Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.08.2010 08:56 - Асен Асенов от Шекер махала иска честна конкуренция
Автор: evgenitodorov Категория: Политика   
Прочетен: 4276 Коментари: 2 Гласове:
2

Последна промяна: 21.08.2010 13:17

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  До Комисията за защита на конкуренцията         София   Сигнал от Асен Асенов – контрабандист   Уважаема Комисия, Жалва ви се Асен Асенов от Шекер махала в Пловдив. От демокрацията насам се занимавам с контрабанда на цигари. Не крия. Всяка събота ходя до Турция, там купувам десетина стека цигари от фришопа после ги муша на скришни места и треперя докато мина границата. После ги продавам в махалата /до КАТ, всички ме знаят/ с някоя стотинка отгоре и пак треперя  – да не ме хванат. И да ми приберат цигарите. И да остана без финанс. При една акция ме хванаха. И ми прибраха цели 5 стека. Още не мога да ги прежаля. Вдигнах кръвно, вдигна ми се и захарта. Само онази работа дето вече не ще да се вдига като едно време. От нерви. И Айшето вика: „Асан, това твойта работа ли е или не е?” Не може да повярва. Ето до какъв резил я докарахме с тази контрабанда. Ама нали трябва да храня деца и внуци. Само че сега се появи нова проблема. Казвала се „нелоялна конкуренция”. Думата ми я каза едно наше момиче от магистралата. Оплакваше се от някакви румънки – правили им тази нелоялна конкуренция и тогава нашите ги набили. Само че при нас нелоялната конкуренция я правят униформените. Тях как да ги биеш? Лятото като се заля пазара с едни цигари Мерилин и Кинг. Прибрали ги отнякъде митничарите  пък после сами си ги извадили от склада и пуснали на пазара. С 50 стотинки надолу. И нашата вносна цигара - дето с пот и зор съм я докарал чак от границата не върви. Тези дни пак пуснаха нелоялна конкуренция. Разправят че ченгетата от нашата пловдивска икономическа полиция почнали да продават тези цигари дето ги прибирали от нас. Първо само ги пушели ама толкова цигара как да изпушат? Сигурно и мойте 5 стека и те са минали по този път. Та уважаема комисия не може ли да направим и на черния пазар едни и същи цени? И да не се цакаме. И да имат право да работят контрабанда и далавера само безработни. А тези на държавна заплата като митничари и ченгета да не ни се бъркат. Значи моята работа е да правя контрабанда и далавера, а работата на родната полиция е да ни пази – както се пее в песента. Впрочем новия химн на колегите много ми хареса. Най-ми хареса там дето се казва че трябва да им даваме цвете. По този повод нашето момиче от магистралата измислило нов лаф – по-рано викали на магистралните полицаи: ела да ти направя една свирка на аванта, а сега ги питали дали искат да им подарят едно цвете. Което било същото. Та и аз така викам на ченгетата дето минават из махалата – искаш ли цвете? И им бутам в джоба две кутии цигари. За да ме пазят. А те сега не ни пазят – направо ни таковат. Та затова ви моля да оправите конкуренцията.   Асен    


Тагове:   махала,   Шекер,


Гласувай:
2


Вълнообразно


1. анонимен - Отговор от КЗК
21.08.2010 10:03
Чакай сега, кой Асен по-точно: Асен от Шекера или Асен от Столипиново? Щот' единият е протеже на Пътна Милиция-КАТ, а другият - в структурите на Шесто Частно..?
Ако си Асен ПМ-КАТаджийски, бихме могли да Ви помогнем, предвид обстоятелството, че един наш колега има висящ... Акт, имам предвид, за несъобразена скорост.
Моля, уточнете!
цитирай
2. анонимен - Дали ще прочете и който трябва "жалбата"??
16.09.2010 12:54
Хубаво е казано, и на мен ми омръзна да се сменят цените на цигарите ,които си купувам от комшуто всеки ден.....ами ред трябва да има, нали така??!!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: evgenitodorov
Категория: Политика
Прочетен: 4614286
Постинги: 329
Коментари: 2374
Гласове: 2828
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031