Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.07.2010 19:21 - ПИСМО ОТ ПРОФПРЕДСЕДАТЕЛЯ ГИНЧО МИНЧЕВ ДО БОЙКО БОРИСОВ
Автор: evgenitodorov Категория: Политика   
Прочетен: 4003 Коментари: 6 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
        Уважаеми Господин Борисов,   Пише Ви един профсъюзен деятел с над 50 годишен стаж. Започнах като обикновен профпредседател, изучих се в профсъюзни школи, бил съм на обмяна на опит в Съветския съюз и отдадох живота си на борбата за социално равенство и защита правата на пролетариата. След промените се оттеглих от активна профсъюзна дейност, защото не можех да гледам как новите капиталисти ограбват представителите на наемния труд, а новите профсъюзни лидери не правят нищо.    От вчера обаче съм на друго мнение. Вече кипя от ентусиазъм и съм готов да дам отново всичко от себе си. Разбрах от медиите, че вие сте се съгласили да се направи най-после това, което отдавна трябваше да направи – казали сте  „да” на предложението да се криминализира невнасянето навреме на осигуровките от страна работодателите. От сега виждам картината – мръсните експлоататори изоставят луксозните си офиси, лъскавите си секретарки, скъпите си коли и влизат под строй в затвора. Почти същото като след 9 септември 1944 година. Вследствие на страха от затвора останалите капиталисти ще започнат навреме да внасят осигуровки, осигурителната система ще се напълни с пари, държавата ще може да прави своите разплащания и ще настъпи всеобщо щастие. Може нещо да остане и за нас, пенсионерите. Как не се бяхте се сетили досега? Защо не бяхте попитали? Това обаче е само началото. Ето още няколко предложения, вдъхновени от Вашето „Да”: Да се криминализира неплащането на заплатите, както едно време – на 5-то и 20 число. След закъснение от над три дни – затвор. Това да важи обаче само за частниците. Да се криминализира неплащането на заплати в размер по-малък от средната заплата в Европейския съюз. Да се криминализира неплащането на пенсии по-малки от гръцките, примерно. Ако социалният министър не може да го осигури – и той в затвора. Здравната министърка да върне безплатното здравеопазване – ако не може до три месеца, и тя да влезе в затвора. Политиците, които едно обещават на избори, а правят после друго – строг тъмничен затвор. Тук обаче е възможно едно изключение – да има помилване, когато един политик преборва левите си противници с десни обещания, а после прави по-леви неща от предишните управляващи. Само така, господин Борисов, ще отървете пандиза.   Оставам на разположение   Гинчо Минчев - профпредседател      


Тагове:   писмо,   Минчев,


Гласувай:
3


Вълнообразно


1. therainss - Това е пореден популизъм
24.07.2010 19:25
от страна на Бойко
цитирай
2. анонимен - Точно в десетката!
25.07.2010 11:32
Много добра статия!Факта че от доста време и пропаднали люде като Станишев и Кадиев критикуват правителството от по-десни позиции спрямо самото правителство е показателен каква каша е в българската полит.система.Както е да го погледнеш от 20 години насам ни управлява една полит.върхушка произлязла от кадрите на ЦК на БКП.Сина на Дмитрий Станишев,бодигарда на Тато...
Те не са и леви-нито имат нещо общо със съвременната социал-демокрация,нито с комунизма и сродните му течения.Те са чисто и просто-БОЛШЕВИКИ-днес такива,утре онакива,днес ще свалят осигуровките,утре ще ги вдигнат-лавират смело между лявото,дясното и нищото само и само да стискат здраво кокала.Реално погледнато няма и нужда от по-свестни,на малоумния народ не му трябват.Нали има хляб,популизъм изрелища.Като няма първото -и останалите стигат на това чалгизирано затъпяло общество...Хак да им е-тоя народ баш такова правителство заслужава-тъпо и самодоволно.На зла круша-зъл прът! :)
цитирай
3. анонимен - А клането на българската интели...
26.07.2010 09:28
А клането на българската интелигенция след 9ти септември и него ли трябва да повторим? Току виж Бойко ви послушал.

Кой ще потърси на вас господа комунисти сметка за смъртта на хиляди невинни, за репресиите над собствения си народ и краха на българската икономика, която така усърдно строяхте по съветски модел ? Много бързо забравихте грандиозния крах на комунизма и пак започнахте с пропагандата.
цитирай
4. анонимен - Няма пропаганда... 3-ти
26.07.2010 11:01
Много точно си пише човека. БОЛШЕВИКИ СА И ТОВА Е!
А за интелигенцията - ми те отдавна я почнаха с реорганизациите. С нямането на пари за култура. С придворните творци... Боко и Дянков ще я довършат.
САм разбираш, че сега не става с калъчката. По префинен е подхода!
цитирай
5. анонимен - До другаря Гинчо от работодател с преклонена главичка
26.07.2010 19:30
А може ли на 3-то и 17-то число? И без нинакви закъснения! И премии за 9-ти септември (какво е това Коледа)! И още, ама не се сещам, но съм съгласен.

Не, т.н. "ПОЛИТИЧЕСКИ ЕЛИТ", хеле потомците на тогавашните бонцове не са болшевики, те са мързеливци и некадърници и нагаждачи! Пфу!
цитирай
6. lambo - Само едно е разрешението ...
20.08.2010 08:58
Декриминализиране ОТСТРЕЛА на чорбаджии-иззедници,
които влачат работниците си със заплатите,
и не им внасят оигуровките ...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: evgenitodorov
Категория: Политика
Прочетен: 4613721
Постинги: 329
Коментари: 2374
Гласове: 2828
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031