Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.08.2008 20:20 - КАК ЕДИН ИДИОТ СЕ РАДВАШЕ НА ЗАГУБАТА НА СТАНКА
Автор: evgenitodorov Категория: Политика   
Прочетен: 31733 Коментари: 93 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

До този момент от цялата олимпиада гледах само няколко минути от женската борба - когато взехме сребърен медал.
Преди двубоя между нашата Станка /забравих й фамилията/ и неизвестната китайка се чуха топли думи от коментаторката Свобода Маданска -  ето, найното име помня. Тези топли думи бяха адресирани към президента, който лично беше дошъл да гледа как ще вземем златен медал - евентуално.
Двете състезателки първо се дърпаха за косите, за момент забравих коя е нашата, коя е азиатката.
Не усещах никакво вълнение.
Разрових се в душата си и не можах да открия и грам патриотично чувство в нея.
Усетих даже ужас -  дълбоко в мен се зареждаше желание Станка да загуби.
А може би нямах нищо против нея - исках всъщност друго, исках да стане нещото, което да смачка самодоволната физионамия на държавния глава. Слред което щеше да хвърли листчето, на което вече някой беше написал какво трябва да се каже при нова олимпийска титла.
Вече го бяха обявили за КАДЕМ на нашите олимпийци.
Ако спечелихме втори златен медал в негово присъствие, спортните журналисти щяха да изприказват още безброй глупости.
Всъщност аз мислех за тях - не исках златен медал, защото усещах колко ниско ще паднат.
Скубането прерасна в извиване на ръце и крака. Две жени, в които не беше останало нищо женско, се биеха като животни.
На техния фон нашата Председателка Стефка Костадинова направо блестеше - цялата в бяло.
Като че ли беше булка - забеляза един мой приятел, а Първанов беше като жених.
Сетих се как същата Стефка завлече преди години една моя позната с 10 000 долара. Всички в Пловдив знаят тази история, но се правят, че нищо такова не е станало.
Сетих за бизнеса на бившия мъж на Стефка с един друг шампион...
И за още далавери на разни шампиони.
И за това кои са в олимпийския комитет около Стефка и за техните платени и неплатени данъци.
Представих си как Станка - ако вземе златото, автоматически ще стане почетен гражданин на своя град - не знам кой е този град, но правилото важи за цяла България. И така ще заеме мястото в почетния списък на някой лекар, примерно, който цял живот е тичал от болен на болен, не е спал, преживявал е всяка смърт и се редвал на всеки живот.
Още малко трябваше на Станка, още 1 секунда може би и ставаше почетна гражданка. Освен това щеше да получи в родното си място подарък апартамент. Същият апартамент, за който чакат стотина сиромаси.
Щеше да получи и парична премия - няколко пъти по-голяма от тази, на която се радват американските шампиони. Защото България е богата страна, а в Америка са скръндзи.
1 секунда не стигна и до олимпийската пенсия.
Китайката обаче просто за миг се оказа по-яка. Нейната мама китайска.
След което Свобода Маданска изобщо забрави за президента - трябваше все пак да ни каже: плаче ли човекът,  тръгна ли си веднага...Или все пак се зарадва на сребърния ни медал.?
Изобщо лошо върви олимпиадата. Няма надежда Първанов да преживее това, което преживяваше Тодор Живков. Да не говорим за Брежнев и Хонекер.
Изглежда олимпийските успехи нямат нищо общо с другите държавни успехи...
Спирам дотук. Ако продължа, ще напиша кой знае още колко идиотщини...



Тагове:   как,


Гласувай:
0



1. анонимен - Аз не гледах въпросната борба, но ...
18.08.2008 21:00
Аз не гледах въпросната борба, но начинът, по който говорите за цялата ситуация, е болезнено точен. Благодаря за хубавия пост!
С уважение,
Албена Тодорова.
цитирай
2. gothic - Поздравления.....
18.08.2008 21:05
Поздравления.....
цитирай
3. lyudmilstefanov - Де да беше това най-големия дефект на Първанов:
18.08.2008 21:06
че се е надигнал на наши разноски до другия край на света, за да прави политика и PR от женското скубане. Но мен ако питаш, като животни са не двете жени на тепиха, а всички по-малки и по-големи първановчета от цял свят, които са се замъкнали там, за да урочасват игрите с мизантропските си физиономии.
Без техните амбиции спорта би бил наистина преди всичко игра.
Браво за тази гледна точка!
цитирай
4. valsodar - Евала на нашенката
18.08.2008 21:55
Защото, ако нашенката не бе сукала и извивала снагите на всички булки по пътя си, нямаше да се чуе химна ни в този ден.
А това е най-важното - химна !
Пред който всички заставаме прави, независимо урунгели или президенти сме ! :)
цитирай
5. marianami - Е, не е истина как ми напомни за
18.08.2008 22:06
Е, не е истина как ми напомни за "Самотният бегач на дълги разстояния" на Алън Силитоу. Който не го е чел, да го прочете за домашно!
цитирай
6. bojilovpsi - А мога ли аз, обикновения човек, да ...
18.08.2008 22:17
А мога ли аз, обикновения човек, да задам въпроса защо обръщате внимание на Първанов, медии и всякакви изроди, които използват спортистите ни за печелене на еФтина популярност?
Нима никой все още не е осъзнал, че всеки медал, спечелен на тези игри е едно ОГРОМНО ГЕРОЙСТВО?
И между другото, уважаеми г-н автор, за един човек, очевидно неинтересуващ се от спорт само желая да уточня, че никой не е дърпал никой за косите- това са спортистки, които са достатъчно достойни, за да се състезават честно, така, както повелява правилникът на техния спорт
Имате право- президенти, премиери и подобни нямат абсолютно никаква работа там, не трибуните на спортните зали и съоръжения, ама все пак дайте да се хванем за важните неща:
1. Волейболистите ни нямат една нормална зала, отговаряща на стандартите на Световната федерация!
2. Единствената шампионка от Пекин тренира в МИЗЕРНИ условия!
3. За въпросната Станка ЗЛАТЕВА- Вие имате ли представа каква е ситуацията там, където тя е започнала своя спортен път?!
Зная, че не целите да анализирате спорта, ала онези глупави сравнения, както и фактът, че декларирате радостта си от загубения финал ме кара да се замисля дали всъщност не сте един дол дренки с г-н президента!
цитирай
7. sparhawk - съгласен съм с коментар 7
18.08.2008 22:19
Да си против родните си спортисти само и само от омраза към Първанов е БОЛНО.
цитирай
8. анонимен - Мирча Кришан(румънският Парца...
18.08.2008 23:24
Мирча Кришан(румънският Парцалев).Каквото и да го питаха,въртеше все една и съща плоча.Че краставицата имала 95 % вода.Какво ли не го питаха,а той си знае едно и също като латерна.Сега и тук-Първанов,та Първанов.Пускаш По света и у нас.Някой "десен" ти крещи в ушите-Първанов.Почва прогнозата за времето,айде пак Първанов.Почне спорта-и там Първанов.Цялата тая тема,включително поздравленията под нея,ми говори за някаква параноя на самонаричащите се "десни".Параноята е доста тежка и изисква продължително лечение.А не писане по блогове.Но ний сме като Америка.У нас всичко е възможно. Казвам самонаричащите се "десни".Ако можеха да прочетат всичко писано по-нагоре истинските десни,живели между 1879-1944г щяха да се обърнат в гроба си.Някога десните партии са издигали в култ патриотизма,семейството,
успехите на отделни българи зад граница. Включително в спорта. Знае се на каква почит в цялото общество е бил точно бореца Дан Колов.И ето го паралела с някакви набедени за "десни" и "десномислещи" в България.Първите са били патриоти,вторите- нихилисти и дори с нагласа на предатели на собствените си сънародници.И тук в случая тая уж идеология не е никаква причина,а едно удобно обяснение. Начин да замажат нещата. Да не бие на очи истината.Голата истина.А тя е,че тия тъй наречени десни се интерсуват само от ограбването на държавата и сънародниците си.За никакви особени идеи не става въпрос.Всичко опира до това,как да оскубеш една кокошка,да доиш по-добре българските потребители. Да грабиш и разсипваш всичко каквото докопаш в тая държава.И за да се отклони вниманието на самите ограбвани,се измисля какво ли не.От 100 кладенеца вода ще ти донесат,само за да ти докажат нещо си. Понякога съвсем малоумно твърдение.Да речем защо охранявали Кондолиза Райс в София. Или че изгорелият влак през тая зима бил опожарен от атентат.В луминесцентната лампа била скрита "адската машина".И прочее и прочее брътвежи.Целта на които е очевидно да се промиват мозъците на хората.Тая година непрекъснато се лепи етикета на Първанов, Симеон,Станишев.
"Неадекватно поведение". Аз това неадекватно поведение го намирам точно в тези които използват тоя израз.Това го потвърждава и тая тема на Тодоров.Въобще виждам неадекватно поведение от самонареклите се "десни" партии.Предпочитащи България да загуби,но да стане тъй както те си щат.И България много пъти реално е губила за тия 20 години.Нямам какво повече да кажа. Имаме си работа с едни хора за които няма истински идеи и идеология.За тях идеологията,ако щете техният "господ"дори са само парите и нищо друго.Да ме убеждават в някакви свои "идеи" е много глупаво от тяхна страна.Все пак балъците в БеГе още не са свършили. Винаги ще намерят кого да излъжат,кого да измамят и кого да водят за носа.
цитирай
9. krankar - Поздравления за добрия постинг...
19.08.2008 00:31
по този повод се сетих за един стар виц... Двама цигани се срещат и единият пита :
- Къде отиваш?
- Отивам да си купя обувки.
- Ами ако не те хванат купи и за мен еднин чифт.
Преди дни един спортен журналист каза нещо много вярно за тази олимпиада. Цитирам дословно: "Ако не те хванат можеш да спечелиш и златен медал.Това е положението."
Продължават небивалите рекорди на олимпиадата, продължават и химическите експерименти върху човешкото тяло. На мен лично тази олимпиада не ми е интересна, аз не я гледам.
цитирай
10. анонимен - мммдаааа
19.08.2008 04:23
Г-н Николов, станете олимпийски финалист, дори, и нека пак си говорим на тези теми-лишенията, режима и не на последно място униженията/БГ/ са непосилни
цитирай
11. анонимен - Гневът на автора е избил в неудачна ...
19.08.2008 06:36
Гневът на автора е избил в неудачна посока. Много български заболяване! Криво ми е и всичка са ми криви, защато са българи!
цитирай
12. thomas - @7, 8, 12, пък може и други
19.08.2008 07:41
Има спортове и спортове. Очевидно според автора (а и далеч не само според него, ами според всеки човек с някакво вродено или придобито естетическо чувство) женската борба не е спорт, който изобщо заслужава внимание, камо ли присъствие на една Олимпиада. Тя не че и мъжката борба заслужава, ама нали е останала някаква ранна постмаймунска традиция, че мъжкарите трябва да сме силни, воини, побойници и други подобни и това все пак е начин подобно безмозъчно превъзходство да се измерва. Но при положние, че жените трябва да са точно обратното - красиви и добри пазителки на огнището и създателки на живота, то определено борбата е нещо, което ги разрушава, загрозява и лишава от всичко женско.

