Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.02.2008 10:09 - ДОЛУ РЪЦЕТЕ ОТ БЕЗМИТНИТЕ МАГАЗИНИ!
Автор: evgenitodorov Категория: Политика   
Прочетен: 4555 Коментари: 7 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Затвориха ни реакторите, затвориха ни Дома в Могилино, сега искат да ни затворят и най-скъпото – безмитните магазини.

Ако ги дадем, утре ще ни искат и Народното събрание.

Раждали корупция – казват от Европа. А те що не си гледат тяхната корупция.

То е ясно защо ни критикуват. Защото искат и те да бъдат корупмирани. То и други преди тях се заканваха на безмитните ни магазини и след това започваха да пеят друга песен. Така че вместо да лаят, да си кажат цената. Ако далаверата наистина е за 400 милиона, все нещо ще се намери и за тях.

Очаквам от утре да заговори патриотичното чувство у много журналисти и политици, да бъдат изнесени за кой ли път съкрушителни аргументи в защита на Безмитните Магазини, но аз бързам да ги изпреваря и да дам своя дан.

Аз питам:

Защо т.н. европейци не си затворят фришоповете по летищата?

След като е ясно, че истинската контрабанда на цигари идва от Румъния, защо не затворят Дунав мост?

Защо искат ние да си си затворим магазините, а оставят отворени турските? Тази двойствена позиция е още едно доказателство /след антибългарския проект за Батак/ за заговора на Запада с пантюркизма.

 

И за да не бъда голословен взех няколко мнения от обикновени граждани:

 

Кочо Кочев, пенсионер от Свиленград: “Аз през ден ходя до Одрин, за да посетя българската черква там. На връщане си купувам малко цигари – за мен и наборите, на бабата френски парфюм и на внучетата по един голям “Тоблерон”. Ако затворят магазините, ще трябва да купувам армаганите от турците. И да наливам наши български пари в техния бюджет. Които след това сигурно ще отидат за въоръжаване на турската армия.

 

Хасан Ахмедооглу – шофьор на турски ТИР: Всеки път като се връщам в Турция си купувам цигари и подаръци за булката. Като излизам от Турция – цигари и подаръци за вашите хубави момичета. Не обичам нашите фришопове, защото там продавачите са много подозрителни, а вашите са много любезни. С вашите цигари пък черпя митничарите в Европа и им разправям каква хубава страна е България.

 

Баба Айше от циганската махала в Пловдив: Аз продавам цигари на улицата –срещу пазарчето. Така изкарвам някой лев – с тези пари купувам  учебници на внучетата. Защото ако няма учебници, няма интеграция.

А цигарите не са от безмитните магазини, карат ги от Румъния. Това не съм си го измислила – четох го във вестника.

 

Пенка Георгиева – продавачка в безмитен магазин: Какво искат тези дембели от Европа – да ни оставят без хляб ли? Храня три деца сам сама, защото мъжът ми ме изостави. И той работеше на границата, но един ден мина някакъв цирк, той се качи във фургона на някаква френска дресьорка уж за малка проверка и повече не се върна. Заплатата ми не е голяма, само 220 лева, но как да искам до чорбаджията повече като гледам какви пари отиват за данъци. Всеки ден плаща някакви данъци. И все пак нещо остава и за децата. А онези вместо да ни искат магазините, да ми върнат мъжа…

 

Всичко това събрах и написах чистосърдечно, от душа и сърце. И все пак може някой, на когото написаното му хареса, да ми изпрати стек “Боро” и “Тоблерон” за внучето на адрес: Пловдив, “Радецки”45. Нека да не излиза, че и аз съм корумипран – отправям молбата само защото някой колега, който се кани да напише нещо подобно, може да каже, че подбивам пазара, като пиша безплатно.

А аз го правя  от най-искрени родолюбиви чувства.

 

 

 

 

 




Гласувай:
0



1. meto76 - http://www. focus-news. net/?...
03.02.2008 13:00
http://www.focus-news.net/?id=f8308
цитирай
2. apollon - точно така - раждат корупция- перат ...
03.02.2008 13:01
точно така - раждат корупция- перат се доста парички и после отиват в партийните каси
цитирай
3. meto76 - Безмитните магазини пълнят гушата ...
03.02.2008 13:02
Безмитните магазини пълнят гушата на шепа политици и олигарси като Васил Божков и Сузи Озкан.Но за сметка на това се опразва бюджета на страната, а после нямало пари за болници и училища.Вижте горното интервю във агенция Фокус или моя блог - http://meto76.blog.bg/viewpost.php?id=159437
цитирай
4. анонимен - Коментар три е перфектно точен. За ...
03.02.2008 14:55
Коментар три е перфектно точен.
За сега няма да ти пращаме нищо. То за такава статия обикновено се плаща. Или си взел пари или малко по-дълбоко трябва да се гледат нещата.
Макар по принцип само и с гледането си оставаме :))
цитирай
5. sehera - така. безмитните магазини са вр...
03.02.2008 15:26
така. безмитните магазини са вратата, която стои отворена, през която минава кантрабандата на цигари, и алкохол донякъде.
редно е, време е да ги затворят. каквото било досега, било.
цитирай
6. ingodwetrust - ПРОТИВ
04.02.2008 11:28
Твърдо против съм срещу затварянето на АЕЦ, дома в Могилино и безмитните магазини. Ако на някой му се занимава да пусне петиция.
цитирай
7. анонимен - Провокация.
07.02.2008 14:34
"Защо искат ние да си си затворим магазините, а оставят отворени турските?"- Турция не е и скоро надали ще бъде член на Европейския съюз. Което прави въпросът неуместен.
Анкетата с "хората от народа" е опит да се манипулира общественото мнение, защото държавниците са тези, които трябва да осъществяват политиката на България. Това е отговорност, която не е съвсем по силите на настоящите политици. Но това не означава да ни вменяват отговорност за щяло и нещяло! Ако не могат да си ходят! Ако не искат, ще им помогнем!!!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: evgenitodorov
Категория: Политика
Прочетен: 4612749
Постинги: 329
Коментари: 2374
Гласове: 2828
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031