Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.07.2009 18:29 - ГЛАСУВАШ ЗА БОЙКО, ИЗБИРАШ ВОЛЕН
Автор: evgenitodorov Категория: Политика   
Прочетен: 5615 Коментари: 12 Гласове:
2

Последна промяна: 15.07.2009 19:26

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
           Днес Бойко Борисов предложи меморандум за обща политика на ГЕРБ с „Атака”, РЗС и Синята коалиция. Първите веднага казаха „Да”, вторите ще мислят до петък, третите започнаха да мърморят. Още в края на миналата седмица тръгнаха слухове, че Бойко Борисов се е разбрал с Волен Сидеров за безусловна подкрепа и това му дава оправдание да не прави жестове към Синята коалиция. В снощното предаване „Референдум” на ПОТВ по-голямата част от включилите се в дискусията зрители подкрепиха линията на сближаване на ГЕРБ с Атака, а не със Синята коалиция. Което дава основание да се мисли, че значителна част от избирателите на ГЕРБ са гласували чисто емоционално и нямат нищо общо с втората буква в абревиатурата ГЕРБ. По-интересно е какво мисли другата половина от избирателите, за които сближаването с Атака си е чиста подмяна на вота. Проблемите биха били по-преодолими, ако в първата си реч Волен Сидеров беше проявил повече умереност, но се случи точно обратното – той размаха безкомпромисно етническата карта и обеща законодателни инициативи, от които сигурно са настръхнали косите на патроните на ГЕРБ в Европарламента. Стана още нещо странно – Бойко Борисов забрави за заканата си от следизборната нощ да санкционира всяка злоупотреба с етническата карта. Неговата група въодушевено аплодира финалните думи на Волен Сидеров, с които националистът пожела успех на „Всички депутати – БЪЛГАРИ”, забравяйки, че между тях седи най-малкото Вежди Рашидов. Малко по-късно Бойко Борисов даже подкрепи един пасаж от речта на Волен Сидеров и заяви, че е обиден на ДПС за това, че не са го споменали в поздравленията си. От ДПС трябваше да припомнят, че победителят от институционална гледна точка все още е само кмет на един град. Не можем да не си зададем няколко въпроса:
  1. Дали Синята коалиция ще демонстрира характер и няма да се нареди до Атака в подкрепа на меморандума? Едно дистанциране от голямата група  носи тактически загуби, но стратегически може да се окаже полезно. Интересно как в ЕНП биха оценили чия политика е правилна?
  2. Какво ще направи Бойко, когато Волен Сидеров му поиска след няколко дни подкрепа за предложението му  да се обявим за жертви на турски геноцид с аргумента, че днес сме могли да бъдем 100 милиона?  Много интересно, че нито един историк до този момент не е коментирал аргументите на лидера на Атака. Със сигурност обаче големият османист проф.Вера Мутафчиева се е обърнала в гроба.
  3. Какво ще направят тези, които най-напред повярваха на ГЕРБ, че това е европейската партия на България? Ще се осмели ли някой да каже на своя лидер, че е работил за него с вярата, че той е алтернатива на Волен Сидеров. А не партньор.
  4. Дали обаче Бойко Борисов само разиграва потенциалните си партньори – докато успее да отцепи от техните групи толкова депутати, колкото му са нужда за мнозинство. И след това да каже „Гуд, бай” на подписалите меморандума.
Това заподозряха доста зрители на ПОТВ. А все по-често това, което се чуе в ефир, става в действителност.  