Та в този смисъл не би трябвало да ви се струва ненормално това, че някой може да не харесва женската борба, както и онова, че "достойната" "игра по правилата" в нея може да му прилича подсъзнателно на скубане на коси. Отделно от това няма нищо лошо президентите да посещават големи спортни събития и да споделят евентуалните позитиви от успехите на спортисти, изградени с помощта на бюджетите на техните страни - все пак това показва и грижа за вложенията на държавата. Но когато един президент отиде да гледа женска борба, той помага и за утвърждаването на един неестествен, грозен и антиженски спорт, а не само търси положителен ПР ефект с това, че е кадем на нашите спортисти.

Та така - лично на мен вътрешното желание на автора нашата боркиня да загуби ми се струва съвсем естествено, защото с тази загуба се постигат няколко неща едновременно - нелюбимият му президент не постига търсения ПР ефект, спортистката, тръгнала да търси кариера в един грозен спорт, не получава максималните дивиденти от грозния си избор (което пък ще спести и пари на бюджета), а и не на последно място има поне малък шанс по-малко момичета (от онези със склонност да бият съученичките и съучениците си в междучасията) да се замечтаят някой ден да са на мястото на нашата шампионка, просто защото тя не е станала такава.

@11
Да се занимаваш професионално със спорт и да станеш олимпийски финалист не е въпрос на геройство, а на личен избор за кариера. То не се прави защото искаш да донесеш медали на страната си, а защото искаш да живееш по-добре, да бъдеш известен и изобщо - да успееш. Така че хайде да не жалим за горките шампиони, на които никога не им е достатъчно - все пак спортът не е задължителна военна служба, нали?
цитирай
13. анонимен - evgenitodorov, thomas - едва ли ...
19.08.2008 08:36
evgenitodorov, thomas - едва ли нещо може да се добави, пълна подкрепа!
цитирай
14. 100jan - Абе,
19.08.2008 08:49
то и военната служба вече не е военна служба :)))
цитирай
15. anubhis - много добро заглавие
19.08.2008 09:03
за идиотски постинг:)поздравления!!!На колко още загуби от наши олимпийци се е радвал автора?
цитирай
16. bojilovpsi - Господин авторът и thomas, ще ви ...
19.08.2008 10:04
Господин авторът и thomas, ще ви повторя- това е борба! Олимпийски спорт! И то не от ден или два! В тези жени има явно повече мъжество и от Вас! И пак да повторя- това са хора, достойни спортисти, изтърпели какво ли не, за да стигнат до този финал! Грозният избор и дивидентите, уважаеми thomas, не могат да подлежат на коментар от човек, който разбира от спорт колкото и самия президент!
Освен всичко държа да отбележа, че да се занимаваш професионално със спорт и да стигнеш до финал на олимпийски игри е геройство ЗА НАШИТЕ РЕАЛНОСТИ, защото при тези условия за подготовка самия факт, че имаме представители в Пекин е не само геройство! Това е цяло чудо!
А относно гротескното и смешно твърдение "има поне малък шанс по-малко момичета (от онези със склонност да бият съученичките и съучениците си в междучасията) да се замечтаят някой ден да са на мястото на нашата шампионка, просто защото тя не е станала такава"- звучите като абсолютен олигофрен! Това не е Световната федерация по кеч! Това не е света на развлекателния спорт!Това дори не е бой като бой! Оценяват се предимно технически качества и изпълнение на борцови прийоми!
Моля Ви, наистина от сърце, не смесвайте спорта с политиката! Така или иначе в България спорта не е държавна политика... За разлика от нормалните държави!
цитирай
17. sparhawk - 17
19.08.2008 10:06
"В тези жени има явно повече мъжество и от Вас"
нямам какво да добавя. Всъщност имам - когато някой не харесва някакъв спорт, не го гледа. Не вади доводи от девет кладенеца как играта не била естетическа...
цитирай
18. meduza - Aз дали съм идиот ?
19.08.2008 10:21
Харесвам Станка и се радвам на успехите й .Тя е истински професионалист и трудът , който е положила заслужава уважение.Авторът на поста ,явно не е спортен фен , искрено се надявам да не е и чалга фен.Първанов не ми е пръв любимец , но е факт ,че и държавни глави от други страни също се вястват по такива мероприятия.А лично моето мнение за Олимпиадите - помпозно,ненужно,загубило първоначалният си смисъл зрелище.Както бе споменато :"Ще вземеш медал ,ако не те хванат "
цитирай
19. thomas - Хаха, 17
19.08.2008 10:26
Напълно си прав, че в тези жени може да има повече мъжество, отколкото в нас. Ама аз точно такива жени не искам да има! Имам ли право!? ;-)

Борцови прийоми, викаш. Колко професионално звучи само! Ужас. Не те ли е гнус, като го казваш? Или си го преписа от дисертацията по борба?

И стига с тия глупости за геройството! На кого е изтрябвал техния "професионален спорт", освен на самите практикуващи и на многобройните хрантутници около тях из федерациите, които се издържат от това, че ги има професионалистите?!

Знаеш ли, изобщо не ми пука дали имаме представители в Пекин, а и на ужасно много други хора не им пука. Още повече присъствието на повечето от тях там е напълно безполезно. Олимпиадата вече отдавна не е това, което беше, а и става все по-ненужна - да не говорим за явното толериране от страна на МОК и медиите на безинтересни индивидуални спортове, които иначе имат нулев шанс за отразяване, за сметка на тези, в които животът тече непрекъснато и всяка година - примерно като тенис, футбол и баскетбол. Намокриха ни телевизорите с тия непрекъснати басейни през последните 10 дни!
цитирай
20. retsboc - Много тъп
19.08.2008 10:47
Много тъп постинг. Приказвате глупости, господине. Проявеното неуважение към хората, които ни представят в Пекин, от ваша страна не ви прави чест!

Със здраве...
цитирай
21. анонимен - Не мога,
19.08.2008 10:49
да разбера как постингите на явно болни хора, като автора попадат в избрани. Ми отиди да живееш в Зимбабве с циганите, там ще ти хареса.
цитирай
22. анонимен - То бива нихилизъм...
19.08.2008 11:19
Томас, имам една съседка, която прави чудесни бижута (непрофесионално, иде й отръки, прави ги от разни евтини мънистенца и прочие) и която трябваше да отиде да мие задника на някъкъв старец в Гърция, за да издържа семейството си. Дъщеря й е част от онова, което някога беше националния ни отбор по вдигане на тежести, жени, и получаваше 300(словом 300) лева заплата за труда си, хм, да представя българия професионално)))))) пред света. Та така.
Винаги съм препоръчвала на всеки, който недоволства от нещо да отиде да го пробва. Тоест станете вие сребърен медалист от олимпиада по нещо, ние отстрани ще ви оплюваме с удоволствие.

цитирай
23. анонимен - Медал от олипмпиада
19.08.2008 11:28
е постижение в пъти превъзхождащо всичко, което президентът и авторът на този постинг ще постигнат някога в този живот.
цитирай
24. thomas - @23
19.08.2008 11:34
Да ти кажа ли защо заплатата й е 300 лева, а?

Първо, защото от това, което прави, полза няма. И второ, защото с парите, отпуснати за нейната подготовка на професионален спортист, се хранят сигурно далеч по-добре поне още 10 души, някои от които са обикновени търтеи.

