Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.05.2011 22:37 - ИЗВИВАНЕ НА РЪЦЕ ИЛИ НОЖ В ГЪРБА?
Автор: evgenitodorov Категория: Политика   
Прочетен: 7556 Коментари: 9 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
За десетина дена Волен Сидеров сътвори три скандала, които опънаха нервите на Бойко Борисов и го накараха да предупреди, че няма да позволи да му извиват ръцете. Което все пак е възможно най-меката реакция в сравнение с това, каквото би казал в такъв случай един европейски политик с достойнство.

Задачата на Волен Сидеров едва ли е само да дразни човека, на когото служи за патерица две години. Сътвореното тези дни несъмнено е част от една по-дългосрочна стратегия.

Можем да гадаем какви планове е начертал лидерът на "Атака".

Той едва ли е толкова ненормален, за да си мисли, че може да стане президент. Въпросът е, че го чака унизителна загуба - особено на фона на успеха му преди 5 години.

Достойно представяне той може да постигне единствено при изостряне на етническото напрежение. Да го наречем "косовизация". Да си припомним, че в Косово също се започна с камъни, мина се през кланета и се завърши с бомбардировки и нови граници.

Дали планът на Сидеров свършва с камъните и речите в парламента?

В другия вероятен сценарий последните събития могат да се приемат като желание за  дискредитиране на правителството - като част от един по-голям заговор.

Не случайно днешните действия пред софийската джамия идват броени часове, след прогнозата на Ахмед Доган, че правителството ще падне скоро.

Синхронът между двете полюсни партии изглежда подозрителен.

Дали всъщност този синхрон не е част от заговор, импулсиран от определени олигархични кръгове, на които сегашното правителство пречи? Случайно ли е, че център на критиките на Волен е Цветан Цветанов?

Със сигурност не става дума за бизнес интереси на членове на "Атака", а за хора, които са готови да си платят за съответната услуга. Става дума за възстановяване на едно поразклатено статукво.

Да си припомним, че Волен Сидеров лично изпрати в Пловдив ГЕРБ в тригодишна опозиция - срещу едно куфарче, както говорят слуховете.

Това, което наблюдаваме, все повече престава да прилича на извиване на ръце.

Дали скоро няма да заприлича на забиване на нож в гърба?

 

 



Гласувай:
7



1. thepuma - thepuma@abv.bg
22.05.2011 18:49
Не бе Евгени, на Волен просто са му свършили хапчетата ($), и понеже няма внос в момента, тъй като били специално разработени за него, сега ще гледаме изцепки!
цитирай
2. zemaria - Ами не е така
24.05.2011 02:26
Сигурно от три - пет години пиша, че Атака и Герб са два коня от една конюшня.Създадени са по едно и също време като системен и несистемен-като мек и твърд вариант на популистки движения, с методите на партийното инженерство, от един и същ център. Толкова е явно, че не мога да разбера как не го виждате. Тези два проекта никога не са били противопоставяни един на друг. Те са създадени да се допълват и взаимно заменят. Просто отбор А си свърши работата. Генезисът на центъра е..ДС- това е и топлата връзка с ДПС.
цитирай
3. анонимен - BePeCe = APARAT ot POSREDNICI mejdu Boga i 4oveka
24.05.2011 18:23
"САН КИРИКО" е Творческата База на Международния Съюз на Архитектите и на Международната Академия по Архитектура, щаб на световното Биенале ИНТЕРАРХ по архитектура. Съюзът на Архитектите в България САБ десетилетия наред удържаше половината =50%, =1/2, от всеки творчески хонорар -за разлика от СБХудожници, които, милите, се препитаваха без такава удръжка и даже имаха субсидии- и възложи на арх. Любомир Шинков и НИПК да укрепи свлачището над Горно Воден откъдето се беше изсулило едно паянтово манастирче (само църквицата е била върху по-свестни темели, та се крепеше, донякъде). Харчът по укрепването на терена надвиши разноските по постройките, нека знаят които помнят "оригинала"; но най-важното е, че всичко това излезе ИЗЦЯЛО ОТ ДЖОБА НА БЪЛГАРСКИЯ АРХИТЕКТ без нито стотинка църковни пари, нито държавни събсидии. Под претекст, че в документите и договорите за предоставяне на развалините на самосрутилия се паянтов метох от БПЦърква нямало специфична благословия, че се отстъпва самото (изсипано) място, пловдивската митрополия завежда искове против САБ да им отнеме новопостроените палати.

