Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.08.2012 09:45 - КЪДЕ СТЕ, ПЛОВДИВСКИ МОМЧЕТА И МОМИЧЕТА?
Автор: evgenitodorov Категория: Политика   
Прочетен: 23333 Коментари: 24 Гласове:
7

Последна промяна: 18.08.2012 16:38

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  В Русия осъдиха три момичета на по две години затвор. Става дума за групата „Пуси райът”. Вината им е, че направили „първофрмънс” в една църква. Казано по-ясно – избъзикаха се с бащицата на Русия, с Путин. В една демократична страна такава присъда не може да бъде издадена. Ввключително в Бългирия. В България даже може да протестираш срещу руския съд. Няма да те бият - най-много да те поканят да си тръгнеш. Протести има в целия свят. Политици и хора на изкуството казват, каквото мислят. В София даже пак млади хора се събраха около паметника на Съветската армия и направиха своя пърформънс. Някой да е чул някой да протестира в Пловдив? Във Великия град, оцелял 8 хиляди години? Градът, в който паметникът на съветския войн се гуши не в парка, а доминира над целия град? Къде сте, пловдивски момчета и момичета? Защо не правите флаш-моб или каквото там му викате? Защо не вдигнете глас в защита на своите руски връстници, които просто са изпели и изтанцували нещо на неподходящо място и свободата им е отнета за две години? Нали Ботев, дето го „изхвърлят от учебниците”, също се е борил за свобода? Ако беше жив той, какво ли би казал? Е, свободата е абстрактно поянтие, иска се малко интелигенетност, за да разбереш, че понякога не трябва да се мълчи – макар жертвите да са на хиляди километри. Затова Ботев –ако не той лично, поне неговите другари, са се вълнували и от съдбата на Паржиката комуна.
Свободата не е само да можеш за теглиш филми без пари.
Много по-лесно е да излезеш и да викаш „Циганите на сапун” или на стадиона „Съдията – педераст”.  Или във фейсбук да пишеш „Мрете курви –предатели!” Къде сте, пловдивски момчета и момичета? Ето – Альоша е до вас, по-точно над вас. Пишете си в групите и отидете, както правят в София. За пет минути поне. Не е задължително да драскате. Къде сте и вие, пловдивски рокери – рицари на свободата? Няма да си мръднете задника – защото дядо Николай, приятелят на руския патриарх и голям поддръжник на Путин, ще ви се скара. Къде сте рокаджии, които ми засипвате пощата със спомени? Не виждате ли, че онова време, когато бяхте забранени и гонени, се връща – засега в Русия. Интересно какво мислят българските и пловдивските политици? Мислят по европейски или гледат да не се наврят между шамарите? Да не би Газпром, примерно, да не даде обещаните пари на ЦСКА. Пловдивската телевизия е първата институция под тепетата, която официално изразява своя протест срещу присъдата над трите руски момичета. Правим го, не защото не обичаме Русия. Точно обратното. Правим го, защото ако мълчим, това би било предателство срещу паметта на най-светлите на умове на руската култура. Които не биха мълчали.  