Това, че твоята съседка си е избрала да вдига тежести, е било за да не се налага да стане шивачка в родното си градче, предполагам. Факт е, че в недоразвитите страни спортът е начин да се измъкнеш в посока на по-горната каста и тя е опитала това. Лошо няма, ама както казваше Станислав Лец, "Пробил си стената с главата си. Какво ще правиш в съседната килия?". Та в случая тя е направила опита за измъкване от мизерията, като е налетяла на следваща мизерия. По причините, които опитах. С това, че се е насочила към неподходящ спорт, който не е интересен за хората, та да има приходи от реклама, и с това, че организацията на държавния спорт у нас е като на държавно предприятие.

Хайде сега ми кажи защо трябва да жаля за нейната съдба, а не за онази на нейните връстнички, избрали да станат шивачки?! Само защото е проляла повече пот ли? А израза "залудо работи, залудо не стой" за кого се отнася?
цитирай
25. анонимен - от автора до номер 22
19.08.2008 11:51
Не само, че съм болен, но - както си признавам в заглавието, съм направо ИДИОТ. И ползвам идиотската квота в "избрани".
Аз поне си признавам...
цитирай
26. анонимен - Ех, Томас, а къде остана талантът....
19.08.2008 13:35
и желанието да се реализираш там, където ти се струва, че за теб е най-добре... Няма какво да жалиш за съдбата й - тя и в момента преживява някакси, продава в малкото си квартално магазинче за хранителни стоки, за което майка й праща пари от чужбината... Всички ние правим неща, които не ни харесват, в името на други, които са главната ни цел, но разликата при такива като нея е, че тя няма време... Стана ми мъчно, че даваш толкова категорични мнения, а единственото категорично нещо е, че тя вече никога няма да може да стане олимпийска шампионка....
цитирай
27. bodilo - Да, господине,
19.08.2008 13:37
прав сте! Не мога да не се съглася с Вас - идиот сте!
цитирай
28. karanikolov - Спорта много учи
19.08.2008 14:00
На самодисциплина, на издържливост на лишения и болка и т.н..
Даваха по TV един свещеник от селата - взимал местните побойници - и ги правил състезатели по бокс. Някои стигнали до национално ниво.
Следователно - спорта е полезен за обществото.

От друга страна - съгласен съм с ТОМАС - професионалния спорт е за пари.
Той си е цяла индустрия. Бизнес си е и който го почне - той си носи и пасивите и негативите.Не е герой. И на практика най-много ползва той неспортистите - администратори, лекари, производители и търговци на хр.добавки, екипировка и т.н....
Шампиона е само лицето,задължителната реклама.
В това се превръща и олимпиадата.

Но не мога да приеме гадния тон на автора на постигна. Такова гнусно хленчено-зъбене е недостойно за мъж,за човек. Не е проблема мнението /всеки има право на свое/,а начина,по който е изразено.
Приемам,че е несъзнателно.От жегите.
цитирай
29. bojilovpsi - Уважаеми Томас, щом не Ви интере...
19.08.2008 14:02
Уважаеми Томас, щом не Ви интересува колко представители в Пекин има България що не спрете да пишете колосалните си глупости!
След като в една жена има повече мъжество отколкото у Вас, то тогава единственият начин да бъдете описани е мъжка п***а!
Интересувате се от политика? Чудесно, но тогава не се занимавайте със спорта! Ще се повторя- в България това не е държавна политика! Обвързвайки го с политиците е просто еФтина популярност.
Ето, снощи например слушах Първанов да коментира волейбол! Издивявам! Всички в България разбират от спорт! Стига бе! Това е идиотско!
И едно малко уточнение- хрантутници са не спортистите, а онези около тях! Дайте да не бъркаме гребането с е****то!
Държавата не е дала на никой спортист толкова, колкото е взела! И като добавим факта, че всеки много обича спортистите, когато печелят и ходи да се снима с тях, а всъщност му е все тая въпросният човек колко усилия е вложил и колко се е старал заради тая шибана малка тъпа държавица! Защото, повярвайте, няма нищо, което да тежи повече на един спортист, когато погледне към родния трибагреник и не го види на най- високо място!
Спирам да пиша и да се повтарям, защото нещата са крайно еднообразни! Съжалявам, че се наложи да повторя някои неща, но нямаше как- "патриоти" като Вас предизвикват у мен само малко гняв и много позивни за повръщане!
цитирай
30. thomas - @bojilovpsi
19.08.2008 14:10
Явно мислим много еднакво за някои неща. Прочетете още един път това, което съм написал, и ще видите, че съм казал (даже мисля два пъти), че хрантутниците са онези ОКОЛО спортистите.

От друга страна, мисля, че имам пълното право на мнение за Олимпиадата, тъй като нашето "посещение" там се прави с пари от бюджета, а там има и мои, както и на всеки друг от нас. Сигурно и затова всеки у нас има мнение за спорта.

А защо обичат всички политици да се снимат и ръкуват със спортистите? Ами много просто - защото си намират начин да си правят реклама, без да си правят реклама. А защо СПОРТИСТИТЕ се снимат с всички тях, след като изглежда според вас им е неприятно? Да казвам ли или ще се сетите? Хайде, ще дам жокер - примерно защото много спортисти се надяват един ден да станат политици... Или защото се надяват после да поискат някаква услуга или привилегия... Човещинка е, разбирам! Но защо говорим все едно, че използването е само в едната посока?!

А думата патриот не държа да бъде употребявана спрямо мен - нито във, нито извън кавички. Както съм заявявал не един път, аз съм патриот спрямо много различни държави - за това, в което всяка от тях е по-добра от другите... В 21 век, при този толкова смален свят, в който разстоянията вече не значат нищо, считам патриотизма за атавизъм.
цитирай
31. thomas - @27
19.08.2008 14:15
Не давам категорични мнения, а просто видях поредната история, приличаща на толкова други преди нея. Може би не е зле тези истории да виждат свят, за да знаят хората с какво се захващат, когато посвещават живота си на спорта. За да видят, че от посветилите се на спорта не излизат само Бербатов, Бекъм, Надал и Тайгър Уудс. Че не трябва да бъркат успешното забавляване на публиката със самоцелното гонене на върхови постижения, към които след не много време ще проявяват интерес само от Рекордите на Гинес. Може и да е тъжно, но е така. А талантът... ОК, признавам всеки талант. Но все пак кажи ми каква е ползата от това, че една млада жена може да вдига с лекота 150 килограма? Не че има особена полза и от това да го прави мъж, ама пък за реализацията на жените... не го разбирам!
цитирай
32. usandthem - @thomas
19.08.2008 14:17
напълно си прав!Подкрепям!
цитирай
33. detra40 - м да
19.08.2008 14:25
Тръпки ме побиват ,като чета изказванията....
Абсолютни брървежи и дървена философия особено от дгагия томас ,който е на всяко гърне мерудия...:))
За мен второ положение няма това е медал за БЪЛГАРИЯ и точка. Всичко друго е егати помията и душевен отпадък....
цитирай
34. detra40 - аха момент..:)
19.08.2008 14:29
И за автора нещо да напиша...Това ,което си написал е толкова преднамерено и целенасочено ,че няма накъде повече.А отгоре на това е и доста некадърно написано....лайняна история....
цитирай
35. karanikolov - Гледах интервю с Мохамед Али,
19.08.2008 15:03
между другото каза,че е твърдо против дъщеря му да се занимава с бокс - било вредно за женския организъм.
Виждал съм и жени на тежкия физически труд - лапи,
рамене...
Не виждам нищо полезно крехкото женско тяло - да се подлага на такива натоварвания.
цитирай
36. анонимен - подобни вълнения
19.08.2008 15:08
Да си призная и аз изпитвах нещо подобно ,като автора .Даже в повече !
Изгасих телевизора ,когато камерата показа президента и седящата до него ,,дама,, в бяло ,дето само клонче от маслина не размахваше !
Ясно беше ,как ще завърши борбата ,а и от гн,президента имам алергия !Да не говорим за щедрите му награди !
От начало още си личеше ,че нашата състезателка не е сигурна в победата си и като обречена или купена се мяташе грешно по тепиха .
Поздрави за постинга !
цитирай
37. retsboc - lidis
19.08.2008 15:46
просължаваш да коментираш тъпо и в този постинг...

хм... какви българи сте вие, щом хулите представянето ни на Олимпиада?

каквото и да е то - добро или лошо...
срам ме е от вас
цитирай
38. анонимен - Радост
19.08.2008 16:05
Напълно подкрепям автора!
Много от тук пишещите не са вникнали изобщо в смисъла на постинга. Никъде не е написано, че е недостойно да се занимаваш със спорт, Но наглостта на президента да се кичи напълно незаслужено с успехите на едни или други спортисти и творци и да си прави пиар от всяка ситуация отдавна е надминала всякакви граници.Защо няма подходящи условия за спортостоте ни- нали точно упавляващите са виновни- какво се кичи с чужи успехи. На анонимен номер 9 ще кажа- по- промити мозъци от комунистите и електората им няма!!!!!
цитирай
39. karanikolov - А трябва ли да обижда момичето!?!?!?
19.08.2008 16:10
Президента - нагъл, Стефка Костадинова - мошеник, не знам,може да е вярно, но той ОБИЖДА Станка, и целия спорт.
Защо!?
цитирай
40. анонимен - Томас ли си какъв си не ме интерсува. ...
19.08.2008 17:05
Томас ли си какъв си не ме интерсува.Писна ми от брътвежите ти. Врели-некипели само пишеш.Май търсиш удобни поводи да изливаш агресията си. Може да си един от ония катили наричани срамежливо футболни запалянковци.Всичко което пишеш е глупост до глупост.Съжалявам,че трябва да го кажа. Обаче,не може тук да чета тая твоя бълвоч и да бъда деликатен.Предлагам на теб и автора да се радвате на една евентуална загуба на националния отбор по волейбол.Той на всяка цена трябва да загуби според смахнатата ви логика,щото Първанов присъствал.И видите ли щом Първанов присъства значи дай да губим по всички спортове.И на квалификациите за световно и европейско по футбол.И на други състезания.Предлагам на двамца ви направо да влезете в съблекалните на футболните национали.И да им предложите загуба заради Първанов.Не мога да ви гарантирам доброто ви здраве след това,но поне главите ви може да се оправят.Някои хора тук отдавна са за психиатър. Не би трябвало от лудницата да ги пускат.А те взели хапливи коментари да пишат.Да се гаврят с труда на хората. Имам усещането,май никаква работа през живота си не сте видяли.

