Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.11.2011 12:12 - Блогът се превърна в книга
Автор: evgenitodorov Категория: Политика   
Прочетен: 3546 Коментари: 3 Гласове:
1

Последна промяна: 19.11.2011 12:23

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

 Онзи ден получих коментар след последния ми постинг, който ме зарадва - анонимен пловдивчанин описваше как е чел /пред/ последната ми книга "Особености на филибелийския характер" и тя го накарал да се усмихне. И препоръчва да пиша с повече усмивка.
Това напътствие обаче малко закъсня. Тези дни езлезе новата ми книга "Тайни писма до Бойко Борисов и други секретни писма и документи". По-голяма част от "документите" вече са публикувани в този блог.
Та в книгата има и неща, които сигурно ще накарат читателя да се усмихне, има и сериозни коментари. Може би последната категория можеше да бъде намалена.
Сега читателите на атози блог да не си помислят, че вече всичко са  чели и че няма смисъл да се охарчват с 14 лв.
В сборника съм включил и някои нови неща, които по молба на издателството не бяха публикувани в блога.
Трябва да призная, че по настояване на рецензенти и редактори доста неща трябваше да съкратя. Те обаче си остават в блога нецензурирани. Може би е любопитно да се сравнят публикациите в книгата и блога, за да се установи кои са смущаващите и "богохулни" текстове.
Книгата вече я има в добрите книжарници, може да се поръча и в интернет.
За реклама - ето текста от корицата:


"След главоломния успех на книгата “Особености на филибелийския характер" на Евгений Тодоров, която се превърна в световен бестселър и безспорно стана най-четената пловдивска книга, не само в Пловдив, но и отвъд океана, решихме да подпомогнем предизборната кампания по своеобразен начин със сборника “Тайни писма до Бойко Борисов и други явни и секретни писма и документи". Част от текстовете вече са публикувани в Интернет. Едни са безжалостно възхвалявани, други – подмазвачески охулвани. Не липсват закани и заплахи към автора, които още си стоят в блога му, посетен до този момент от над 550 000 читатели.

 

 

Ето историята на тази книга - в  издателството ни наскоро бе получен плик с флашка в него. Подател не бе посочен. Погледнахме съдържанието и не можахме да повярваме – бяхме попаднала на българския „Уикилийкс“. Неизвестен компютърен гений бе успял да проникне в архива на канцелариите на министерства, посолства, институции и даже в архива на самия Бойко Борисов.

 

Разбира се, съществуват съмнения в автентичността на документите. Възможно е някои от тях да са манипулирани или даже измислени от подателя. Но не трябва да се им се отрече логика, която доосветява и тълкува важни за България събития от последните няколко години. Някои от коментираните теми имат своето развитие във времето, което не е проследено – затова и посочваме точната дата и час на публикуването. Изкушихме се да възстановим една стара традиция – върху вече написаното да се добавят „приписки“. Помолихме автора да добави по няколко реда накрая – с дата 2011 година. Трябва да признаем, че някои рецензенти оцениха книгата като „антибългарска“, „богохулна“ и невъзпитателна“. Ето защо книгата е жестоко цензурирана, само и само да запазим авторитета на някои институции. Отделен въпрос е дали те заслужават този жест.

Предупреждаваме родителите да не допускат до книгата читатели по-млади от 18 години. За да не бъдат развратени идеологически. Така че дръжте тази книга заключена – така както се държат оръжие, отрова за мишки и опасни лекарства. А ако все пак решите да я прочетете, най-добре след това веднага я изгорете.

От издателството


 

image

 



Тагове:   книга бойко,


Гласувай:
1


Вълнообразно


1. анонимен - Супер!
19.11.2011 14:40
Читателят всъщност е читателка. "Особености на филибелийския характер" я прочетох за втори път. Със същия интерес и удоволствие, както и първия път. Нека да не звучи"подмазвачески", но я нареждам до "Хроника за Пловдив" по много качества (без да съм литератор), но особено заради информацията за града ни и нас, филибелиите. Нямам търпение да прочета новата Ви книга. Успех и приятни събота и неделя!
цитирай
2. анонимен - Bih iskala da ia procheta. Bihte li ...
22.11.2011 02:04
Bih iskala da ia procheta. Bihte li mi kazali ot kude da ia nameria i da ia kupia online tui kato ne jiveia v BG.

Follow me at: http://villy-k.blogspot.com/
цитирай
3. анонимен - Кънчо П. Деров, фелдфебел Хон. Кауза
22.11.2011 03:51
По повод : ...ако все пак решите да я прочетете, най-добре след това веднага я изгорете."
Колега Евгений Тодоров, както ме увери Гарабед Шпионинът (от съседния вход) професионално издържаната процедура след прочитане на Таен ДокОмент е ... ИЗЯЖДАНЕ.
Орално.
Да им е сладко!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: evgenitodorov
Категория: Политика
Прочетен: 4613516
Постинги: 329
Коментари: 2374
Гласове: 2828
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031