Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.09.2008 12:06 - КАКВО СЕ СЛУЧИ СНОЩИ В ПЛОВДИВ?
Автор: evgenitodorov Категория: Политика   
Прочетен: 4214 Коментари: 8 Гласове:
0

Последна промяна: 07.09.2008 15:16


 Ако само сме гледали БНТ - без да слушаме, нищо не се случи.
Да уточним, че такива предавания, като снощното директно излъчване от площад "Съединение" в Пловдив се правят  с парите на данъкоплатците и би трябвало да отразяват всички гледни точки. А не само тази на управляващите.
Да се опитаме да проследим медийната картина на вчерашния ден.
Почти всички медии тиражираха от сутринта  призивите на президента да на се "партизира" този ден. Тъй като става дума за ден - символ на единението на българския народ.
Ако се вгледаме в събитията от 1885 година обаче, ще открием, че те са плод точно на обратната философия.Целият свят е бил обединен около идеята, че на трябва да има съединение на разделена България, властта в Княжеството и в Източна Румелия също е била на страната на статуквото - поне официално, и изведнъж в Пловдив някакви "заговорници" действат напук на единението.
Заговорници, но понесени на крилете на народната воля! Така е осъществено единственото дело "чисто българска направа", както някои пишат някои съвременници.
Така че това, което се проповядва тези дни от официалните трибуни, няма нищо общо с ДУХА НА СЪЕДИНЕНИЕТО.
Има още нещо - поне от 1885 година насам пловдивчани с гордост твърдят, че ТОВА, КОЕТО СТАВА В ПЛОВДИВ, РАНО ИЛИ КЪСНО ЩЕ СТАНЕ В ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ.
Да помислим над тези думи след снощните освирквания.
И така - какво разбрахме по-късно от медиите?
БНТ излъчи едно много странна картина от събитието - през цялото време се редуваха кадри от официалната трибуна и едри планове на момчета в униформи.
Все едно, че събитието предаваше Военният тв канал, а не националната обществена телевизия.
Къде бяха гражданите - респективно данъкоплатците, така и не разбрахме.
Можеше да разберем, че нещо се случва, единствено по долитащите отдалеч дюдюкания.
Добре, че президентът спомена нещо за онези, "от задните редици", та разбрахме, че нещо се случва "отзад".
ТВ "Европа" в 21.00 предаде от кореспондентката си в Пловдив за някаква празнична атмосфера, която царяла на площада, а водещият прехвърли разговор върху фолклорните състави, които изнасяли концерти. Никой не беше гледал БНТ, а ако беше гледал, явно беше изключил звука.
Малко по-късно се появи информация за протести и за арестувани привърженици на "Атака".
Следящите събитията останаха с впечатлението, че всичко е дело на хората на Волен Сидеров.
В сайта на "Дневник" Елена Емануилова обаче ясно пише, че на площада са били главно привърженици на ДСБ. Което внесе смут в редиците на информираните читатели, което се вижда във форума .http://dnevnik.bg/show/?storyid=546894&p=1#comments
По наша информация наистина привържениците на "Атака" са напуснали площада преди началото и са отишли пред полицията да настояват за освобождаването на арестуваните си членове.
Симпатизантите на ВМРО, на които бе приписвана ролята на охранители на властта, са се отнесли с разбиране към действията на ДСБ.
Единствено мобилизирани младежи с червени фанелки са се държали по-агресивно. Сред най-агресивните е бил и младият Добрев.
Лидерът на ГЕРБ - Пловдив и председател на Общинския съвет не се е наредил сред официалните лица и след това е организирал контра-коктейл в "Империал". На него са били от ГЕРБ, ДСБ, СДС, общинския съветник Тютюков и др.
Имало е запазени маси за "АТАКА", но те не са дошли с извинението, че са още пред полицията.
А какво  се случва в редиците на властта?
Президентът Първанов посети конни състезания във Войводиново - заедно със своя приятел Георги Гергов.
Станишев към е на партиен събор, посветен на партизанските борби на "Копривките"
Така че разделението става все по-забелижимо...