Първанов бил в Пекин.И какво от това?Джордж Буш също отиде,Никола Саркози и други лидери- тоже.Петър Стоянов беше в Сидни.Тогава бяхме в голяма криза.Никой не му иска обяснение.Никой не е предлагал да губим, щото бил до спортистите. Тия ваши писания са толкова налудни.Че просто си ги запазете. Когато умопомрачението стане в напреднал стадий,лекарите ще имат историята на болестта. Съжалявам,чел съм много теми за политика.Обаче толкова смахната досега-не.
цитирай
41. thomas - @анонимен 42
19.08.2008 17:39
Ако аз бях психиатър, определено щях да мога да назова диагнозата след тази тирада... Футболен запалянко съм бил, викаш... Не можеш да бъдеш по-далече от истината. Но усещаш ли, че твоите собствени нервни изблици са точно като на такъв? Абе мани. Вземи си хапчетата - ще се почувстваш по-добре, се казва в такива случаи.

Къде намери връзката между красив и развиващ личността спорт като волейбола (и че някой тук има нещо против него) и разрушаващите тяло, психика и хормонален баланс "жеснки" спортове като борба и вдигане на тежести?!

Спортистите ни, и това ще те помоля ако трябва да си го напишеш с големи букви, да го прочетеш няколко пъти и да опиташ да го осмислиш, нито печелят, нито губят заради мен, теб или българския народ, или заради когото и да било друг вън от тях самите и най-най-близките им хора. А това, че много от хората, които не могат да намерят и едно нещо в себе си и в страната си, с което да се гордеят, предпочитат да се идентифицират с успехите на други хора, с които нямат нищо общо, е просто тъжно и нищо повече.

С труда на хората не се гавря никога - не виждам причина да го правя. Това обаче не значи, че нямам право да имам мнение за това дали даден труд е смислен, или не. Особено ако спортът има претенции да го издържа държавата, значи тогава трудът на тези хора го плащаме ние и имаме право да искаме отчет за това какво са свършили срещу парите ни. Ако пък искат безусловно признаване на правото си да се развиват в каквато искат област, то моля, нека си го правят, нека печелят или губят, но да не мърморят как държавата не им дава пари.
цитирай
42. detra40 - м да
19.08.2008 17:54
томас,дървен философе...:)))Спортистите ни спечелиха три медала за България:)))
Затова мрънкало такова ,както казваш ще си плащаш данъците..:))
А те може да спечелят и още:))
цитирай
43. thomas - Така разправят...
19.08.2008 18:01
За да си оправдаят разходите, направени за тях. Ама медалите си остават техни, нали? :-P

Хляб и зрелища... нищо не се е променило трето хилядолетие.
цитирай
44. анонимен - Внимавайте момчета и момичета,
19.08.2008 18:06
Внимавайте и никой повече да не обижда Стефка, никой да не обижда борците.
Каззвам и повече няма да повтарям. Нещо много се размърдахте интелигентите.
цитирай
45. detra40 - хахаа
19.08.2008 18:07
Егати дребната душица си томас...естествено,че са за тях няма да са за теб я:)хахааа
Но те първо се пишат на България ако не си забелязал, дребно човече такова:)))
Големи приказки пишеш томас ама в душата си джудже...тук е пълно с душевни хаясковци....:))))
цитирай
46. анонимен - Аз не съм убеден, че "се раз...
19.08.2008 18:38
Аз не съм убеден,че "се размърдали нещо много интелигентите."Точно обратното.Размърдаха се тъпите,които сами себе си смятат за интелигентни. Техните действия и писания тук с нищо не подкрепят необоснованите им претенции.Писанията им по тая тема са толкова налудничави,че няма какво просто да се коментира.Томас бил плащал данъци.А другите не плащат ли?Има си свобода и демокрация и всеки може да спортува каквото иска.Закъснял си о драги ми Томазо Капанела.Едно време държавата решаваше кой за какво става.Много късно се роди.Кой ти е крив.Щеше да си командориш ,ама ядец.

Кой ще определи тоя спорт става,а тоя-не? Мъжете имат едно мнение,много жени- съвсем друго.Редките спортове ни дават шансове за още медали.Световен шампион по футбол,бейзбол,ръгби и крикет едвали някога ще станем.За олимпиадата са одобрени ен-броя спортове.Искаш медали,точки и реклама на страната си.Пращаш спортисти.Не искаш нищо-пъхаш се в дупката си.Нищо не правиш.Чакаш господ от небето да ти спусне с кошничка.Това е новата българска философия на нищоправенето.Дето никога в историята не сме я имали.Тая философия която ни доведе в задънена улица.Ноо нали добре им плащат на някои хора тук да я набиват в главите ни.И да съсипят тая страна за радост на комшиите
цитирай
47. thomas - @48
19.08.2008 18:54
Абе защо все анонимният мозък не просто се лее, ами направо пръска... Някъде да съм казал, че някой няма право да спортува каквото си иска?! Къде го прочете?! Само казах, че не виждам смисъл държавата да подкрепя спортове, които са грозни, унизителни и деградиращи физически, хормонално и морално онези, които им отдават живота си.

Повечето медали ще ни правят какви? По-успешни? По-надеждни? По-малко крадливи? По-малко корумпирани? По-добронамерени? По-велики в очите на останалите народи? Не мисля. Славата ни в света, такава, каквато сме си я надробили, никакви медали не могат да ни я оправят. И Стоичков не можа, и Бербатов няма да може. Самоцелното гонене на медали е като да се пръскаш с Нина Ричи, ама без да се къпеш. Не върши работа. През 1980 година имахме много медали. И какво от това? През 1994 станахме четвърти в света по футбол. И какво от това? Това са просто малко конфети и бонбонки, с които се опитваме да си отвлечем вниманието от това, в което всъщност не ни бива, а то е почти всичко останало.

Решението да не правиш ненужни неща изобщо не е философия на нищоправенето. Но си много прав, че досега тя не беше характерна за България. Сигурно затова си имаме и поговорката "залудо работи, залудо не стой". А онези "глупави" народи, които не се занимават с нещата, от които не виждат полза, ще има още векове да ги гледаме отзад в опитите си да ги "стигнем".
цитирай
48. potv - До Томас
19.08.2008 19:09
Не си прав за 94-а. Футболните успехи тогава родиха гения Стоичков. Еманацията на българския дух! Гордостта на нацията! Нагледният резултат какви продудкти ражда спортът.
цитирай
49. анонимен - Кой ти каза, че държавата опреде...
19.08.2008 19:34
Кой ти каза,че държавата определени спортове?Спортните клубове са частни по принцип.Самоуправляват се.Сами си решават какви спортове да развиват.Това не става с директива на държавата,президентски укази и т.н.Значи имате една Станка Златева,която иска и спортува точно това.тя дали ще отиде на Олимпиада или не то е все едно.Пак ще си тренира,ти ли ще и го забраниш?Поне някакъв медал да вземе.За какво се бъхти 4 години?Мног странни разсъждения имаш.Направо бисери.Ситни,дребни като камилчета.Туй от много акъл ще е.През 1980г имаше някакъв що годе стандарт на живот.А сега какво има.Ни медали,ни пари,нищо.А тия странни разсъждения за олимпиадите не съм чел в никое чуждестранно списание.Само у нас се намериха "умници" да дават акъл.Сякаш самите те много го имат.Такава дискусия и такива брътвежи няма в Америка,нито в Евросъюза.Какво следва по твойта логика?Да разтурим национа;лния отбор по футбол.Че за какво ни е?Да закрием и леката атлетика.За какво ни е?
Повечето медали ще ни правят какви? По-успешни? По-надеждни? По-малко крадливи? По-малко корумпирани? По-добронамерени? По-велики в очите на останалите народи? Не мисля. Славата ни в света, такава, каквато сме си я надробили, никакви медали не могат да ни я оправят. И Стоичков не можа, и Бербатов няма да може. Самоцелното гонене на медали е като да се пръскаш с Нина Ричи, ама без да се къпеш. Не върши работа.
цитирай
50. sparhawk - Томас
19.08.2008 20:55
не мисля, че имате право да се изказвате кой спорт бил еди какъв си. Това си е до вкуса на всеки зрител. Ако някои спортове са успешни, мисля, че е нормално държавата да ги подкрепя.
Тя така или иначе много пари не влага в тях.
Иначе не виждам потвърждение на думите ви, че успелите народи не се занимават със спорт. Справка класирането по медали...
цитирай
51. thomas - Моля?
19.08.2008 22:54
Казах, че не се занимават с МАЛОУМНИ, ВРЕДНИ и УНИЗИТЕЛНИ спортове. Справка - виж медалите.
цитирай
52. thomas - @анонимен 51
19.08.2008 23:05
Клубовете да си развиват каквото си искат - разбира се, доколкото не увреждат здравето и не съсипват живота на практикуващите и не пречат на останалите с "продукцията" си (както се случи с "борците" през 90-те), ама много от тях го правят не за друго, а за да имат повод да потърсят финансовата подкрепа на държавата и да осигурят издръжката на хрантутниците си (това не са спортистите, както пояснихме). Всъщност спортистите са им нужни само за оправдание на нуждата от финансиране. Сериозно ли мислиш, че някое момиче мечтае да стане шампионка по вдигане на тежести или борба?! Не, не го мислиш сериозно. За да стигне същество от женски пол до такава идея, трябва или да е много объркано, или някой да го обърква, като го лъже със светло бъдеще. Разбира се, това май все още не е незаконно. Но това пък не значи, че държавата трябва и да подкрепя подобно съзнателно разрушаване на личности, да не говорим - да се гордее с успехите си в това съсипване.

