Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.07.2010 13:36 - ЗЕМЕДЕЛСКИЯТ МИНИСТЪР КАТО ШАМАН
Автор: evgenitodorov Категория: Политика   
Прочетен: 3682 Коментари: 4 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
                  Земеделският министър твърдо е решил да ни върне българските вкусове. Или поне вкусовете от времето на социализма. Това, което прави, е познато от практиката на магьосниците от най-древни времена – да се гонят злите духове с т.н. наричания. На враговете или на нежеланите явление са се сменяли имената – така по чисто вербален път са правени опити да се въздейства на природата, на хода на историята и т.н. По този начин непросветени хора са били обладавани от вярата, че магьосникът с думи може да промени това, което иначе самите те би трябвало да променят с много труд или с оръжие в ръка. Вече разделихме млеката и сирената на добри и лоши с едно махване на вербалната пръчица – на лошите се сменя името и стават „млечен продукт” или „млечен деликатес”. Министърът предложи лошите скапани кренвирши да се казват „соеви пръчици”. Предстои каймата, кюфтетата, кебапчетата и няколко колбаса да имат второ име – „Стара планина” – като гаранция, че са направени така, както едно време. По този начин българинът, който при пазаруване досега гледаше единствено цената, сега вероятно ще чете и името на продукта. И тогава ще прави своя избор. В някои страни се опитват да решат подобни проблеми с точно и пълно изписване на съдържанието на продукта. Виждал съм купувачи в Америка, които дълго ровят рафтовете с колбаси, докато открият устройващият ги процент мазнини. У нас вместо да си губи човек времето, ще гледа само заглавието. Опитът на земеделския министър може да се приложи и в други сфери на живота. Например министър Цветанов би могъл на своите най-добри полицаи да върне старото благородно име „милиционери”. Добрите депутати могат да си станат пак „народни представители”, а институциите отличници отново да се нарекат „народни”. В крайна сметка един ден може и демокрацията ни отново да стане „народна”. Но преди да си върнем здравия дух, трябва да си върнем здравото тяло. Не е тайна, че напоследък много жени си слагат силикон в гърдите в резултат на вредни модни влияния. Как да отличим истинската натурална цица от силиконовото менте? Ами както при млечните продукти – чрез диференциация на наименованията. „Цици” ще наричаме натуралния продукт, а онези със силикона нека да бъдат „силиконови хълмчета” или нещо подобно. Днешните мъже също се отдалечават от онези истински български мъже – мъже по БДС. Стресът и разни други влияния оказват неблагоприятно въздействие върху потентността. Мъжкият член или онова, което наричаме с три букви – независимо коя е първата: „х” или „к”, все по-често не е това, което беше. Вече е трудно е да го сравниш със сух шпек салам, примерно, от класа „Стара планина”. А един член-менте не може да носи гордо трибуквено име. Той би трябвало да се преименува по подобаващ начин. Защо и него да не наречем „соева пръчица”?    


Тагове:   министър,   шаман,


Гласувай:
2


Вълнообразно


1. blackpredator - :)
31.07.2010 14:33
Баси соевият постинг:))
цитирай
2. анонимен - Дамски коментар (без силиконови добавки)
31.07.2010 16:00
Има едно датско масло, което се предлага безсолно или леко подсолено. У нас доскоро можеше да се намери само безсолният вариант. Вкусно и скъпо. Миналият месец в супермаркт в Германия видях подсоленият вариант, също и там по-скъп, със специална рекламна табелка "обогатено с добавка на чисто рапично олио", за по-леко нанасяне върху филийката и по-здравословно. Заради което цената му е по-висока. Какво беше изумлението ми, като го съзрях в магазини на известни наши хранителни вериги, заточено (подсоленото масло) на рафта "с добавки на растителни мазнини". Да не мислите, че беше по-евтино, не, " ами-и, то си идва скъпо".

И като сме в кулинарната тема, няма да повярвате, но има луканка с вкус на луканка и филе, с вкус на филе отпреди 89г.! От пловдивски производител. :-)

Приятна събота и неделя!

цитирай
3. анонимен - цици по БДС
03.08.2010 12:51
г-н тодоров, та това е страхотна идея? още утре пускам в производство тесни полупрозрачни дамски фланелки с надписа "БДС inside" - хващам се на бас, че ще станат хит на морето (барем спасим и родния летен сезон по тоя начин)?!
=))))
цитирай
4. liliyanaandreeva - До кога така ще я караме?...
22.08.2010 19:27
КУЛИНАРИЯ

Беше объл, а сега е ръб
защото влезе във “ ЮРЪП “…
Беше буламач на ТАТО,
а сега е бурания в НАТО…
Беше шаран – риба – помия
и “Снежанка – таратор” – на СИЯ…
Тъй народният “юнак”
е сервилен общ теляк
в световния “Тюрлю – гювеч” –
от Лос-Анжелос до Челопеч…
Прави измет и понуда
на всяка чужда каракуда…
На мене веч ми се повдига –
спрете оргията! –СТИГА! –СТИГА!...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: evgenitodorov
Категория: Политика
Прочетен: 4651857
Постинги: 329
Коментари: 2374
Гласове: 2829
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930