Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.02.2009 20:03 - Гергов почетен гражданин - време за разплата
Автор: evgenitodorov Категория: Политика   
Прочетен: 4972 Коментари: 8 Гласове:
0

Последна промяна: 25.02.2009 08:18


 Дойде време да се плаща. Толкова години Гергов даваше - за избори, за книги,  за църкви, за реклама, за хан Крум и за Цар Симеон -евентуално.

Сега Гергов иска. Иска да бъде подкрепен в желанието си да стане почетен граждани на Пловдив. Решил е, че го заслужава.

Е, няма как. Ще го подкрепим. 12 „интелектуалци" вече се подписаха. Списъкът ще расте. Много ще подписват  „с отвращение", както се казва. Но няма как.

След интелектуалците ще се подпишат политиците. Мърморейки, с опасения, че ще им пострада рейтингът, но ще го направят. Те едва ли си и помислят, че могат да отблъснат могъщата ръка, която им подава писалката.

Проблемът на Гергов е в това, че ако ще още сто църкви и манастири да построи, ако ще да даде пари за паметници на всички царе и ханове, пак няма да спечели любовта на пловдивчани.

Справедливо или не - те го мразят.

А не можеш да станеш почетен гражданин на един град, в който те мразят.

Макар в почетната книга на Пловдив да има много имена на хора, които не са спечелили даже омраза - те не са дали нищо на този град.  Което говори недвусмислено за тези, които са управлявали Пловдив,за техните критерии и морал.

Не съм виждал форум в Интернет след публикация в местна или национална медия, в който да има поне една добра дума за Гергов.

Във всяка истерична омраза има нещо съмнително. Както и във всяка истеричната любов.

Мразят го, защото бил свинар. Макар да е единственият бизнесмен от такъв ранг, който да е тръгнал от толкова ниско. И да познава един живот, по-различен от този на жълтите плочки.

Мразят го, защото приватизира панаира. Макар да дава за този панаир повече, от който и да е друг през последните години.

Мразят го, защото той умее да прави това, което всички ние искаме да можем да го правим - да вземаме колкото се може повече, а да плащаме, колкото се може по-малко.

Ако лично аз не обичам Гергов за нещо, това е, че той постоянно развращава политиците. Те обикалят край "Санкт Петерберг" и Панаира като леки жени край скъп хотел.

И дават пример на следващите политици.

Това, за разврата, съм го казвал на Гергов лично.

Неговият коментар беше: "Без коментар".

Предстои едно епохално шоу - как всички ще гласуват за Гергов.

След това шоу  много хора ще намразят родния си град.

Заслужава ли си?

 



