстановяването на парниците в района на ТЕЦ-а, там ще се произвеждат зеленчуци за българския пазар.

Своята твърда убеденост, че партията ще влезе в 42-рото Народно събрание, заяви и Веселина Борисова. „Поне един народен представител от Перник – това е нашата програма минимум. С рационалните си и практически идеи ще спечелим доверието на перничани и на всички българи, защото крайно време е предлагащите разумни неща да намерят място в управлението на държавата. Ние сме достатъчно отговорни и поетото като политически ангажимент от нас ще бъде изпълнено.“ - каза Борисова. Тя сподели, че е емоционално свързана повече с Перник, отколкото със столицата, където е родена, защото нейната баба живее над 50 години в миньорския град.

„Ако ЛИДЕР беше в управлението, нямаше да позволи да се купуват дизелови мотриси за БДЖ, при положение, че 80% от линиите в страната са електрифицирани.“ - коментира третият в листата Михал Алексиев. Той добави, че иска да работи за промяна на статуквото в държавата ни, защото и двете му деца са в чужбна и нямат намерение да се връщат тук, тъй като нямат работа и условия за живот. Това е проблем за по-голямата част от младите в България.

ЛИДЕР е с ориентация център и център-дясно. Засега от партията не коментират евентуални коалиции в парламента с други формации.

 

„Войната в къщи" и на политическата сцена

www.dariknews.bg | 08.04.2013 | 16:11

Семейство от Враца влезе в листите на две различни политически сили. Собственикът на радио „Силвър" Георги Генов и съпругата Илияна ще участват в изборите като опоненти. Илияна Ценова е поставена на трето място в листата на Коалиция ДСБ и БДФ. Съпругът й е 10-ти в листата на ПП ЛИДЕР. 

Семейното противопоставяне като че ли става патент за врачанско, след като на току що приключилите избори в с.Власатица за кметското място се бориха две сестри. 

36 партии и коалиции регистрираха своите листи за участие в парламентарните избори на 12 май във врачанско, обяви РИК Враца. Кандидатите за народни представители са общо 206. Повечето от партиите и коалициите са регистрирали по 6 кандидати, колкото са и мандатите определени за област Враца. По 12 кандидати са регистрирали 

ГЕРБ, „Коалиция за България" и ДПС, РЗС - 11. Най-малко кандидат депутати имат ПП „Национално движение единство" - 2 човека и ПП „Социалдемократическа партия" -1. 

21 от формациите са се регистрирали в последния ден - 6 април. 

Пълният списък с партии, коалиции и кандидати можете да видити тук: http://www.vratsa.bg/images/stories/Registar_na_PP_-_info-1.pdf

 

Кънчо Филипов оглави листата на ЛИДЕР в Сливенски избирателен район

www.dariknews.bg | 08.04.2013 | 14:46

Кънчо Филипов, председател на ПП ЛИДЕР е водач на листата в 21 многомандатен избирателен район Сливен. На второ място е Минко Минчев, бизнесмен от Нова Загора, на трето Доброслав Иванов - член на Националния изпълнителен комитет на ПП Национален идеал за единство /НИЕ/ и председател на местната организация. 

Четвърти в листата за депутати е от гражданската квота - адвокат Галя Хаджедурян, пети е инж. Стефан Кондузов, зам.изп. директор на ТЕЦ Сливен, шести е Христо Сосеров, бизнесмен от Сливен, седмото място е за Ирина Нейкова от гражданска квота, осми е Иван Иванов, зам.-председател на общинската структура на ПП НИЕ за Сливен, на девето място е капитан от резерва Димитър Голотвинов, който също е от гражданската квота. Десети е Валентин Велев, секретар на ПП НИЕ, единадесети е Ангел Ангелов, директор на ТЕЦ – Сливен.

 

ЛИДЕР, в коалиция с НИЕ, БНД И ГЛАС, се регистрира за изборите в Бургас

 

ЛИДЕР се включи в битката за депутатските места във втори многомандатен район- Бургас. В късния следобед на петък областният координатор на ЛИДЕР в морския град Димитър Колев внесе документи в РИК под номер 9. След заседание на районната комисия в събота, ще бъде обявена и официалната регистрация на коалицията.

 

Водач на листата на ЛИДЕР без изненади е финансистът и общински съветник Димитър Колев. Председателят на ЛИДЕР за Бургас е доказан експерт в сферата на финансите, изпълнителен директор на съживеното сливенско предприятие „Динамо” и член на съвета на директорите на ОЗК „Застраховане”.  Професионализмът на Димитър Колев бе доказан и с избирането му за председател на комисията за международно сътрудничество и оперативни програми към Общински съвет- Бургас.

 

Веднага след него е мениджърът Марин Лазаров, който управлява Порт Флот. Коалиционните партньори си разделят следващите две места. Трета в листата е юристката от Гражданска Лига за Активно Сътрудничество- ГЛАС- Десислава Йотова. На четвърто място е представителят на Българска Нова Демокрация. Това е  икономистът Йордан Атанасов, познат като управител на известна търговска марка в Бургас. Четиримата кандидат- депутати си пожелаха честни избори и успех, за да могат да реализират идеите си за икономически патриотизъм и съживяване на българската икономика. Ясните стъпки за подпомагане на малкия и среден бизнес, на които ЛИДЕР са базирали своята програма, ще дадат мощен тласък на задъхващите се дребни предприемачи, които се явяват основни работодатели в България.

05.04.2013

 

Фитнес за водачи! Разложанинът Д. Велев "Силният Лидер" в трибой на клуб "IRON MAN"

 

8 април 2013 17:49   804 прочита

 

Фитнес клуб "IRON MAN"-Разлог, проведе състезание по трибой - клек, лежанка, мъртва тяга под надслов "Силният Лидер", трибоят се проведе със съдействието на младежите от ПП ЛИДЕР. След оспорвана битка между 15 бойци 1-во място зае Димитър Велев, следван от Иван Стойчев, Кирил Демандиев и Петър Чилев. Наградите бяха висококачествени хранителни добавки. В дух на спортсментство награди имаше и за загубилите в трибоя.

П. Павлова

 




Гласувай:
0


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: liderkjnie
Категория: Политика
Прочетен: 27254
Постинги: 25
Коментари: 1
Гласове: 7
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930