Гласувай:
2



1. kundalini - Да, да, не само зрителите на ПОТВ...........
15.07.2009 19:28
Моите прогнози бяха, че "предвид международното положение" Б.Б ще се приближи към БСП след изборите, но виждайки категоричния резултат, неговата тактика сега е да се сближи с Атака и така ще може да мотивира енергийните си проекти, например.
Поздрави!:)
цитирай
2. анонимен - Мисли преди да пишеш!
15.07.2009 20:43
Нещо не си разбрал:
1. ГЕРБ сме ги избрали не защото трябва да са алтернатива на АТАКА, а защото са алтернатива на ДПС и БСП.
2. Поздравът на всички новоизбрани депутати-българи какво те въмущава? Кой не е българси депутат- Вежди Рашидов?!
3. Не забравяй, че така любимата ти Синя Коалиция взе жалките 7(седем?!) процента и е дори много назад след Атакистите. Смешно и жалко.
4. Ако не беше тази категорична победа на ГЕРБ, сега на власт пак щяха да са ДПС и БСП, а сините нямаха и да се чуят. Не и да се видят на картата даже.
цитирай
3. angeligdb - Ангел Грънчаров
15.07.2009 21:37
Споделям безпокойствата и изводите на автора. Един съюз на Б.Б. и "Атака" е абсурден ако и двете партии стояха твърдо зад своите обещания: ГЕРБ по дефиниция даже трябва да е европейска партия, а "Атака" е проруска и антиевропейска. Атака ли измени на избирателите си, като се гушка с ГЕРБ или ГЕРБ като се гушка с Атака ще се разбере съвсем скоро; но няма как и двете да са верни на обещанията си и да са в съюз...
цитирай
4. rat - ХАХАХА, размърдаха се "па...
16.07.2009 17:25
ХАХАХА, моите уважения към автора, но написаното е наистина изумителен тюрлю гювеч от неясни и несъществуващи взаимовръзки, имащ за цел да манипулира обществото. Целият проблем май е свързан с отказа на ББ да легитимира и да върне в управлението един компрометиран вече политик заедно с групата около него. Браво на ББ за неговия ход. В политиката веднъж оцапаш ли се, нямаш място за поправка. Визирам ДСБ, при цялото ми уважение, към противоречивата личност Иван Костов.
цитирай
5. анонимен - Вежди Рашидов какъв е?
16.07.2009 18:51
Волен Сидеров е забравил в последно време да казва ..всички които се чустват българи.. и казва всички българи ... ама прощаваме му , то се знае. Та авторе ,ти като си с български паспорт какъв си или пък Доган какъв е ,или пък Станишев (майка му е украинка май) А какви ли са всички бесарабски ,македонски ,сръбски т.н българи , които няма и да видят български паспорти в тоя живот. Та в България Българи живеят , който не милее за родината няма работа в тук. Затова така се изразява Волен- всички Българи ,да се сещат откъде са !Ако имат нещо против -вън!
цитирай
6. анонимен - г-н Грънчаров
17.07.2009 21:59
Имаш българско име ,но не си българин и патриот.Откога защитата на националните интереси е вредна и лоша за управляващите света.Майката на Станишев е чиста еврейка от СССР .Момченцето и получава директни заповеди за унищожаване на българия.В една Гърция онзи който няма гръцко име не може да е в парламента , да гласува и в държавна служба.В една Турция има лимит на 30000 човека се полага 1 джамия , а в българия на 400000 турчеещи се българи се полагат 300 джамии.Всички българи които гласувахме пропорционално за атака дадохме гласа си за мажоритарните кандидати на ГЕРБ.Следващите избори ще бъдат фатални за тези сини комунисти и момченцето Янев който е поучаван от генерали от МОСАД.Бог да пази България и православието наше от отрепки като изброените по-горе.
цитирай
7. анонимен - malko update! ..ne samo na #6 de
18.07.2009 05:19
ne 4e ne ste zabavni no pone za dve ne6ta da vi opresnq dannite. zabavno vse pak.
1- nqma takuv limit v turciq - pak si manipuliran jestoko :).
2- turci jiveqt i sa bulgarski grajdani - parvo ka4estvo. s mn po golqm prinos za Bg otkolkoto vs evtini (ili fatalni?) "patrioti" vzeti na kup.
3-za infto otnosno MOSAD ..tree si sverq dannite :)

pp. i ne raz4itai na Bog ami 4eti knijki, obikalqi sveta..na li4na smetka oba4e
цитирай
8. анонимен - molba kum avtora
18.07.2009 05:23
molq vi, ne badete perfekcionist..imaite predvid deredjoto na tribunata :)

цитирай
9. spasymyr - Испускаме по-важното
18.07.2009 06:33
Според мен е най-важно,че хората се обединиха чрез вота си.А това значи,че все още има шанс и за повече обединение.Ако тръгнем по генетиката ще се окаже,че не са останали българи или да си намерим корена на друго място.Факт е държавата и народа.И колкото да се мъчим да ни завладе обединението винаги се намират хора,които често пъти обременени от миналото си делят настоящето,като се смятат за мъдреци.
цитирай
10. анонимен - Уточнение
18.07.2009 08:19
Не разбирам защо никой не схваща нещо съвсем просто за за гласувалите за ГЕРБ: те разглеждат тази партия като по-убедителен и по-рафиниран вариант на Атака. Така че всичко си е на мястото.
цитирай
11. potv - Още уточнение
18.07.2009 10:43
А може би се оказва, че в ГЕРБ има две партии - една рафинирана Атака и едно свенливо СДС?
Колкото до лимитите в Турция - в Одрин има 8 /осем/ българи и две български църкви. Изглежда лимитът е 1:4. Да не чуят мюсюлманите у нас, че ...
цитирай
12. анонимен - анонимен
20.07.2009 23:15
анонимен написа:
3. Не забравяй, че така любимата ти Синя Коалиция взе жалките 7(седем?!) процента и е дори много назад след Атакистите. Смешно и жалко.

А твоята любима Атака взе 9%(словом-девет,ако те затрудняват цифричките).Особена разлика не намирам...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: evgenitodorov
Категория: Политика
Прочетен: 4651833
Постинги: 329
Коментари: 2374
Гласове: 2829
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930