Да не те чуе някой от "сините", че през 1980 имало някакъв стандарт на живот, че ще умрат от смях и после няма да има кой да ме нарича комунист, когато няма доводи в спора...

А тия странни разсъждения за Олимпиадата къде очакваш да ги прочетеш? В медиите, които я използват като дойна крава, докато съвсем умре? Ами много ясно, че няма да го чуеш от тях - да не са луди да си режат клона на който седят (т.е. да си разобличават легендата, с която просят от рекламодателите). Нормално е да го чуеш от таргета на облъчването - и то когато то вече не работи.

Сутринта японките загубиха на волейбол от бразилките. Как мислиш? Дали ми се промени мнението за двата народа? Дали ще се юрна да си купувам бразилска кола?
цитирай
53. анонимен - Женската борба е красив и нежен спорт. доказателство :
20.08.2008 09:08
http://tlnet.blog.bg/viewpost.php?id=224681
цитирай
54. анонимен - blog.bg е кенеф!
20.08.2008 09:47
Това място СМЪРДИ на урина!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
цитирай
55. анонимен - Красив и нежен
20.08.2008 10:06
Красив и нежен казваш. Има много красота в тая снимка. Имам чувството, че две бесни псета са се захапали за вратовете, докато си бъркат по дупките в стил 2 в 1.

По темата - никога не съм разбирал твърдението на прехвалените ни спортисти, барабар със спортните коментатори, че правят това което правят за България или за целия български народ. Това е едно изключително лицемерно изказване. Каквото правят спортистите, правят го за собствените си ЗАДНИЦИ!
цитирай
56. анонимен - Честита ви загуба! Радвайте се!...
20.08.2008 10:28
Честита ви загуба! Радвайте се!
Да ви е честита на всички загубата на националите по волейбол.Евгени Тодоров,Томазо и компания да черпят. Голяма радост дойде за всички българи.Грехота беше от бога нашите да победят,а Първанов да се кичи с лаври.Никакви победи докато не изтече мандата му!А той кога изтича?Е значи дотогава само загуби ще имаме.Тъй де,няма се трепят момчетата за Първанов я. Сега тая вечер по Канала е предвидена контрола на ритнитопковците с Босна. Дано паднат дано!Вдън земя да се продъни целия ни отбор!И спорта в България изобщо.Той е вреден и ненужен.Ако станем световни шампиони по футбол, никой няма си купи българска кола.Тогава ква ни'й ползата?

Иии да не забравяме. Говорим за борбата, доколко е спорт.За бокса при мъжете никой не обелва дума.Няма желаещи да го забранят. Та чак и децата си записвате да тренират. Имаше само един вид.Сега са сто-кикбокс,тайбокс и какво ли не.И целта на тия нови видове е точно пребиването на някой човек с голи ръце.И как това да става по-ефективно.Станка още нищо не знай.Учена е само да бута,да се боричка и събаря съперничките на тепиха.А ония раздават юмруци и шамари.Както в залата, тъй и в живота. Спортовете им дори не са олимпийски,но са много "ценни"за обществото.За тях пари винаги има. Никой не им държи сметка и не гледа в паницата им.Понякога се налага да потренират в някой вход или градинка. Някого да поотупат.Е карай де.Момчетата си изпълняват задълженията към бизнеса и следователно към демокрацията.Старите спортове(и на Станка)са тоталитарни.А новите (со малко кютек)са демократични и прогресивни.Не им трябват олимпиади и медали.Намират универсално приложение у нас.
цитирай
57. анонимен - Евстати
20.08.2008 10:28
Thomas, приказките ти не са за тази кръчма. Благородно е да се стремиш да поотвориш очите на някои около тебе, но е безмислено след като те искат да ги стискат затворени.
Все пак, късмет.
цитирай
58. thomas - @анонимен 58
20.08.2008 11:24
Чудя се дали аз да не поема цялата вина за загубата на волейболистите. В края на краищата, въпреки че не им го желаех, аз бях този, който каза още при първата искра на скандала, когато почнаха да лъжат и мажат, че за съжаление не ги виждам с медали. Ще гледам друг път да избягвам пророчествата, че гледай какви неща се случват - олимпийците се дънят, бащата на пострадалото от катастрофата със Стависки момиче се оказва хазартна отрепка, на всичко отгоре можело и да не й е баща, а само сводник, а пък убитият пак от Стависки млад боксьор се оказва обикновен наркодилър...

А сега да се върнем на спортовете. Борбата и боксът при мъжете, мисля, че вече коментирах това по-горе, са отражение на някогашната роля на мъжете да са воини, които защитават племето и домашното огнище. И понеже не винаги е имало врагове, с които да се бият, се е оказало, че за да не губят форма, е по-добре през мирното време те да се състезават и усъвършенстват, биейки се един друг. Не че тези спортове са красиви, но просто още не можем да се отървем от това минало.

Що се отнася до това кои са тези, които записват децата си на бокс, мисля, че и сам можеш да си отговориш - със сигурност това са хора, които сами вярват, че грубата сила може да ти осигури най-достойното място в живота. Лошото е само, че донякъде са и прави.

Във всеки случай, прави ми впечатление, че романтичният образ на бокса, създаден преди 30 години с филма "Роки" (макар и не без предупреждение в самия филм, че този спорт осакатява и обезобразява) отдавна е история, доказателство за което е "Момиче за милион долара" на Клинт Истууд. Така че с добрия имидж на този спорт също е свършено за този етап на развитието на цивилизацията ни.

Борбата пък винаги е била почитана, развивана и носела успехи главно на "традиционно пехливански" държави като Турция, Албания, България, Иран. Съвременните версии на бойните спортове от друга страна носят известна романтика с аромат на далечен изток, източни бойни изкуства и по-висок морал - такъв, при който знаеш, че можеш да убиеш, но не го правиш, защото можеш да постигнеш целта си и без това. Така печелят почитатели, а не по някакъв подмолен и мръсен начин, както ти се струва на теб. Защо обаче не си доволен, че за тях "пари винаги има", след като тези пари не са държавни? Просто те се практикуват и поддържат от хора с повече пари и държавната подкрепа не им е нужна, нямат и амбициите, че ги практикуват и развиват заради държавата, и изобщо в това отношение могат да са само образец за подражание - използват спонсори и рекламодатели, за да се поддържат и нямат претенциите да са грижа или гордост на държавата.

И какво искаш да кажеш - че практикуващите съвременни бойни спортове са побойници, а горките борци и боксьори - божи кравички? Що ли нямам същите наблюдения?
цитирай
59. анонимен - Внимание, конкурс!
20.08.2008 12:13
Скъпи съблогери,

Аз съм анонимната администраторка estrela. Бих искала да благодаря на всички вас за огромните усилия, които полагате за да може блог.бг да е това прекрасно място, което е. С екипа анонимни модератори взехме решение да обявим специално за вас един конкурс. Трябва да напишете есе на тема

КАКВО Е ЗА ВАС БЛОГ.БГ?

Наградата все още не е решено каква да бъде, но най вероятно спечелилият ще има удоволствието да види циците на анонимнаиа модераторка estrela.

Очакваме есетата в блоговете ви!
цитирай
60. pti - СТАНКА ЗЛАТЕВА
20.08.2008 14:47
се казва сребърната ни медалистка от Пекин!!!

Който се възмущава от политизирането на успехите на ..българите, моля, нека не постъпва по същия начин с .. по-малките успехи, развявайки ги като ПР за себе си.

Разочарована съм от субективното мнение на Автора, най-вече заради използване на същите методи.. Казано е, не прави това, което не искаш да ти направят.., => неуместно е в *този случай* да укорявате когото и да било!

'за прехода' предлага по-обективна гледна точка
цитирай
61. pti - междудругото :)
20.08.2008 14:50
58 коментар е УНИКАЛЕН!