Гласувай:
7



1. alexalexalex - ндам :)
18.08.2012 09:49
кхмерска работа :)
цитирай
2. анонимен - Едно кхмерче клечи из блога
18.08.2012 10:23
Тотално изкхмеркало поупутило се отвсякьде!
цитирай
3. анонимен - България- нужникът на Европа
18.08.2012 14:14
Връщам ви към оня пърформънс с идеята, че тогава се възмутихме от свободното право на автора да ни сравни с лайнари. Айде да оставим всеки да си гледа реда у дома и Путин да прецени дали тези персони ПОСИРАЯТ политиката му, а ние да поплачем за нашата "независима" съдебна власт.
цитирай
4. анонимен - Дълбоко се съмнявам, че най-све...
18.08.2012 14:42
Дълбоко се съмнявам,че най-светлите умове на Русия,които по правило са дълбоко религиозни православни християни ще одобрят такава простотия.
А най-светлите умове на Турция дали ще подкрепят такова нещо,ако се случи в..."Султан Селим джамия",примерно.
цитирай
5. анонимен - А КОГАТО ...
18.08.2012 16:49
А КОГАТО ЗА МОЯТА КНИГА "СКРИТИЯТ ЖИВОТ НА ЕДНА ПОМАКИНЯ" БЕ ЗАВЕДЕНО СЛЕДСТВЕНО ДЕЛО, НЯКОЙ ДА МЕ ЗАЩИТИ? КОГАТО ЛОВЕШКИЯ МИТРОПОЛИТ ГРИГОРИЙ МЕ АНАТЕМОСА И ОТЛЪЧИ - БЕЗ НИКАКВО ПРАВО ОТ ЦЪРКВАТА, НЯКОЙ ДА СЕ ВЪЗПРОТИВИ? КОГАТО НАСКАЧАХА ИДИОТИТЕ, КОИТО НИЩО НЕ ЗНАЯТ ЗА ТОВА МОМЧЕ ЛЕВСКИ - ЗА ПОЛИТИЧЕСКИТЕ МУ УБИЙСТВА, ОБИРИТЕ МУ, УБИЙСТВОТО НА ДЕТЕ ПРИ ПЛАНИРАН ОБИР И Т.Н. - НЯКОЙ ДА СИ ЗАДАДЕ ВЪПРОСА КЪДЕ ЖИВЕЕМ И ИМАМЕ ЛИ ПРАВО НА СОБСТВЕНО МНЕНИЕ... НЕРИ, НЕРИ, МНОГО ТЕ ОБИЧАМ, АМА НИКОЙ НЕ ЗНАЕ КАКВО СТАВА. ЗАЩОТО СЪЗДАВАЙКИ МИТОВЕ ОТ ТАКИВА КАТО ЛЕВСКИ СЪЗДАДОХМЕ УСЛОВИЯ ЗА ПОЯВАТА НА ТАКИВА КАТО БОЙКО БОРИСОВ...
цитирай
6. анонимен - Слава Богу!
18.08.2012 16:52
У нас рокерите не са под командването на Кирил.
Има известно количество пловдивски, които в едно с кръста, носят с гордост на ревера и пречупен такъв...Но има и други. Надявам се повече.
У нас има хора, които казахме, че ходенето на руския патриарх при Альоша е меко казано недипломатично. Термин, подходящ заради топлата връзка и единност на църквата с държавата и дипломатико угодните дела, които подхваща "заграницу".
В крайна сметка, ако за приемащите абсурдността на присъдата на трите момичета човешките сетива са в отпуск и участват в режисиран от КГБ маскарад, то поне да се замислят за инстинкта си за самосъхранение...Следващите може да са те. Причината е без значение.
Русия била православна държава...и това кога? Когато рушаха храмове...или когато строят нови. Това строителство може и да им изглежда като индулгенция, но не е.
Не случайно Христос гони търговците от храма. Е, ако става дума за храм, а не за партийнопоклоничество.
цитирай
7. анонимен - Тази една църква
18.08.2012 18:05
Тази една църква е и мемориал на загиналите в ръцете на Сталин християни, а този пърформанс всеки с малко мръсни думи може да направи. За присъдата съм съгласен, че е тежка, но протестът е на неуместно място и се гаври с неуместни неща, но ние се радваме на всяка глупост стига да приляга на пристрастията...
цитирай
8. анонимен - Размисли
18.08.2012 19:44
Какво наказание биха получили тези мацки, ако си бяха провели мероприятието в Рим или в Лондон или в Берлин? Със сигурност щеше да има дърпане на уши, но едва ли по две години - и то ефективно?
цитирай
9. анонимен - Но тъй като Русия е по-мъдра от представата на някои сценаристи за нея , днес всички руски медии под различен ъгъл задаваха един - единствен въпрос - "Защ
18.08.2012 20:09
http://avtorski.pogled.info/article/38240/Otvoreno-lyubovno-pismo-do-nai-krasivata-ot-Pussy-Riot
цитирай
10. анонимен - Старо чиче,
19.08.2012 09:30
Аз протестирах срещу убийството в Катуница и циганската слободия, но аз и другите си го решихме сами да го направим тоя протест, без такива като тебе да ни подкарват, както ти сега се пробваш да го направиш. Не подценявай интелигентността на младите!
цитирай
11. анонимен - кхмерска работа :) Талибански ...
19.08.2012 10:10
alexalexalex написа:
кхмерска работа :)

Талибански идиоте,
Пиле печено на грил,пиле яхния,пиле с ориз и още мнаго рецепти с пиле знам,но пиле завряно в путка?,пожелавам ти да ти е сладко,така както е сурово!
цитирай
12. анонимен - miro_san
19.08.2012 11:13
анонимен написа:
Аз протестирах срещу убийството в Катуница и циганската слободия, но аз и другите си го решихме сами да го направим тоя протест, без такива като тебе да ни подкарват, както ти сега се пробваш да го направиш. Не подценявай интелигентността на младите!

