Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.03.2010 09:37 - МОЛБА ЗА НАЗНАЧЕНИЕ
Автор: evgenitodorov Категория: Политика   
Прочетен: 4565 Коментари: 3 Гласове:
5

Последна промяна: 14.03.2010 09:39

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
       МОЛБА ДО  БОЙКО БОРИСОВ                      ОТ ВАНЧО ЛАРЖА   Казвам се Иван Петров, но така никой не ме познава, знаят ме като Ванчо Ларжа, сети ли се сега?. Прякорът ми идва от това, че съм много ларж. Където и да вляза – черпя. Черпил съм и сините, и червените, и жълтите и кой ли не. Черпя преди избори и след избори. Досега съм подарил и четири джипа на приятели от изпълнителната власт, 3 апартамента на приятели от законодателната власт и 2 пушки – няма да кажа на кого. Подаръците на истинските курви не ги смятам. Не само съм черпил и подарявал, но съм и помагал на службите. От добри чувства към държавата.  По моя информация са заловени досега над 20 апаши: пласьори на дискове /на времето/, контрабандисти на домати и краставици, пласьори на трева и т.н. Повечето разкрити леваци лежаха, а някои още лежат в затвора. Срещу ценната информация много хора от службите получиха награди и повишения. А аз не съм искал нищо – само да не ме закачат. В същото време много приятели от бизнеса официално станаха агенти и ми се правеха на важни. Представяш ли си – седнем в кръчма, почнат поздравленията и като се почне: „Поздравяваме всички тайни и явни служители на органите с „Вие сте Номер Едно”, ченгета и прокурори ръкопляскат, а за мен се сещат като трябва да се плати сметката. Причината да напиша тази молба е в това, че започнах да вдигам захарта и поисках да си извадя здравна книжка, за да вземам хаповете с намаление. Джипито обаче не иска да пусне аванта – хванах го за гушата, но той си знае своето: нямало ме в компютъра. Внесох някой лев в компютъра, точно тогава обаче министър Дянков вдигна осигуровките на безработните /от 20 години се водя безработен/. Не че са много парите, но аз имам принцип гювеч да не давам. Казаха ми, че е най-добре някой да ме осигури, а най-голяма аванта било да си на държавна служба. Та питам: след като толкова години служих на тази държава и на този народ – за да пушат хората по-евтини цигари, да пият по-евтино уиски и да карат по-евтини джипове,  не може ли и аз като Галевите, Косьо Самоковеца, Маргините, Маджо и т.н. да бъда официално назначен за агент? Но на трудов договор, за да имам осигуровки. Може и на минималната заплата – аз нямам нужда от голяма пенсия, парички имам за още два живота. Ако нещо не ми се случи, разбира се, да чукаме на дърво. Чух, че мястото на Трактора в ДАНС било свободно, а? Ако стане, ще почерпя.   С уважение Иван Петров    публикувано в  http://zonabg.info/  


Тагове:   молба,   назначение,


Гласувай:
5



1. анонимен - Скъпи Ваньо,
14.03.2010 19:49
ТРАГЕДИЯТА ТИ Е, ЧЕ СИ ПРОПИЛЯЛ НЕРАЗУМНО ЖИВОТА СИ В СЛУЖБА НА "ТАЗИ ДЪРЖАВА И НА ТОЗИ НАРОД" , а НЕ НА КОГОТО Е ТРЯБВАЛО. МОЖЕ И ДА СИ ПОМАГАЛ И ДА ИМАШ НЯКАКВИ ЗАСЛУГИ, НО СИ ПРОПУСНАЛ МОМЕНТА ДА ГИ ОСРЕБРИШ.
В СЪЩНОС НЕ МОГА ДА РАЗБЕРА КАКВО ТОЧНО РАЗБИРАШ ПОД ДЪРЖАВА И НАРОД, НО НЯМА ЗНАЧЕНИЕ.
СЕГА ВЕЧЕ Е ОПАСНО ДА СТАВАШ АГЕНТ ИЛИ СЪТРУДНИК, ЗАЩОТО ТИ ЛИПСВА НАТРУПАН "ПРОФЕСИОНАЛЕН ОПИТ ОТ СЛУЖБИТЕ", ТА И АДВОКАТ МАРКОВСКИ НЯМА ДА МОЖЕ ДА ТЕ СПАСИ ЗАРАДИ ЧУЖДИ ПРЕГРЕШЕНИЯ.
ПОСЛУШАЙ СЪВЕТА МИ : ЖИВЕЙ СИ СПОКОЙНО С ПАРИЧКИТЕ ЗА ЕДИНИЯ ЖИВОТ, А С ТЕЗИ ЗА ВТОРИЯ СИ ПЛАЩАЙ ОСИГУРОВКИТЕ В " ДАЛЛ БОГГ ЖИВОТ И ЗДРАВЕ" - ТАМ Е НАЙ НА КЯР.
цитирай
2. анонимен - поръщането води до:
15.03.2010 13:16
Гаденето и повръщането са честа изява на вътрешните заболявания. За изясняване естеството и причините на гаденето и повръщането е от значение да се уточни времето на тяхната поява — на празен стомах, след изхранване, при промяна положението на тялото, облекчение на болния след повръщане, изглед и характер на повърнатото — храна, стомашен сок, жлъчен сок, кръв.