Честита да ви е загубата и.... радвайте се!
цитирай
62. gothic - Хайде стига словесни еквилибри...
20.08.2008 15:09
Хайде стига словесни еквилибристики...Не виждате ли, че спорта е последна грижа на държавата ни? От там и всичко останало....
цитирай
63. анонимен - До #64.
20.08.2008 15:32
Спортът въобще не трябва да бъде грижа на държавата.
Ама въобще.
цитирай
64. thomas - @65
20.08.2008 15:41
Трябва. Ама масовият. Този, благодарение на който държавата може да спестява пари от здравните осигуровки на данъкоплатците, които пък, когато са здрави, могат да плащат и повече данъци. А не професионалният. Той пък е грижа на рекламодателите. И те си се грижат добре, впрочем...
цитирай
65. fire - Пфууу!
20.08.2008 16:53
Повръща ми се от такива бедни душици като автора и Томас, които никога през живота си не са се събличали по къси гащета, но пък за сметка на това ръсят акъл след акъл!
цитирай
66. gothic - @65 ти под държава какво разбираш?
20.08.2008 17:09
@65 ти под държава какво разбираш?
цитирай
67. potv - от автора
20.08.2008 18:13
Ако можем да трансформираме умствената енергия, която бе активизирана в резултат на моите идиотски излияния, във физическа, щеше да са акумулира сила за поне бронзов медал. Това е хубаво - че още има хора, които мислят, които воюват за своята позиция -независимо каква е тя.
Поне един извод може да се направи - че държавното и общественото отношение към разните видове спорт не е безспорно.
Сравнете дебата през последните два дни с елейните излияния по медиите, по повод какъвто и да е успех, лицемерието при неуспех, гневът към падналите от пиедестала...
Очевидно има нужда от публичен дебат по много проблеми - а не да ни занимават само с Левски и ЦСКА, с не знам си какви трансфери и за колко пари ще бъде продаден Бербатов.
В спорта има достойни хора и достойни постижения, има обаче и безсмилена дейност, и политически ПР, и лъжа, и корупция, и престъпно харчени пари на данъкоплатците, и какво ли още не.
Най-лошото е, че запалянковщината и тъпата убеденост, че спортните успехи водят автоматично до държавни успехи, извеждат по-известните спортисти в отделна категория, към която законите не важат в пълна сила.
Нещо повече - от средите на спортистите се рекрутира голяма част от бандитския елит -благодарение на обществената снизходителност. А това е характерно за слаборазвитите държави.
За спорта и за спортистите трябва да се говори открито - както в много от коментарите тук.
А не да извеждаме в отделна каста всеки, който уж направил кой знае какво за държавата.
цитирай
68. thomas - @fire 67
20.08.2008 18:52
Преди 5 минути се върнах от един от трите си часа тенис за седмицата. Точно днес ме биха, но не го считам за национална драма. Обикновено играя по гащета, освен когато стане много студено - от късна есен до пролетта... Правя го за удоволствие и наистина изпитвам такова. Избягвам обаче онова събличане по гащета, което ти визираш - при което миризмата на пот е натрапчива, а екипът не се пере всеки ден... Бедна душицо такава :-)
цитирай
69. анонимен - Кратко,и ясно!
20.08.2008 22:29
Мдаа.Обикновено играя по гащета... обаче избягвам да се събличам по гащета.Играя...по организъм защото...екипът не се пере всеки ден.Сега е топло и няма да ми замръзне... нали?
цитирай
70. анонимен - http://turbo4.blog.bg/viewpost.php?id=224789
20.08.2008 22:51
Импровизация на тема "Спри за #### бачи Кико!"
цитирай
71. анонимен - До thomas
21.08.2008 11:06
Вие разбира се не сте сам в своите житейски разсъждения!
Има много като вас,които просто не разбират спорта.Нямате чуваства,които биха ви помогнали да усетите емоцията на спорта.Не се вълнувате от успехите на хора,които наистина прославят страната ни.
Може би бихте се радвали,ако Първанов(когото аз не харесвам),бъде разочарован и вече не се кичи с етикета на "кадем" за спортистите ни.
"Много важно",че някой си губи финал на Олимпийски игри,вие и без това считате ,че това е грозно.
Важното е,на Първанов да му е "кофти".
Доста елементарно и митингаджийско мислене.
Убеден съм,че сте "скаран" със спорта,защото сте "опериран" от тези емоции.Трите часа тенис седмично,сигурно ви се виждат престижни.
Надявам се,че доста хора ви виждат по екип(почти съм убеден,че макар да не разбирате от спорт,екипа ви е марков) и с ракета(така се нарича,това с което удряте малката жълта топка)!Дано успявате да не се прозявате по време на тази игра,която играете "за удоволствие"...
Манталитета ви,сигурно повелява да не изтървате среднощните пресконференции след политически избори,за да можете на воля да злорадствате на загубата на някой си,който не харесвате.Това сигурно е "вашият си спорт"!!!
Има обаче един начин,който ви препоръчвам и който мисля,че ще ви бъде полезен,за третиране на оперираното ви от позитивни емоции мислене.
На следващото значимо спортно събитие,което се провежда в ранни зори и е с българско участие,станете и си включете телевизора.Опитайте се да схванете какво се случва на даденото състезание и ви пожелавам да чуете Българския химн!
Ако и това не помогне,значи каузата окончателно е обречена!
цитирай
72. анонимен - No 12
21.08.2008 11:22
toi avtora si go e kazal - idiot ... i az kato vsichki ostanali idioti - sreden pryst za toq dyrt glupak psevdointelektualec i poddryjnicite mu ...
цитирай
73. thomas - @анонимен73
21.08.2008 11:52
Първо, точно аз не се сещам да съм споменавал Първанов като причина да искам да се издъним (нещо повече, не съм и казал, че искам да се издъним, а че виждам как се дъним, освен евентуално в няколко спорта, в които е по-добре да се издъним, за да не берем срам, че сме добри точно в тях), нито че се радвам, защото това го дискредитира по някакъв начин - просто ми е безразлично. Това, което обаче не ми е безразлично, е демагогията на спортистите (и най-вече на спортните деятели, които се хрантутят от тях), които твърдят, че всичко това се правело за страната. Таратанци. Прави се за кариера, за слава, за пари, за облаги, за шансове за по-добър живот. Останалото е същата демагогия като тая, дето политиците служели на народа си.

Не гледам пресконференции след избори - нещо пак сбърка типажа, към който ме причисляваш. Както и с това, че спортът по принцип не ме интересува. Напротив. Само че в него ме интересуват личности, а не националната им принадлежност. И все пак - и това да е интересно, да има интрига, а не да се гонят някакви самоцелни и никому ненужни индивидуални достижения, защото от това човек може наистина да се прозява (и за да не го прави, просто не гледа, което пък пъди рекламодателите и после се чудите защо няма пари). За Australian Open ставам в 4 часа и гледам. Нещо повече, в един по-ранен свой стадий, когато още не бях излекуван от атавистичното чувство на патриотизъм, съм ставал в разни нечовешки часове, за да гледам мачовете на националите ни (примерно си спомням мача с Нигерия на световното през 1994 година). И сега го правя, но не защото играят българи, а примерно защото са доказали, че са добри - ако ще и да са камерунци. Но много съжалявам - на този прокиснал миш-маш, Олимпиадата, на който ни представят бъркоч от всички най-скучни спортове, няма нещо, което може да ме накара да се лиша от сън, за да гледам. Слава богу, в понеделник почва US Open - едно достойно състезание, в което играят силни индивидуални личности без претенции за това, че играят за страните си.
цитирай
74. dimma - Някой си
21.08.2008 13:09
ГОсподин Евгени Тодоров,ти май си изявлен комунист?Какво казваш,как един прост шампион,при това някакъв си олимпийски ще стане по4етен гражданин.Хммм,това е направо ужас.Ще вземе мястото на Лекар ухаааа.Абе и ти май не си се събли4ал по физи4еско възпитание?Каза,4е това което си гледал от Пекин е само 2-3 мимути,ами защо не си гледаш панорама и СКАТ и спреш да пишеш глупости?Тези ваши лекари,отдавна спряха да тичат , по домовете,отдавна спряха за по малко от 50лв да ти обръщат внимание.А ти господине,замислял ли си се колко е дал този спортист,от себе си?Мислил ли си колко се е лишил?Колко неща от живота си е изпуснал за да може да стане по4етен гражданин?Мислил ли си ,4е ти докато си се събирал,с бившите съпартийци на кафе или на по бира и си защлеждал каките,той е бил някъде там в някоя мизерна зала и е давал здравето си и се е лишил от всички тези кафета и жени,за да стане по4етен гражфданин на един мизерен български град?Замисли ли се?А за скубането на коси,май наистина не си гледал,аз никъде не видях скубане на коси,ако някой друг е видял да казва.А тов а,4е е дошъл държавния глава да я гледа,какво толкова?Ето изложи се,ето тя не е първа както си искал?Прзидента какво загуби?Ти какво загуби?Аз какво загубих?Но замисли се тя какво загуби?
Такива като теб,нямам думи ....
И последно,Станка Златева е от село Крушаре,за това ли те болеше толкова за това село,4е тя ще стане по4етна гражданка:),за тов али беше болката ти?За тия 59години,ти да беше записал името си в поне един архив на тая страна,поне 1 човек да знаеше ,4е те има 4е си жив и ти щеше да претендираш.
цитирай
75. thomas - @dimma
21.08.2008 13:14
Май ти си комунистът... Те са тези, дето претендират колко много са дали (примерно по време на партизанското движение), когато никой не им го е искал...
цитирай
76. анонимен - пак до thomas
21.08.2008 13:21
Разбира се,че си споменал президента(разбирайки и одобрявайки,защо автора искал нашето момиче да загуби)...както и да е.
Пак не си схванал най-важното!
Всички се дразним от демагогията на спортните деятели по върховете,както и от политиците,които тичкат да се снимат със шампионите ни!
Но...това по никакъв начин не омаловажава и не принизява труда и стремежа на спортистите!
Точно пък това момиче(Станка Златева,надявам се,че вече ще и запомните името) едва ли трябва да понася тези негативи!
В никакъв случай не трябва да се търси негативизма,защото търси ли се,ще се открият навсякъде тъмни детайли.Тениса не прави изключение,комерсиализма там е религия(забранените стимуланти и черното тото-също),но не трябва това да се изтъква,а привлекателността на играта.
Когато говорим обаче за конкретния случай,а именно Станка Златева и въобще хората,които ни представяха на Олимпиадата,аргументите на автора и застъпниците му са направо абсурдни!
Това момиче получава смешни пари за всичко,което направи за България!Да-за България,а не за себе си,защото както ще разберете дори и вие,ако малко се поинтересувате,най-малкия стимул в нейния случай са паричните знаци.
Може би и Румяна Нейкова върши чудеса толкова години заради финансовото си обезпечаване?
Това едва ли я е задържало на канала дори и след ражданията и тежките условия,в които е принудена ежедневно да тренира!
Единствено спортното съревнование крепи нея,а Слава Богу и други спортисти във все повече комерсиализирания(както и всяко друго нещо в живота ни) спорт.
Нямате си и малка представа от спорта,коментирайки и плюейки по хора,които са едни от малкото българи,наистина работещи за имиджа на страната ни и носейки наистина национална гордост и чувство на обединеност на нацията.
цитирай
77. анонимен - eye
21.08.2008 14:10
до 78 - сериозно ли вярвате че "най малкия стимул са паричните знаци" и че тези жени са се хванали с борба, щанги и гребане за да работят "за имиджа на страната ни". И че можем да се чувстваме горди и обединени заради техните медали, докато същевременно сме на първите места по заболяемост, смъртност и нездравословен начин на живот, а условия за масов спорт и спорт за подрастващите у нас на практика няма.
цитирай
78. анонимен - до 79
21.08.2008 15:29
Те за какво са се хванали в началото,никой не знае.
Но...именно,защото няма НИКАКВИ условия,точно в тези спортове и почти никакви финансови стимули,а тези хора все още не са се отказали,заслужават само нашето уважение!
И е добре да бъдат за пример тези хора и да се окуражават(а не да се плюят по форумите,от скучаещи отегчени от живота индивиди,на които не им е останала никаква позитивна енергия),за да не се занимават подрастващите с наркотици и други глупости и да затлъстяват пред компютрите.