Блоковете в Тракия (Люлин, Младост) са върху земя, която не е тяхна, тя е общинска, държавна, но имотите са собственост на СЕМЕЙСТВАТА, вложили средствата за да станат СГРАДИТЕ, и тази собственост е СВЕЩЕНА, "дядо" попе! Не можеш ти да зинеш да лапаш чуждото!

Пловдивската архитектурна колегия още от легендарния арх. Чинков (излежал за вицове) не обича да премълчава на такъв сурат и скоро го ръкополага за мУтрополит НиколаЕ. Богомилите, а и Ботьов и Андрешко доказват, че скептичният българин се води за носа само донякъде, и алчните, арогантни фарисеи ако се освестят може да осъзнаят, че БеПеЦето БЕШЕ (м. свършено глаголно вр.) представителна и единствена за тукашните земи. Пловдив е извечно център на българския католицизъм: Мария-Луиза почива в Св. Лудвиг не случайно. След Зевс и Тангра и Кришна, след баптистите, пентекосталистите и мормоните в 21 век идват едни ТелеЕВАНГЕЛИСТИ, свикнали на сборища от по 14,000 глави наведнаж за по-весело; носещи на ръката си Патек-Филип не само в неделя, които на Бате ББ вместо да му се умилкват да ги повози на правителствения Фалкон до Йерусалим за огънче могат да го поканят на по-голяма яхта за по-едър риболов; и които няма да чакат Някой да им "гласува" епархия даже без монашески стаж в истински манастир (макар и не чак в Света Гора, те там надушват тестостероните още от пристанището), че да си назначават блондинка за "игуменка" на несъществуваща обител. Те идват, отче. Не разчитай на езикова бариера; по ГЛОБАЛИЗАЦИЯ ТЕ са спецовете.

Избираемите държавни функционери имат задължението да стоят ОТДЕЛНО ОТ ЦЪРКВИТЕ, да си мируват без да привилегироват никоя от тях вместо друга за сметка на данъкоплатците, особено БеПеЦето която и без поощрение е угоена, търгува имоти из чужбините без мярка и не представлява ДУХОВЕНСТВО, а Апарат.

БПЦ, която ръкополага "мУтрополит" който не е бил МОНАХ няма морална преднина в днешна България (и в "епархии" из чужбина). Народът и законодателят следва неотложно да им отнеме разпорежданията с народните недвижимости: те са там ВРЕМЕННО, както сме всички ние; и нека не забравяме, че за всички нас идва ВИДОВДЕН
цитирай
4. анонимен - НЕОБОРИМО!
25.05.2011 16:56
zemaria написа:
Сигурно от три - пет години пиша, че Атака и Герб са два коня от една конюшня.Създадени са по едно и също време като системен и несистемен-като мек и твърд вариант на популистки движения, с методите на партийното инженерство, от един и същ център. Толкова е явно, че не мога да разбера как не го виждате. Тези два проекта никога не са били противопоставяни един на друг. Те са създадени да се допълват и взаимно заменят. Просто отбор А си свърши работата. Генезисът на центъра е...ДС- това е и топлата връзка с ДПС.


ЕДИНСТВЕНОТО, КОЕТО НЕ СА ОТЧЕЛИ ПРАВИЛНО ГОСПОДАТА ОТ ДС е повсеместното опростачване и най-вече тоталното обедняване, което не е ясно до КАКВО МОЖЕ ДА ДОВЕДЕ!

цитирай
5. анонимен - APQccjxsNoROBukCm
03.06.2011 23:16
Walking in the presence of giants here. Cool thinking all arnoud!
цитирай
6. анонимен - CBwqIhAhPCfmK
04.06.2011 10:31
hVyXsz <a href="http://gsajdzrpxbqq.com/">gsajdzrpxbqq</a>
цитирай
7. анонимен - CejSDIvTddTdwCfl
05.06.2011 10:37
1QxHbR , [url=http://jitjatcbqvuf.com/]jitjatcbqvuf[/url], [link=http://ebxwmbtmucdm.com/]ebxwmbtmucdm[/link], http://psdckhnwukfg.com/
цитирай
8. анонимен - gxVxJdMRcsfwGOEaae
06.06.2011 10:57
HWM8lr <a href="http://ovhjjdynqcln.com/">ovhjjdynqcln</a>
цитирай
9. анонимен - dyofuUrvdlJMiqv
07.06.2011 16:29
ZmHKRm , [url=http://utqywnmuthke.com/]utqywnmuthke[/url], [link=http://sxxaszxgyluf.com/]sxxaszxgyluf[/link], http://iuaeezaxpgus.com/
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: evgenitodorov
Категория: Политика
Прочетен: 4611739
Постинги: 329
Коментари: 2374
Гласове: 2828
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031