Браво на тебе. Само че кое би било по-силно - просто сам да отидеш да протестираш или да привлечеш още десет към протеста. Сам прецени. И, да, младежта у нас е сравнително интелигентна, само че много често спи. Ако не беше така, нямаше да чакаме '97-ма за да излезем по улиците.
цитирай
13. tili - Ей, много анонимен,
19.08.2012 12:13
много нещо! Голям страх или пък срам?
цитирай
14. анонимен - роу
19.08.2012 14:53
Вземете прочетете внимателно ,защо ги съдят? Ако бяха влезли в една джамия и бяха направили същото шоу живи нямаше да ги извадят от там.Това е гавра с ПРАВОСЛАВИЕТО НА КОЕТО ВИЕ ДАВАТЕ ПОЛИТИЧЕСКА ОКРАСКА. А вместо да се възмутите от тяхната наглост ги защитавате. ИМАТЕ ЛИ ЖУРНАЛИСТИЧЕСКА СЪВЕСТ ?ЗАЩО МАНИПУЛИРАТЕ ИНФОРМАЦИЯТА?
цитирай
15. анонимен - pravilno
19.08.2012 15:03
tiva momi sa izperkali,mestoto im e v psihodispanser, v gr.kardjali.molia zapovvadaite.dr.kol4ev vi 4aka
цитирай
16. анонимен - Г-н Тодоров, след като нададохте ...
20.08.2012 12:23
Г-н Тодоров,след като нададохте вопъл в защита на въпросните певици не е ли редно да защитите с декларация и Джулиан Асандж.Който е преследван от половината свят.И не е ли учудващо,че Еквадор,Венецуела.Куба защитават свободата на словото,а братските нам САЩ и Великобритания го преследват точно заради свободата да бъдем информирани.Или е политически некоректно да бъде защитаван Асандж,без указания "отгоре".
цитирай
17. анонимен - До №5
20.08.2012 15:30
Май си онзи помак Стоянов,който от години се гавра с българщината в помиите,които наричаш"книги"?!Кой си ти,та наричаш Дякона "онова момче Левски",който,според теб бил обирджия и убиец...Жал ми е за теб!Жалко,че всеки ден посягаш с калните си ръце към българския хляб!
цитирай
18. анонимен - Егоманиак
21.08.2012 02:01
Това не е първата несправедлива присъда по света (да не говорим, че ще има обжалване и пр.).
Този избирателен подход е поредната медийна манипулация.
Разбира се и добър повод за PR на дадена партия (пример ДСБ), медия и пр. - да се измерим кой е най-против Путин, това сега е на мода и престижно.
цитирай
19. анонимен - anonimen
22.08.2012 09:27
Е,г-н Тодоров...дойдохме си думата-великите молителки за свобода след като станаха световноизвестни ще осребрят тази си известност-регистрират търговска марка,под която да продават най-различни потребности от бита.Щото затвора си е затвор,ама парите трябва да се изкарват.Та така...Язък за джепането дето отиде за защита на многострадалните.Но във всяко зло има и добро.Голям майтап ще е ако направят една молитва за благоденствие на тов.Путин.
Само ми е интерсно какво ще е логото на марката...
цитирай
20. strrelez - Върховен цинизъм!
24.08.2012 09:04
Тия МЕГА-скандалки кучки не заслужават никакво внимание, но върховният цинизъм на разни "борци за свободата", които надигат вой около тях е меко казано дразнещ. Най-фрапиращото в случая е че сред виещите има и жени, т.е. майки. Как тези майки оценяват тази висша проява на феминизма - бременна жена в 9-ти месец да участва в хипер-скандален порно видео клип? Това не е протест господа, това не е свобода, това е престъпление срещу човека, и когато църквата ги е отхвърлила отдавна за други подобни деяния, те не са желани НИКАК там, тия влизат най-скандално в най-святата църква за руснаците и правят разни позорни сцени, уж като протест срещу Путин. Е, това вече няма как чашата на търпението да не прилее. Но явно това е било и целта, тия кучки не са сами, зад тях стои някой с много пари, и се обзалагам че след като излязат от затвора те ще се окажат милионерки! А вие протестирайте, крякайте, скачайте "Борци за Свободата".
цитирай
21. анонимен - Още ли не ти е ясно
30.08.2012 22:16
Евгени, не разбра ли, че Мамин никога няма да ти прости, че от твоята телевизия изтече информация за безобразията, които сътвори при частичните избори в "Източен". Казал е, че ще те нулира и като гледаме май ще стане.
цитирай
22. анонимен - съгласен съм с автора на " п...
27.09.2012 09:57
съгласен съм с автора на " помакинята...."
цитирай
23. анонимен - съгласен съм с автора на " п...
27.09.2012 09:59
съгласен съм с автора на " помакинята...."
цитирай
24. анонимен - До анонимния № 22 и 23:
28.09.2012 16:27
Ти пелтек ли си/та повтаряш един и същ пост два пъти/,или си обикновен глупак,та си съгласен с поругателя на ЛЕВСКИ,надраскал гнусотията за "Скрития живот на една помакиня"?!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: evgenitodorov
Категория: Политика
Прочетен: 4612519
Постинги: 329
Коментари: 2374
Гласове: 2828
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031