цитирай
79. анонимен - eye
21.08.2008 16:01
До 80
И като ги гледат момичетата у нас ще се засилят от национална гордост да стават щангистки ли....
А защо са се захванали ли - ами за да не берат маслини по гръцко, или да шият ризи за 150 лв. на месец. Не ги обвинявам, всеки има право да си търси място под слънцето, но не виждам защо да се чувствам горд заради медалите им.
Какво бихте предпочели - дъщеря професионален щангист или борец с един медал, или занимавала се с гимнастика и лека атлетика за здраве, дори и без да е стигала до състезания и медали и реализирала се с добро образование в някаква професия.
цитирай
80. thomas - @80
21.08.2008 16:02
Нищо за уважение не виждам точно пък в това, което прави Станка, каквато и да й е фамилията - не виждам защо ми е да я знам. Съсипва си младостта, съсипва си външността, съсипва си женствеността, на всичко отгоре ръси микс от простотии и клишета в национален ефир, защото просто толкова може (каза, че "не може да си представи, че е загубила толкова ТЪПО" и че "женската борба ще върви само напред и нагоре"). Е извинявай, ама ако това трябва да бъде давано за пример, давай направо да отиваме при динозаврите като раса. Напротив, именно такива "примери" ще накарат нормалните деца да се отвратят от спорта и да предпочетат да седят пред компютрите (което си е ужасно). А мотивацията на повечето професионални спортисти е повече от ясна - желание за изява, желание за доказване на себе си като по-добър от околните. Лошо няма, само че това си е доброволен избор - изявата да стане по този начин. Героично е да станеш велик, ако си ПОСТАВЕН в тежка ситуация на недостиг на ресурси и липса на подкрепа. Глупаво е, ако сам си се поставил в нея.
цитирай
81. moarein - съвсем точно си го казал
21.08.2008 16:13
...идиот..
цитирай
82. анонимен - 82.
21.08.2008 17:57
Хич не ме интерсуват плиткоумните ти коментари и брътвежите ти.Авторът на тая тема сам е направил оценка в заглавието за себе си и за тебе също.Не ме интерсува мнението ти за Станка.Вземи си го наври там дето слънцето не огрява.Не виждам кой си и какъв си,че ще даваш оценка на един национал. Някой си мухльо. Слушахме те, слушахме. Чудихме ти се на акъла. Спри се бе кирчо!Стой малко!Спри да ръсиш простотиите си.Тук съм да прочета нещо свястно. Нещо свързано,някакво мнение все едно на десни или леви симпатизанти.Не съм в тоя сайт за бълнуванията на тоз или оня.Сам пишеш,че си ставал посред нощ за мача с Нигерия.Аз никога през живота не съм го правил.Ти си човек на крайностите.От едната крайност-осанна,възхвала,раболепие към някого или някаква идея.На които служиш като верно куче.До крайното отрицание. Абсолютно необосновано. Изтъкваш ми някакви смехотворни доводи.Които не мога да приема насериозно.И то никак. Твоето отношение към олимпиадите си е едно твое лично отношение. Бъди така добър и не ни го набивай в главите.Не ни тормози с малоумните си разсъждения. Олимпийските игри се провеждат по идеята на френски барон. Германия, Америка,Русия,Англия са възприели тая идея.Не сме с нищо по-горе от тях.Точно обратното. Благодарение на това идиотско мислене у някои наши сънародници сме последни във всичко. Тъй,че не се мисли за толкова умен.Колкото изобщо не си.Имаш едно неадекватно и нелепо високо самочувствие.А си едно нищо,балон с въздух под налягане.Не можеш ти да ме убедиш в нещо за което в цял свят хората имат напълно противоположно мнение.А светът,тоест всички не могат да грешат.Твоята смотана логика е дълбоко погрешна.А не моята, нашата и на всички които приемат тая цивилизация.Пиша това дълго мнение не за друго, а защото изобщо по всякакви проблеми тук в България някои хора безцеремонно ни налагат кретенските си мнения.И тогава не става въпрос за спорт,а за много по-съществени неща.
цитирай
83. karanikolov - Съгласен съм с 82
21.08.2008 18:12
всеки от нас е различен - и има свое мнение по въпросите.
Казахме си становищата - не е нужно да се настройваме един срещу друг заради тях.
Все пак - не сме на война.
:)
Да чуем другия, да възпримем нещо от него - всеки е прав в някаква степен.
цитирай
84. thomas - @83 (поправено!)
21.08.2008 18:28
Много е неприлично да изразяваш мнението (според теб) на всички нормални хора, пък даже да не си казваш името, когато го правиш. Но да беше само това неприличното в приказките ти...

Кой ти каза, че това е само моето мнение? Това е мнението на почти всички, с които съм говорил. Олимпийските игри вече са в упадък и трябва да си много сляп, за да не го виждаш. Онзи барон е живял в съвсем друга епоха, а продуктът му не се е променил повече от век, от което неизбежно се скапва и става все по-неадекватен на времето. Да, не мога да не призная - откриването определено радваше окото и сърцето (и беше направено с много любов от един народ, за който Олимпадата е нещо ново, мечтано и чакано толкова дълго), но то даже не е спорт, а изкуство.

Но самите състезания... с много малки изключения са потресаваща скука, за която са изсипани милиарди, а няма да остави никакъв спомен у зрителите. Не и при положение, че всеки по-атрактивен спорт има непрекъснато медийно отразяване и предлага далеч по-качествени състезания извън Олимпиадата.

Пак ще повторя - не виждам нищо страшно в това да сме последни в борбата, пък и в който и да било друг спорт. Швейцарците като ги няма изобщо в толкова много спортове, да не би да страдат от това? Страшното е, че сме последни в много по-важни спортове - като добронамереност, честност, сериозност, отговорност... А по тях дори няма олимпиади.