Гадене със или без повръщаме може да се появи и у съвсем здрави, но гнусливи хора при лоша миризма, отвратителна гледка и др. С повръщане започват редица заразни болести — скарлатина, малария, грип. Непреодолимо гадене и повръщане се наблюдава при отравяне — с гъби, със застояла храна, с някои медикаменти (дигиталисови препарати, морфин, хинин). Грешки в храненето (прекомерно ядене, дразнещи храни) често завършват с облекчаващо, често съзнателно предизвикано повръщане.



Гаденето и повръщането са най-честа проява на острия гастрит. Обикновено повръщането се явява след ядене, облекчава болния и съдържа несмляна храна, която често е примесена със стомашен и жлъчен сок. За хроничния гастрит е характерно непреодолимото гадене сутрин иа празен стомах, което обикновено не се последва от повръщане. При язва на дванадесетопръстника повръщането е рядък симптом. Ако при установена язва се явят повръщания на застояла храна, трябва да се мисли за стеснение на пилора. Ракът на стомаха често протича с повръщане в начало на несмляна храна, а по-късно — на характерни, подобни на утайка от кафе материи. Гадене и повръщане се наблюдава често при заболявания на черния дроб и жлъчката, на задстомашната жлеза, апендикса, червата и коремницата. Често болковите кризи при бъбречни или жлъчни камъни, инфаркт на миокарда, травми се съпровождат от мъчителни повръщания. Непреодолимо гадене и повръщане се наблюдава и при бъбречна недостатъчност, диабетна кома. Характерно за началната бременност е повръщането на празен стомах. Повръщане на празен стомах имат и хроничните

алкохолици.

От особено значение са повръщанията при някои заболявания на централната нервна система — менингит, кръвоизливи, тумори, травми. Тези повръщания са наглед без причина, често на празен стомах или при промяна положението на тялото. Те са мъчителни, с напъни, без особен ефект и не облекчават болните. Съществуването на чисто „.нервни повръщания" е твърде съмнително. Такива се наблюдапат понякога у млади момичета и обикновено са свързани с неприятни преживявания, напрежение, менструационен цикъл и др.

Зад тези нервни повръщания обаче могат да се крият някои заболявания на храносмилателната система - най-често гастрит.

От особено значение са повръщанията на кръв или кръвени с т и м а т е р и и. Този симптом плаши твърде много болния и околните и често става причина за излишна паника. От голяма важност е да се уточни видът и количеството на повърнатото, като е най-добре то да бъде запазено до идването на лекаря. Следва да се разграничава т. нар. лъжливо повръщане на кръв. В тези случаи болните (най-често момичета или млади жени) умишлено си разкървавяват с остри предмети устната лигавица или носа. Нерядко някои болни поглъщат изхрачена кръв и след това я повръщат. В подобни случаи кръвта обикновено е премесена е храчки. Сравнително рядко се повръща чиста, непроменена, ясна кръв. В тези случаи може да се подозира кръвотечение от носа, венците или гърлото. Масивни повръщания на непроменена кръв се наблюдават при спукване на разширени вени на хранопровода.

Обикновено повърнатата кръв е съсирена на отделни парчета, тъмна, понякога подобна на утайка от турско кафе. Истинското количество на повърнатата кръв е трудно да се установи. Болният и околните обикновено несъзнателно преувеличават количеството на повърнатата кръв. От друга страна, много рядко е да се повърне чиста кръв. Повърнатото най-често съдържа примеси от храна, стомашен и жлъчен сок.

Най-честата причина (над 25% от случаите) за повръщането на кръв е язвата на стомаха и по-рядко — язвата на дванадесетопръстника. Повръщанията на кръв при язва на стомаха не са много обилни, кръвта е кафеникава, съсирена, често с примеси. Често се повтарят и обикновено се предизвикват от грешки в диетата, употреба на дразнещи храни, спиртни питиета или някои лекарства — аспирин, салицилови препарати, противоревматични средства, надбъбречни хормони. В редки случаи повръщане на кръв може да се наблюдава при наранявания на стомаха (поглъщане на остри, режещи предмети), при изгаряне лигавицата на стомаха с киселини или основи.

Масивни и нерядко заплашващи живота повръщания на чиста кръв се наблюдават при спукване на разширени вени на хранопровода. Сравнително рядко може да се наблюдава повръщане на кръв при някои заболявания на кръвта, чупливост на съдове, хроничен застой. В тези случаи повръщането е оскъдно.

Всяко повръщане на кръв е сериозна болестна проява и налага бърза лекарска намеса. До идването на лекаря болният трябва да остане неподвижен на легло и да избягва поемането дори и на течности.
цитирай
3. анонимен - Добре дошли
15.03.2010 13:17
доббббббббббббббееееееее щр дхд
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: evgenitodorov
Категория: Политика
Прочетен: 4653091
Постинги: 329
Коментари: 2374
Гласове: 2829
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930