Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.07.2011 09:01 - АЛЧНИ ЧАСТНИЦИ ДЕБНАТ ЗАД ВСЕКИ ЪГЪЛ
Автор: evgenitodorov Категория: Политика   
Прочетен: 3609 Коментари: 3 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
                  Жежък пловдивски ден. В една квартална поща се е оформила опашка от хора. Какво чакат – пенсии или нещо друго – все едно. Температурите се качват, климатизация няма, няма къде да седнат изнемощелите хорица, започва да мирише на потни тела. Времето тече, опашката се движи бавно. В съседния салон две колежки си говорят сладко – на техните гишета няма опашка. Даже и клиенти не се виждат. Клиентите на пощата не могат да разберат – толкова ли не може да се измисли друга по човешка система. Няма и кого да питат. Някой не издържа и се обажда на местната телевизия. Идва екип, но той няма право да влезе в системата на Български пощи. Трябва разрешение от София. Жегата и смрадта стават нетърпими. Двама души припадат. Свестяват ги и побледнели и треперещи те отново заемат място на опашката. Най-после ги пускат в салона. Още малко и стигат до гишето. На гишето освен химикал на връв има нещо ново – тетрадка с подписка. Подписка срещу приватизацията на Български пощи. Клиентът усеща, че краката му треперят, може пак да припадне, но събира последни сили и с трепереща ръка се подписва. Срещу приватизацията. Може да чакаме, да припадаме, но няма да дадем любимата ни поща на мръсните частници. Защото мръсните частници веднага ще продадат пощенските имоти за чалга клубове, Мол-ове, казина. А може да стане най-лошото – да ги продадат на турци. Какъвто и опит да се направи в държавата за смяна на някоя остаряла система, веднага изниква призракът на Разпродажбата. Когато бе направен плах опит да се ограничи финансирането на т.н.”феодални старци” от БАН, те веднага размахаха заплахата от Разпродажбата на имотите. Колкото и да ни уверяваха, че не това е целта, ние не повярвахме. Всички се оплакваме от лошо здравеопазване, но сме готови да направим живи вериги около най-мизерната поликлиника, ако я заплаши приватизация. Българският народ е сигурен, че зад всеки ъгъл дебне алчен частник, който иска да ръфне някой държавен имот. Към „имот” задължително се прибавя и „апетитен”. Най-накрая се намери политически воля да се изтеглят ченгетата от посолствата. И отново се развя байрякът на Разпродажбата. Ченгетата били най-добрите пазители на държавното имущество. А тези, които са против ченгетата, предават държавата. И т.н. Идват избори. Долу алчните частници! Да гласуваме за добрите стопани, които се грижат за държавното.  



Гласувай:
4



1. krassko - Така си е... :)
09.07.2011 18:18

Но под "алчни частници" разбирай алчни чиновници, министри и депутати.
Три хиляди са имотите на пощите в цялата страна. Голяма "хапка" са :)))

цитирай
2. angeligdb - Може да чакаме, може да припадаме по опашките, но няма да дадем любимата ни поща на алчните частници!
12.07.2011 20:04
ТУК: http://aig-humanus.blogspot.com/2011/07/blog-post_8082.html
цитирай
3. анонимен - eRepublik
14.08.2011 15:22
http://www.erepublik.com/en/referrer/Lord+BlackASH - Присъединете се към еРепублика еБългария!
eRepublik и eBulgaria
Сигурно се чудите що за чудо е това .
Аз ще се опитам да ви обясня на кратко що за игра е,
и ще ви препоръчам да се регистрирате за да видите с очите си този нов еСвят
в който страна като еБългария стои на доста по-различно място сред останалите по света и за разлика от реалния живот, не сме съвсем забравени от Бога . Играта е от типа симулация на реалния свят, с икономика на страните, политика, войни, вестници, фирми и много, много активност.Играта е групова, но има и индивидуално израстване.
Има над 50 Държави от целия свят с население от почти 400 000 граждани.
Можете да станете горд жител на този нов свят и еБългария и да видите с очите си доста интересни скандали, воини, надпревари, коментари и какво ли още не между страните. Ще срещнете битки между съседни страни, които в реалния живот са първи приятели, но в играта далеч не се наричат с приятелски имена.
Това прави играта много интересна за следене и доста смешна понякога, а и наистина могат да се видят различни ситуации, по-различни от нашата действителност.

http://www.erepublik.com/en/referrer/Lord+BlackASH
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: evgenitodorov
Категория: Политика
Прочетен: 4612965
Постинги: 329
Коментари: 2374
Гласове: 2828
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031