Тагове:   пловдив,   Какво,


Гласувай:
0



1. анонимен - вбесен
09.09.2008 18:36
Аз бях един от тези, които гледаха прякото излъчване по БНТ и напъжаха слух да чуят по-добре освикванията. Освен по треперещия глас на президента, който минаваше на моменти във фалцет и ехо от освиркванията, никой не каза нищо за ситуацията с народното недоволство. Какво направих аз, за да се информирам по-добре? И аз като Вас си пуснах ТВ Европа, защото в 21 само по нея има новини, а и нали тя уж не е червена. И каква беше изненадата и възмущението ми, когато някаква неориентирана госпожица репортерка заобяснява колко била празнична атмосферата. Не ми се вярва ТВ Европа да се е боядисала в червено, остава другата версия - госпожицата репортерка не е чувала, че някой в държавата има нешо против властта; че на 6 септември в Пловдив се очакваха подобни протести и че представителите на властта няма да са добре дошли. Като чух тази кореспонденция от Пловдив, се вбесих страшно, защото и без това БНТ ни манипулира, айде поне някои други медии с претенцията за информационни да се държат като такива. Малоумщина отвсякъде. Ако ми кажете, че тази **тка е журналистка, аз съм трамвай.
цитирай
2. анонимен - 06
09.09.2008 20:06
тук излиза един въпрос:
случи ли се нещо?
какво е то?
и отговорът:
случи се нещо,обаче медиите не го показаха.
затова-ето ви един преразказ със свои думи в блога.

твърде постна позиция,консултате.

цитирай
3. анонимен - do anonimen - 06
09.09.2008 20:27
Случи ли се нещо и какво е то са въпроси, на които трябва всеки сам да си отговори. Ако разчитате на този или някои друг блог да ви даде отговор на всички въпроси, които ви вълнуват, нещо съе сбъркали.
Проблемът е, че медиите е добре да отразяват ФАКТИТЕ, а фактите не са, че на площада е имало безоблачно тържество с празнично настроени хора, доволни от живота в родината.
Това, че НЯКОИ от медиите не са отразили реалната ситуация, е проблем, но слава богу има други, които си вършат работата и са информирали хората.
А ти, Анонимен - 06, ако имаш някакви други въпроси за живота, за битието, за вселената и т.н., е добре да ги търсиш в собствената си глава, а не в нечия друга позиция.
цитирай
4. анонимен - pitane
10.09.2008 10:14
А къде беше телевизия ПОТ, която се самопрепоръчва като "пловдивската талевизия" ? Щом собственикът й е толкова възмутен от другите телевизии защо не използва своята, за да отрази подобаващо събитието? Впрочем същата тази БНТ, от чийто ефир между другото все пак единствено се чуха освиркванията и се видяха развяваните знамена на протестиращите, е изградила г-н Тодоров като наистина добър журналист. Сигурно докато е бил неин служител в годините преди десети ноември е бил стопроцентов защитник на правото на данъкоплатеца да научава винаги истината за политическия живот в страната. И не защото много ми харесва БНТ или трябва да бъде защитена, ама ,ако някой е гледал новините на БТВ в 19.00 и на НОВА в 19.15 щеше да види далече по-смехотворен и самодеен ентусиазъм в отразяването на "празничната " атмосфера. Особено по БТВ! А същевременно, в прякото включване от Пловдив в извънредната емисия " По света и у нас" на БНТ нещата бяха съвсем различни и впрочем единствено там се чу за протеста на Атака, предварителното поднасяне на венец пред паметника и отказа от участие в официални коктейли и пр.
цитирай
5. анонимен - В емисията на БТВ в 22ч казаха за а...
10.09.2008 12:30
В емисията на БТВ в 22ч казаха за арестуваните от Атака и че президентът е бил освиркан. И по Европа казаха, но в късните емисии, явно са си оправили глупостите за празничната атмосфера. А и без това всички са наясно, че медиите не винаги са обективни, нищо ново.
цитирай
6. анонимен - явно,
12.09.2008 04:39
:за вече увредените медиатори несъмнено непоказването по телевизията на нещо, е по-важно от това,което не е показано.
това е,което като обикновен 06 поисках да отбележа тук мимоходом.
не успях да се въздържа,и намекнах нещо.
и ето на-получих си го :
относно вселената и т.н.
цитирай
7. анонимен - xanax
01.09.2011 22:03
I’m very joyful that I stumbled across this in my search for one thing relating to this.
цитирай
8. анонимен - gap outlet coupons
14.09.2011 01:07
wkmagmg <a href=http://tiny.cc/gapcoupons>gap coupons
</a> maiokasud
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: evgenitodorov
Категория: Политика
Прочетен: 4614415
Постинги: 329
Коментари: 2374
Гласове: 2828
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031