Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.05.2009 15:14 - Чалга, футбол, софри и безброй ченгета
Автор: evgenitodorov Категория: Политика   
Прочетен: 4258 Коментари: 6 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Българските чекисти явно не са си научили уроците. Техният велик учител "железният" Феликс Дзержински ги учеше, че чекистът трябва да има хладен ум и горещо сърце.

Те обаче изглежда са запомнили наставленията погрешно - че трябва да имат хладно сърце и игрив нрав.

И за пореден път демонстрираха коравосърдечието си в деня на националния траур. Става дума за снощната разпивка на висши ченгета в "Континентал Плаза". 

И преди са ставали подобни гафове, но жертви тогава са били отделни личности.

И този път жертва е един единствен заместник министър -засега , но в гафа е замесени поне десетина висши ченгета. Замесена е една институция. Което говори не само за коравосърдечие , но и за чувство за колективна безнаказаност.

Който работи в медиите, шоубизнеса, ресторантьорството и т.н. знае какви загуби носи един "ден на национален траур".

А в интерес на истината в този ден едва ли някой представител на властта искрено скърби - с обявяването на траура просто по най-лесния начин се демонстрира съпричастност.

Едно пътуване да мястото на събитието, няколко общи думи пред медиите - и мероприятието е изчерпано.

След което едни се прибират вкъщи, други празнуват.

Рожденият ден е можело да се отмени. Работата обаче е в това, че вече е бил поканен Мирослав Илич. Ех, как да бъде върнат любимият ни певец? Ами ако го отпратим, нали може да не дойде и Христо Стоичков? Ужас!

Всъщност картинката на  рождения ден дали не представлява  и картината на българско управление?

Чалга, футбол, софри и безброй ченгета... 



Гласувай:
0



1. анонимен - Много точно казано
30.05.2009 16:10
Поздравления г-н Тодоров!Както винаги точно сте напипали пулса на злободневката.То,че на политиците им е през оная работа,но поне някои обикновени хора да почувстваме облекчение.
цитирай
2. анонимен - За едни брадва, за други сватба !
30.05.2009 16:20
В така наречените и все още недостижими за нас " нормални " държави, при подобни трагични събития, президенти и министърпредседатели са прекъсвали посещенията си в страни на десетки хиляди километри и незабавно са се връщали в страната си. У нас в ден на общонационален траур да се провеждат такива, макари и предварително планирани "мероприятия" с участието на високопоставени държавни служители е МОРАЛНО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ. Едно отлагане с един ден е задължително и възможно, още повече, че това няма да доведе до материални загуби нито за заведението, нито за празнуващия и неговите "спонсори". При това празненството е вечерта пред работен ден, събота. Интересно е и дали празнуващите, днес са били в състояние да станат на време и да "работят пълноценно". То какво ли пък в действителност и работят ? Още един път се потвърди, че моралът за някои е отвлечено понятие, докато за други е дълбоко приета човешка добродетел. Още по-отблъскащо е, че когато една цяла държава е в траур, част от "елита" й празнува, пък и макар и с претекста да почете паметта / под парична форма / на загинали. " За едни брадва, за други сватба" . При това И ВТОРИТЕ смятат, че са БЪЛГАРИ.
цитирай
3. gothic - Нормално...
30.05.2009 16:49
спомнете си за хорото на Жан...
цитирай
4. анонимен - Наскоро
30.05.2009 18:15
А наскоро един финладнски министър си подаде оставката заради разменени смс-и с някаква стриптизьорка.За щастие там няма такива празноглави комунисти.Да споменавам ли една друга трагедия и лова на дивеч в същото време?
цитирай
5. mrazekoff - А, това е моят материал за......
31.05.2009 12:19
24 часа морал........
Сигурно ще ми се изсмеете на заглавието, сигурно няма да сте съгласни с моето мнение, това е нормално. Свикнал съм и на подигравки и на несъгласие. Думата ми е обаче за следното. Днес е 29 май 2009 година. - Ден на траур и аз искам да изкажа своите съболезнования към семействата на пострадалите от вчерашната трагедия - Бог да ги прости, да прости греховете им волни и неволни и да съхрани тяхната Вечна Памет.
И както се обяви днешния ден - като ден на траур, реших да се разходя по скалата на телевизионния спектър, за да видя как се спазва този ден. Където и да погледнех, навсякъде музика!!!
- Весели хора - Весел народ. Песни и танци навсякъде, чалга и кючеци, сякаш нищо не се е случило, навсякъде призиви за SMS-и, реклами за запознанства, навсякъде властва - Чичко Паричко. Тази ВЕЧНА ЛАКОМИЯ за пари, която ни е отчуждила от всичко човешко и съпричастието ни към тези хорица се е свило в ъгъла на НАШЕТО БЕЗРАЗЛИЧИЕ. Един ден - 24 часа!!!!
24 часа, които показват що за хора сме и колко са ни здрави устоите на нашето възпитание, нашия морал, нашето уважение.
цитирай
6. анонимен - Всуе се морите!
02.06.2009 13:27
Евгени, мисля, че трябваше да изчакаш малко, защото по последни данни излиза, че лайното Яне Янев ви хързулна много лошо. И ако за него е известно, че е лаладжия и тъпанар, то е напълно непонятно, защо уж умни хора като тебе му се вързаха набързо и без да проверят как стоят нещата. Вчера, сутринта, гледах Валентин Михов и Влади Въргала, които са присъствали на събитието и съм склонен на 100% да приема тяхната версия, а не простотиите на Янето, който е ясно защо го направи това.
Ама защо му се върза цялата държава, просто съм изумен, но явно такава е действителността в тази страна. Яне Янев дя зядявя дневния ред на обществото.
Егати и обществото в такъв случай.
Н. Узунов
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: evgenitodorov
Категория: Политика
Прочетен: 4612486
Постинги: 329
Коментари: 2374
Гласове: 2828
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031