Тагове:   гражданин,


Гласувай:
0



1. анонимен - Заслужава ли си ?
02.03.2009 15:11
Действително заслужава ли си не просто да се коментира, а да се обръща внимание на явно конюнктурни политически ходове. Във време, в което сме длъжни ДА ИСКАМЕ на конкретно зададени въпроси да получаваме ЯСНИ И КОНКРЕТНИ ОТГОВОРИ не трябва да допускаме да бъдем въвличани да търсим отговори на безсмислени загадки. Явно прозира желанието на известни политически сили да изместят актуалните въпроси на деня : корупция, липса на резултати в борбата с нея, отсъствие на истинско желание за борба с престъпността и пороците на общество без истински граждански контрол и пр. и пр. Явно се усеща приближаването на изборите и всички политически сили се мъчат с всякакви маньоври да запазят остатъците от ежедневно топящото се доверие към тях. Дали пък подхвърленото в медийното пространство и коментирано по-горе не е стръв за наивници. Съветниците на г-н Гергов / като наследници на 100-годишна партия / от десетки години владеят до съвършенство изкуството за отвличане на общественото внимание от актуалните и болни за българското общество въпроси.
Аз бих задал въпроса така: А заслужава ли и ще допуснем ли да бъдем използвани като марионетки в подобно шоу, от което някои сигурно са спечелили и ще очакват и в бъдеще да печелят много ? ИСТИНСКИТЕ ДОБРИ ДЕЛА СЕ ОЦЕНЯВАТ И ОСТАВАТ В ПАМЕТТА НА НАРОДА НЕ ЧРЕЗ ПРИСЪЖДАНЕ НА ТИТЛИ, А С УВАЖЕНИЕ И КАТО ПРИМЕР ЗА ПОДРАЖАНИЕ. ЗАЩО СЕ ПРАВИМ, ЧЕ НЕ ПОМНИМ ИЛИ СМЕ ЗАБРАВИЛИ ЗАВЕТИТЕ НА ЛЕВСКИ ?
цитирай
2. анонимен - za kakvo ide rech?
04.03.2009 10:54
Iskam samo da Vi otbeleja da poglednete kakvi komentari se leiat kato blatna voda v FROGNEWS.Togava shte stane iasno i na neprosvetniat chovek,che hora koito jiveiat izvan Plovdiv kato che li sa mnogo po-zagrijeni ot tazi bezumna ideia ot Plovdivchani.A inache komentarat mi e -Koito plashta Muzikata-toi vodi Horoto.Imah edin priatel koito mi kazvashe-Znaesh li kak se postiga neshto?Kak? S pari. Ako ne stava s pari-togava s mnogo pari.Ako i taka ne stava-togava s mnogo mnogo mnogo pari. Deistva bezotkazno.
цитирай
3. анонимен - Списъкът?
04.03.2009 13:19
Любознателен съм, моля дайте целия списък на "интелектуалците". Никъде не го намирам целия, наброих или идентифицирах 9-10, но кои са останалите до 15, както се казва напоследък? Срамуват ли се? Айде по-гордо, де!
цитирай
4. анонимен - Гергов
04.03.2009 18:08
Гергов е един най-обикновен селски тарикат.
Гергов черпи и плаща, а политическите проститутки раздават звания.
цитирай
5. анонимен - Аз
11.03.2009 15:39
Ами както се казва-,,..няма безплатен обяд..",което ще рече,,.. който е ял и пил ,ще плаща!!"Естесвено ,че със нашите пари!
цитирай
6. анонимен - Procheti tova
21.03.2009 12:17
ПЛОВДИВСКАТА „МАРИЦА” СТАВА АНТИ-ГЕРГОВ, ВДИГА ТИРАЖ

Мажоритарният собственик на в. „Марица” Степан Еремян може се прости с участието си в борда на Международния панаир – Пловдив заради скандал с Георги Гергов.
Снимка: reporter.blog.bg
+ - X С 3000 бройки повече продава най-популярното издание в града под тепетата. Читателите приемат с ентусиазъм възможността медията да застане срещу шефа на Международен панаир - Пловдив

Bulgaria News
20:42 20.03.2009

Показателна за „любовта” на пловдивчани към грабителя на най-големия панаир на Балканите е реакцията им към слуха, че „Марица” се освобождава от менторството на Георги Гергов – веднага тиражът на вестника се е вдигнал с 3 000 бройки, което е рекорд в днешно време.
Скандалите между Гергов и „Марица” започват преди близо месец, когато миноритарните собственици на най-тиражното пловдивско издание



Атанас Спасов и Спас Василев публикуват на първа страница материал, в който категорично се обявяват срещу идеята Георги Гергов да стане почетен гражданин на Пловдив.



Степан Ерамян удържа на натиска на Гергов и не се разграничава от съдружниците си. И ето какво последва!
"Мажоритарният собственик на вестник „Марица” Степан Ерамян е освободен като член на борда на Международен панаир Пловдив. Заповедта е с дата 19 март 2009 г. Причина е публикации в контролирания от него всекидневник, неотговарящи на истината и уронващи престижа на фирмата, от която получава пари повече от две години," съобщава популярният пловдивски сайт plovdiv-online. Степан Ерамян е бил помолен да депозира заявление за напускане с днешна дата, но той не го е сторил в рамките на работния ден. Най-вероятно овакантеното място в борда ще заеме Иван Соколов, главен директор на Международен панаир Пловдив," твърди сайтът. Малка, но съществена подробност е, че според Устава на Международен панаир - Пловдив, членовете на Съвета на директорите се избират и освобождават от Общо събрание.
Plovdiv-online е собственост на Антон Баев, дългогодишен бивш главен редактор на вестник „Марица”. Твърди се, че


Баев ще оглави възстановения от Георги Гергов под името "Глас" някогашен окръжен вестник „ Отечествен глас”, където е бил репортер в ранните си журналистически години.


