Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.09.2011 21:12 - ТОТЮ МЛАДЕНОВ ПИШЕ НА БАРАК ОБАМА
Автор: evgenitodorov Категория: Политика   
Прочетен: 3922 Коментари: 3 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
                           Уважаеми Господин Президент,   Очевидно Вие сте социален президент, аз пък съм социален министър от една далечна малка страна. Малка страна, но изглежда тук разбираме нещата по-добре. Страната ни се казва България и е известна с това, че тук живеят най-умните, най-образованите, най-гостоприемните и най-трудолюбивите хора. Затова си позволявам да Ви дам акъл – след като прочетох какво искате да направите за Вашите трудови хора и за безработните. Господин президент, аз съм прям човек и искам да Ви кажа откровено, че Вие не мислите за трудовите хора. Вие мислите за капиталистите. Искате да се намалят някои данъци не само на работещите, но и на малките фирми. Че за какво ще помагате на малките фирми? Че тези фирмаджии са най-големите мошеници – при нас те осигуряват хората на минимална заплата, не чукат на касовия апарат, занимават се със спекула и продават лошокачествени стоки. Лошото е, че като прочетат как галите с перце техните събратя отвъд океана, и нашите ще искат някакви облекчения. Освен това сте искали да се отпускат държавни средства за стимулиране на икономиката. Това вече пък е наливане на пари в джобовете на работодателите. Безсмислено е – те ще окрадат всичко. Парите трябва да се дават директно на работниците. Затова ние в България не си губим времето да умуваме как да се докараме на капитала. Защо е нужно такава сложна система – да се инвестира в икономиката, така щели да се разкриват нови работни места, а тези, които още са на работа щели да плащат по-малко данъци и т.н. Шменти капели – както казва моят шеф. Ние сега смятаме да вдигнем не само минималната заплата, но и осигурителните прагове. Тоест да принудим капиталиста да плаща повече на работника. Да извади от своя джоб и да плаща. Няма ала-бала. Нашите капиталисти ни заплашват, че така щели да се увеличат безработните. Затова смятаме да забраним на фирмаджиите да съкращават работни места. Който съкращава – в затвора. Който закъснява с осигуровките – в затвора. Който закъснява със заплатите – в затвора. Защо да си губим времето с някакви инвестиционни програми и с планове за разкриване на нови работни места. Глупости на търкалета. Бий капиталиста по главата и си гледай кефа.   Тотю Младенов – истински социален министър  



Гласувай:
5



1. анонимен - Interesting, thanks
13.09.2011 23:26
Fairly! This was a very great article. Thanks to your offered data.
цитирай
2. proximus - Позволете ми един сериозен коме...
18.09.2011 11:27
Позволете ми един сериозен коментар, на иначе ироничното "писъмце".
Аз съм "ЗА" вдигането на мин.раб. заплата, понеже е пределно ясно че с нея в момента не може да се преживява. И в следствие което, имам дълбоки съмнения че повечето осигуряващи се на 240лв реално получават доста повече. Т.е. се укриват доходи. А това не е правилно.
Договорили сте се да ти плащат на 600лв, а те осигуряват на 280. След известно време шефът ти иска да те уволни за да сложи свой познат на твое място. Ако решиш да се "опъваш", си на 100% защитен от КТ. Но тогава просто почват да ти плащат 280лв колкото ти пише в договора, и ти щеш не щеш сам се махаш.
Имам една позната (на 23г) която 3 мес. почти не й бяха плащали заплата и само я мотаха, и заблуждаваха да стиска зъби "само и тази седмица". В резултат тя самата натрупа лични дългове, просто защото шефът й премълчаваше че повече няма нужда от нея. Последният в същото време се размотава из Вн. с новичко А4. Това относно морала на БГ работодателят, или поне един негов представител.

Естествено може да се каже и много за качествата на типичният БГ бачкер, гледащ да се скатае, вечно мрънкащ и недоволен, в състояние по всяко едно време да открадне от човека който му дава хляба... Може би и работниците си заслушават шефовете.

Имам и двете ви книги, съжалявам че не всички работодатели са като вас.
цитирай
3. meto76 - Минималната работна заплата тр...
02.10.2011 19:25
Минималната работна заплата трябва да се определя от пазара на работна ръка, а не от държавата.Ако работник и работодател се съгласят да сключат договор за 220 лева на месец в някое затънтено село в провинцията, каква се явява държавата, за да им забрани да го сключат.Увеличаването на минималната работна заплата пречи на намалението на безработицата.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: evgenitodorov
Категория: Политика
Прочетен: 4647880
Постинги: 329
Коментари: 2374
Гласове: 2829
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930