Нямаш как да знаеш какво мислят хората по света. Живееш с това, което ти показват медиите, а те ти показват само това, което им е удобно. Какво искаш - по Канал 1 и Евроспорт коментаторите да кажат "ебаси скучната Олимпиада" и да си зарежат командировките и сладките хонорари?! Никой не си реже клона, на който седи. Опитай да усетиш истината, не очаквай да я чуеш в прав текст от тези, на които тя би пречила.
цитирай
85. анонимен - Няма защо ние българите да откри...
21.08.2008 19:31
Няма защо ние българите да откриваме топлата вода.Има си много напреднали народи и нямам усещането да са на подобно мнение.Тая твоя манипулация за медиите е прекалено елементарна. Чудя се нещо по-сложно не може ли да измислиш.Който знае езици може да се осведоми какво мислят по света.Има си медии,има интернет.Знаят се много добре критиките към гърците за Олимпиадата в Атина.Това бяха същите журналисти,които са и сега. И тогава са имали същите професионални интереси.Но се казаха и писаха много неща.Отгоре на всичко не си спомням толкова президенти да посетиха Атина.За което се учудвам.Гърция е в Евросъюза,а Китай е комунистическа страна.
Олимпиадите скъпи томас са замислени много преди да е съществувала телевизията.Те не са някакъв цирк да служат за забавление.Не са кино,не са театър,не са дивиди.Не са филмите за рамбо и агент 007.Имат съвсем друга основна цел.Олимпиадите са по-скоро за участниците в тях отколкото за тв-зрителите.Като имаш нещо против тях дай предложение да се забрани излъчването им по телевизията.И мен мачовете от шампионата ни по футбол са ми до смърт скучни. Обаче не налагам мнението си на другите.За някои хора те са много интересни.Нека да бъдем толерантни към хората.Да ги оставим сами да преценят кои спортове и състезания за тях са интересни и кои не.ТИ КАК РАЗБРА кое е интересно за тях и кое скучно?Ходи по домовете да ги питаш ли?Някаква анкета ли направи?Звъня им по телефоните ли?Как разбра какви са техните интереси?Пак ти повтарям. Мнението ти хич не ме интерсува. Дори не си някаква медийна звезда да ни даваш акъл и се чудя на нахалството ти.И тоя инат с който продължаваш да го правиш. Трагедията на тая страна въобще е,че прекалено много хора в нея се смятат за големи умници. Въобразяват си,че откриват топлата вода.Сетили са се за нещо преди всички други цивилизовани народи. Стигнали са до някакви "гениални" изводи до които още никой не е стигал.Връщаме се към времето на Алеко и неговия герой.

А НОМЕР 82 СИ ТИ А НЕ АЗ
цитирай
86. thomas - @86 :-) Сори за 82.
21.08.2008 21:17
Понеже ти го беше написал без @, и механично съм погледнал в него, вместо в по-бледото 83 преди него.

Ами мисля си, че вече наистина който имаше да казва нещо, го каза, оттук нататък ще се повтаряме. Що се отнася до това кой е прав, и кой - крив, ще говорим след 20 години - сега няма никакъв смисъл.

Не се притеснявай, имам как да се осведомявам какво мислят по света, но не виждам защо трябва да обсъждаме това.

Манипулациите пък са твой специалитет - какво друго е да твърдиш, че спортистите били печелели медалите си едва ли не за нас - утре и премията си ще дадат в бюджета, разбираш ли :-)

Китай пък бил комунистическа страна... абе мисля, че можеш да опиташ за малко да си свалиш капаците - никак не е страшно!

Бих се радвал, ако олимпиадите бяха заради участниците в тях - но тогава защо ни занимават с тях денонощно!?

За мачовете от нашия шампионат по футбол пък напълно споделям мнението ти - не знам защо реши, че ще съм на различно!?

Но нещото, за което изобщо не си прав, е че не налагаш мнението си на другите. Напротив - от първия момент тук не само налагаш своето мнение, но и не даваш право на това аз да имам друго, да не говорим - то да е по-правилно от твоето :-)

Аз съм толерантен към всички, които не пречат на останалите, не дават лош пример и не харчат парите на държавата. Когато напротив, искат и твърдят, че в замяна дават много, съм критичен и искам да видим колко дават и колко взимат.

Не разбрах и защо трябва да съм медийна звезда, за да имам право да давам акъл, а още повече - защо това се счита за нахалство? Нахалство е твоето неподплатено възмущение от това, което мисля аз. Защото не можеш да докажеш, че не съм прав. И впрочем, блог.бг не е ли медия?
цитирай
87. анонимен - Да, съгласен съм. Няма почти какво ...
21.08.2008 22:06
Да,съгласен съм.Няма почти какво да се добави.Сигурно пиша за последен или предпоследен път.За мен(и за целия свят) Олимпиадите са едно престижно състезание. Състезание за престиж на една нация.Има много неща освен парите,които са важни за една страна.Всяка държава в света се стреми по всякакъв начин и с всички средства да печели повече популярност.Да привлече вниманието върху себе си.Това и носи разни облаги,които обикновено не са преки (финансови),а косвени.Понякога тия непреки,косвени ползи за тая страна могат да бъдат много повече и по-важни от финансовите.Те могат дори да и донесат много пари,много повече от една проста търговска сделка.Всяка страна в света се бори за по-голям международен престиж.За по-добър имидж в очите на чужденците.За техните симпатии и благосклонно отношение.За по-голям авторитет и международна тежест.А това са неща,които не се измерват с пари.Но това са неща по-важни и от парите.Олимпиадите са и едно международно мероприятие.Едно събиране на представителите на международната общност. Нещата,които вие предлагате са на практика една самообявена международна изолация.Албания на Енвер Ходжа някога правеше точно това.Беше се затворила в себе си.Не вземаше участие в никакви преговори и дори спортни състезания до някое време.Правеше се на сърдита на всички. Западняците я наричаха "червеният манастир".Страната имаше много лоша репутация в света.С никой не се разбираше и никакви търговски връзки не поддържаше.Първо тя си наложи тая неразумна самоизолация,а след това я изолираха напълно от света за десетилетия.
Олимпиадите и спортните контакти са част от съвременната култура и съвременната цивилизация.Отчасти по спортните успехи на една държава се изгражда впечатление за нейното обществено развитие.

А колкото до Първанов.Нека си спомним,че президента Стоянов ходи в Сидни,дори прескочи парапета в залата за щанги и поздрави момчетата за успеха им.Възприемам постъпката му със задоволство.Добрите постижения трябва да бъдат похвалени и стимулирани.Присъствал е е на други състезания(футболни мачове и други).Присъствието на един държавен глава е по-добро отколкото да обръщаме гръб на сънародниците ни.

Аз не харесвам никак баскетбола. Еднообразна игра за дългучи. Започне ли,спирам телевизора от скука.Обаче никога и никъде няма да пиша затова.Има хора,които са фенове на тоя спорт.Не искам по никакъв начин да им влияя.Нека гледат това което им харесва.А за женската борба-има спортове с малко участници и големи шансове за медал.Един мислещ,прагматичен човек ще използва тая ниша в спорта за да спечели той,а не другия. Колко световни титли имаме по футбол,тенис,баскетбол?
цитирай
88. fire - До Томас и анонимния
21.08.2008 23:13
Много се дразнех в началото на коментарите на Томас и автора, но като се има предвид, че човек има десет пръста на ръцете и всички те са различни, какво да говорим за хората. Всеки има право на мнение, всеки има право да харесва каквото си иска. Нека обаче след като не харесваме даден спорт не говорим против него и хората, които го практикуват, защото обиждаме както тях,така и почитателите им - колкото и да са те.Нека спрем да се заяждаме по между си, защото няма смисъл, спорта е една игра и тя само трябва да ни радва!
цитирай
89. анонимен - 89.
21.08.2008 23:25
Прав си fire.Всеки има право на мнение.Обаче тук не става въпрос за мнение,а за целенасочена обработка на четящия в някаква определена насока.Това се чете и от ученици.Не разбирам защо някой трябва да пълни главите им с бръмбари.И изкривени представи. Щото той си знай нещата,а те го приемат едно към едно.
цитирай
90. thomas - 90 коментара стигат...
21.08.2008 23:34
Мисля, че наближаваме финала на тази дискусия. Може би защото всички се изморихме, може би и защото вече казахме всичко, което мислим.

Имам да кажа само още едно нещо към анонимен 88. За това как от спортните успехи на една държава се изгражда впечатление за нейното обществено развитие. На пръв поглед е така и това си има своята логика. Колкото по-развита и богата е една държава, толкова повече възможности има достатъчно хора в нея да не се гърбят от работа, а да се занимават със спорт и развлечения. Но това изобщо не гарантира шампиони - пак ще дам примери като Швейцария, Сингапур или Япония. Гаранция, че и трите са много развити. От друга страна бразилците са една много спортна нация, която с лекота печели титли във футбол, волейбол, плажен волейбол, но това по никакъв начин не означава, че са много развити. Още по-страшно е положението при традиционните "шампиони" в борбата и вдигането на тежести. А най-лошото (или по-скоро най-хубавото) е, че това, че положителните представи за една страна се градели върху спортните й успехи, е само една легенда. Да, Стоичков може и да направи България известна на много хора, които преди това не я бяха чували, но това не значи, че й даде положителен имидж. Той вече зависи от това какво сме си надробили, а не от неговата златна топка и шампионски титли.
цитирай
91. анонимен - Много жалко
25.08.2008 11:28
че когато авторът търси в душата си не намира грам патриотично чувство. Автоматично трябва да бъде награден с македонски паспорт. А да си патриот не значи да обичаш Първанов до полуда. Единственото което разделя автора да се превърне в куха обвивка, иначе казано зомби, е щипката самоирония в заглавието.
цитирай
92. thomas - :-)
25.08.2008 22:12
Ами да, странно защо... Да не би защото е по-красив? Впрочем има ли красив боен спорт? :-)

А тия, дето нямало вече мъжко и женско и всичко било унисекс... ги разправяй някъде другаде.
цитирай
93. interesen - Не..
25.08.2008 22:31
не съм съгласен. Въпрос на виждане. За мен борбата си е супер красив и атрактивен спорт

Аз говорех , че има унисекс в спорта, а в другите области не съм мислил как стоят нещата ;)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: evgenitodorov
Категория: Политика
Прочетен: 4611747
Постинги: 329
Коментари: 2374
Гласове: 2828
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031