Пред Bulgaria News Антон Баев нито потвърди, нито отрече новината. Основен спонсор на сайта на Баев е Международен панаир – Пловдив, на който Георги Гергов е изпълнителен директор. Стартът на новото издание бе предвиден за началото на Световния енергиен форум, който трябваше да се проведе в Пловдив под егидата на президента Георги Първанов. След като високопоставените гости изпратили потвържденията си и заявили претенциите си за пребиваване в България, станало ясно, че Пловдив не може да се справи с високите им изисквания, нито да настани толкова много гости. В момента се обмисля вариант форумът да се премести в София. Така ентусиазмът на Гергов да зарадва държавния глава с нова пропрезидентска медия, се оказва напразен.
За пловдивчани е изненада вестта за разрив между Георги Гергов и Степан Ерамян. Те от години са семейни приятели и съдружници в няколко фирми. Това е вторият тежък конфликт на Гергов с близък приятел. Още преди година и половина той беше изоставен от най-големия хотелиер в страната Ветко Арабаджиев, който му е кумец и кум на един от синовете му.


Ветко Арабаджиев не само напусна ръководството на оглавявания от Георги Гергов Национален борд по туризъм, но и учреди нова организация – Съюз на инвеститорите в туризма, на която е председател.



Съюзът се превърна в една от най-авторитетните и активни браншови организации за разлика от мъртвородената и непроработила нито за ден конфедерация на туризма, скалъпена от Георги Гергов. В края на 2007 година Гергов се провали в амбицията си да стане „Обединител” на туризма – мисия, поета от бившия зоотехник пред президента Георги Първанов, негов близък приятел и закрилник. Той обяви, че напуска туристическото поприще, за да се кандидатира за кмет на Пловдив, но тъй като не беше пожелан от нито една партия за неин избраник, конфузно се оттегли. По-късно с протекцията на Георги Първанов и бившия вътрешен министър Румен Петков Гергов стана член на Националния съвет на БСП, предизвиквайки гнева на социалистите заради скандалния начин, по който придоби Международен панаир-Пловдив.
Дългогодишният монопол на вестник „Марица” скоро ще бъде пробит. Наско Спасов купи от Ветко Арабаджиев седмичника „Акцент” с амбицията да го превърне в най-тиражния таблоид в региона. Спасов и Арабаджиев заедно ще издават луксозно списание на име „Мариция”.
Днес „Марица” излезе с декларация на първа страница, че във вестника няма забранени теми и охранявани личности и никой няма право да налага политиката и мненията си на главния редактор Любомир Минчев. Пред Bulgaria News Наско Спасов заяви, че



Степан Ерамян е бил „наказан” от Гергов заради статия, разкриваща краха на „Винария” – доскоро най-доходоносното тематично изложение на Международен панаир - Пловдив,



на която са отказали да участват най-големите производители на вина и спиртни напитки, с изключение на винпром „Пещера”. Миналото лято неговите собственици станаха притежатели на "Пловдив БТ" в приватизационна сделка чрез фондовата борса. Георги Гергов като един от участниците в наддаването остро възрази срещу победителите, писа писма до президента и премиера, но изведнъж сви платната и се кротна.

Драматични напоследък са отношенията на Георги Гергов и с друг негов приятел и активен поддържник в одисеята по подмолното приватизиране на Международен панаир - Пловдив, бившия кмет Иван Чомаков. Според информирани, Чомаков щял да бъде заменен като шеф на ТВ "Евроком България" от телевизионера Любомир Караджов.

Скандалът Гергов-Ерамян внесе смут в редиците на пловдивските масони. И двамата бивши приятели са видни членове на ложата.

цитирай
7. анонимен - мнение
08.04.2009 22:54
знаех си аз
цитирай
8. анонимен - Rodena sym na Bunardzhika! Plovdiv ...
12.09.2009 12:56
Rodena sym na Bunardzhika! Plovdiv e ne prosto moiat grad! Plovdiv e cialta mi dusha i sila,koiato me e prenesla prez dulgite mi godini! Ne myrsete Plovdiv s psevdoplovdivchani, molia vi ! Sprete ! Emigrantka sym ot 10 godini! oli me i placa vseki den za Plovdiv! Napusnah go,kogato onzi Spas Gyrnevski iskashe da go vzriviava tuk i tam! I pak go uhazhvahte! STIGA! Ostavete Plovdiv na plovdivchanite!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: evgenitodorov
Категория: Политика
Прочетен: 4613910
Постинги: 329
Коментари: 2374
Гласове: 2828
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031