Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.02.2008 11:03 - НА БОРБА С АМЕРИКАНСКИЯ НАЧИН НА ЖИВОТ
Автор: evgenitodorov Категория: Политика   
Прочетен: 3204 Коментари: 3 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Сърбите пак излязоха по-юнаци от нас. Направиха си демонстрация, пред която нашите протести срещу правителството приличаха на селска вечеринка.

Сръбските патриоти попиляха американското посолство и още де що видят наоколо. Включително “Макдоналдс”.

Не е ли време да последваме примера на нашите православни братя?

Защо ни са и на нас тези закусвални – проводници на американското влияние? И храната им не е здравословна, както е известно, и човек не може една цигара да запали. Камо ли да си поръча едно малко поне.

Американските закусвални убиват българската идентичност  - става дума за традиционните баничарници и  шкембеджийници, които биват изтласквани от централните улици, а на най-хубавите места в градовете никнат макдоналдсите. Ако остане празно място – там се намесват пък дюнерджиите.

Специалисти казват, че има връзка между пълненето на стомаха и промиването на мозъка. Така че от това кой с какво закусва зависи и как ще мисли.

Много опасно е празнуването на рождени дни в американските закусвални – така децата още от най-ранна възраст възприемат американския начин на живот.

Можем да последваме примера на сръбските телевизии, които свалят американските филми от своите програми. И на тяхно място слагат руски.

Предлагаме да направим и ние същото. Стига американски бози –искаме истинското руско славянско изкуство.

БНТ да отвори своите архиви и да извади старите незабравими съветски филми. Може да се възстанови и старата традиция в петък да се дава съветска, пардон, руска телевизия. Тази норма може да стане задължителна и за другите телевизии – с една малка промяна на закона. И сега в Закона за Радио и Телевизия има един малък антиамерикански текст – казва се, че 50% процента от програмата на всяка телевизия трябва да бъде европейска. Но като се има предвид колко европейски страни подкрепиха американския план за Косово, може текстът в закона да се промени така “50% от телевизионните програми трябва да са произведени в държави, употребяващи кирилицата”. Просто и ясно. Само не помня дали монголците още пишат с буквите на Кирил и Методий и да не се наложи всяка вечер да гледаме монголски филми.

Има още един проблем – Интернетът. Покварените от американското влияние младежи и девойки ще продължат да гледат вредни американски филми на компютрите си.

Ако забраним интернета – нашите сръбски братя сигурно се канят да направят и това, тогава обаче няма откъде да гледаме литургиите на пловдивския митрополит дядо Николай.

А може би е най-добре да си направим свой интернет?

На този етап едва ли нашите учени ще се справят с тази задача, няма да се справят даже сръбските. Но ако привлечем и руските военни специалисти, които безспорно са най-добрите в света, няма начин да не успеем.

И тогава православният свят ще си има свой интернет, който ще работи само на кирилица.

Ще си имаме и “Гугъл” – само че ще трябва да му измислим име.

Предполагам, че сърбите ще искат да се казва “Цар Лазар”.

Но ние няма да им отстъпваме.

Защото братя- братя, но всеки трябва да си държи за своето. Ако трябва и със сила.

Което се доказва от общата ни балканска история.



Тагове:   начин,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - За монголците
25.02.2008 01:07
Та монголцинте от 1992ра вече не пишат на кирилица.Поне тая опасност отсъства.Върна ме много назаде във времето,когато даваха в петък вечер новини,после задължително-"Те се сражаваха за родината","Съдбата на човека" или "Бащата на войника"...
Разбирам ти иронията която си вплел в цялата статия...
Лумпените дето реват обаче не мога...
Че си има кусури и американския начин на живот-има си-за съжаление обаче по-хубав все още нема измислен.
А да тръгне някой да се бори срещу него и срещу тази световна сила е меко казано безсмислено...освен ако не е луд или мазохист.
Това го е разбрал още 1942ра един немски войник попаднал в плен,когато влезнал в клозета на военнопленическия лагери видял там руло тоалетна хартия...
Та така.
цитирай
2. анонимен - au
27.02.2008 17:48
ujas...po naivno neshto ne biah 4el
she pravi slavianski internet...
mi aide da napraivme i slavianski makdonalds
MakBani4 ,meniuto she e banica i mastika i rakia i vodka
цитирай
3. анонимен - 1942
09.03.2008 09:29
Abe brato, kak toia nemets se e izhitril da popadne v amerikanski plen oshte prez 1942...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: evgenitodorov
Категория: Политика
Прочетен: 4652878
Постинги: 329
Коментари: 2374
Гласове: 2829
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930