Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.04.2008 18:29 - БЪЛГАРИ - ЮНАЦИ
Автор: evgenitodorov Категория: Политика   
Прочетен: 2730 Коментари: 2 Гласове:
0



Случката със Стоичков в испанския ресторант не беше никакво събитие.

Все едно куче да беше ухапало човек. И първокурсниците във Факултета по журналистика знаят, че новина може да бъде само обратното.

По-любопитна беше реакцията на българите. Една част – главно завистници, се опитаха да съдят великия българин.  Друга част обаче заявиха ясно, че реакцията е била правилна. И че ако самите те /със законната си съпруга заедно/ са били на мястото на семейство Стоичкови,  също са щели да набият нахалния журналист. Няколко от обадилите се в различни телевизионни канали завършиха с пълно единомислие описанието на предполагаемите си реакции: “...и даже щях да му отрежа главата.”

Става дума за нещастния журналист. Наказанието за бременната му съпруга би трябвало да бъде същото. Защото ако жената бъде пощадена, кой знае какво нахално чудовище ще се пръкне от тази връзка.

Тези юнашки реакции ме изпълниха с оптимизъм.

Кой още злослови, като нарича народа ни робски?

Може да сме най-големите сиромаси в цяла Европа.

Може хората, които трябва да се грижат за държавата ни, да са ортаци с бандитите.

Може да на всяка крачка да даваме рушвети.

Може да мрем от глад и без лекарства.

И да си траем.

Но едно нещо няма да позволим – нахални журналисти да нарушават личното ни пространство.

По това си поведение и най-обикновеният българин проявява чувство за достойнство не по-малко от достойнството на холивудските звезди и английската аристокрация.

Ако лейди Даяна беше набила папараците още пред хотела, сега щеше да бъде жива.

Тези дни стана ясно и кой е враг номер едно на Родината. Българският журналист!

Виновна е обаче властта, че допусна такава слободия.

Ако Стоичков беше станал президент, както искаше народът пред 1994 година, сега България щеше да изглежда по различен начин.

Можете ли да си представите президентът Стоичков да го снимат на лов и да пускат снимките във вестниците – както направиха журналистите с Първанов? Държавният глава нямаше да бие тогава фотографите, просто щеше да ги разстреля. Съвсем справедливо.

А може би не е късно да поканим Стоичков да се върне?

Да му се извиним за обидите. Ако му подарим още някой имот, може би ще ни прости. И ще поеме властта в свои ръце.

И тогава ще станем най-после истинска Модерна Лява Държава.

 

 

 



Тагове:   юнаци,


Гласувай:
0



1. анонимен - Деян
03.05.2008 01:53
Г-н Тодоров, неправомерната агресия на Стоичков не променя факта, че нахалството и наглостта сред представителите на Вашата гилдия достигат ужасяващи размери. Това, че само патологично самоуверено перде като него реагира така, не значи, че и на по-културните публични личности не им дошло до гуша. И да, фоторепортерите, които прекрачват нормите (законови и етични) и нарушават личното пространство на хората, СА най-малкото нахални. Тяхното поведение всъщност е естествено продължение на рушветите и ортаклъка с бандитите. С какво са по-различни от Иван Иванов, освен че работят с фотоапарат вместо с полицейски атрибути?

Конституция на Република България, чл. 32, ал. 2

Никой не може да бъде следен, фотографиран, филмиран, записван или подлаган на други подобни действия без негово знание или въпреки неговото изрично несъгласие освен в предвидените от закона случаи.
цитирай
2. анонимен - Всъщност, като се замислих малко, ...
03.05.2008 02:10
Всъщност, като се замислих малко, текстът е съвсем на мястото си.

Стоичков е бил сниман хиляди пъти тайно и досега не е набил никого. Защо пък да не изтърпи още веднъж? Българският народ има право да го види как вечеря със семеството си.

Въпросният репортер е снимал хиляди пъти хора при подобни обстоятелства. Защо пък да не го направи още веднъж? Все пак снимки като въпросната имат висока обществена значимост.

Не трябва да позволяваме да се посяга на свободата на словото! Днес удрят фоторепортер (единственият акредитиран да снима Формула 1!), утре ще започнат да спират вестници и телевизии!

В такава ситуация Стоичков би могъл да си защити правата с предвидените в конституцията и законите средства. Досега това май никога не се е случвало, но не защото е невъзможно, просто фоторепортерите никога не нарушават нормите и снимат само когато имат право.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: evgenitodorov
Категория: Политика
Прочетен: 4612336
Постинги: 329
Коментари: 2374
Гласове: 2828
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031