Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.01.2008 18:11 - ДА СПРЕМ ОБАМА
Автор: evgenitodorov Категория: Политика   
Прочетен: 13680 Коментари: 35 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Американците направиха много големи поразии, сега – както върви, ще вземат да направят най-голямата: да изберат за президент Обама.

Представяте ли си – президентът на Америка черен като циганин.

Че те тогава и нашите цигани ще придобият кураж и не се знае утре кой ще вземе да ни управлява. За резил на 1300 годишната ни история.

България – люлката на европейската цивилизация, родината на Кирил и Методий и техните букви ,земята на Ботев и Левски да се управлява от някой български Обама.

То впрочем няма да бъде изненада. Иван Костов беше ясно какъв е. Някои казват, че от същата раса бил и Тодор Живков, но много не го вярвам.

След Черния Мавър дойде Симеончо. Той пък какъв е – никой не може да му хване края. Всякаква кръв има, само не и българска. Пък на всичкото отгоре нарече и внук си Хасан.

Таман го махнахме пък дойде Серьожка-Матрьошка. С матерен език руския. Той поне е беличък. Но и с просто око се вижда, че всъщност нас ни управлява  Доган Ефенди. И Емел Етем – дето по време на снеговете се скри някъде. Била на курорт. Знаем ги тия курорти – със сигурност е била в Анкара да докладва за свършеното и да получи нови указания как да ликвидира истинските българи.

Те да бяха само американците. А то и французите си избраха начело един унгарски евреин. А жена му била с моминска фамилия Циганер. Ясно е каква е. Аз толкова й се радвах, като помогна на нашите медици, но като я разобличиха в някакъв вестник, и веднага я разлюбих.

Като я разблюби Саркозито, много се зарадвах. Обаче онази, новата, Карла ли беше, се оказа италианска еврейка.

Много се е омешал този свят. Въпросът е как в тази мешавица да се опазим като чиста еднонационална държава.

Така че трябва да направим нещо и да спрем Обама.

Иначе утре и нас може да ни управляват някакви черни.

Ако обаче американците изберат Обама, ще ни остане едно утешение.

Може да е черен, но поне не е евреин.




Гласувай:
0



1. анонимен - Бай Евгени
19.01.2008 18:14
Добра статия!
цитирай
2. cornflower - така е,
19.01.2008 18:19
управляват ни винаги някакви други, не тези, които избираме. Същото се получи и на кметските избори.
Потрошихме си краката да променим статуквото в един малък град и осъмнахме с кмет, за който никой не очакваше, че ще се възкачи...
цитирай
3. thomas - Недей така бе, човек...
20.01.2008 00:52
Имаш книга да издаваш. Какво искаш, да ти я бойкотират ли сега!? ;-)
цитирай
4. анонимен - You must be kidding...
20.01.2008 13:14
Iskreno se nadiavam v tazi statia da ima dylboko skrita ironia, koiato mi ubiagva, zashtoto inache prosto mi se povdiga...
цитирай
5. evgenitodorov - Към 4
20.01.2008 14:46
Дали иронията убягва, защото вече сме свикнали подобни текстове да ги приемаме като съвсем нормални...
цитирай
6. анонимен - Бай Евгени
20.01.2008 16:36
Чак да не повярвам че си прописал и из коментиращите.За сефте го виждам да пишеш в коментарите.
Аз съм писалия и коментар номер 1 най-отгоре.
Та за съжаление си прав.Толкоз много анти-семитизъм,расизъм,национал-социализъм,радикализъм и кви ли още не политически екзотики ала 30те на миналия век се леят навсякъде че и на мене ми се повдига и вече всеки го взима за нещо нормално.Едва ли не за даденост...
А това е страшно...Понякога имам чувството че сме се превърнали в нещо,като нация от лумпени...
Абе не ми се разправя.
цитирай
7. анонимен - Не!!!!!!!!!!!
20.01.2008 17:48
За черната кожа на Обама не бива да се притесняваме,а да гледаме и слушаме какво мисли и говори. Още: Не бъдете расист...
цитирай
8. анонимен - Не!!!!!!!!!!!
20.01.2008 17:48
За черната кожа на Обама не бива да се притесняваме,а да гледаме и слушаме какво мисли и говори. Още: Не бъдете расист...
цитирай
9. анонимен - г-н Тодоров
20.01.2008 19:01
Незнам как точно ние можем да спрем този Обама,но и аз смятам,че един ден ще им дойде самочувствието и на нашите циганета и току-виж някой братовчед на Азис(или самият той/тя) оглави нашата Родина.Тогава всички тези,които Ви обвиняват в расизъм сега ще разберат колко сте прав в момента.Не съм расист,но и не искам да ме управлява циганин!
цитирай
10. анонимен - колко много глупости на куп
21.01.2008 05:32
Не знам на колко ракии си бил когато си писал тези глупости
цитирай
11. thomas - Аз пък друго не разбирам...
21.01.2008 08:08
На анонимните коментатори как им плащат за плювните? Сигурно по IP адрес след справка, дадена от Инвестор.бг? Че иначе без име няма как да се докаже кой точно е бил... Освен пък да е всъщност само един зад всичките!?
цитирай
12. анонимен - Когато мъдреца сочи звездите,глупака му гледа пръста!
21.01.2008 11:25
Нямам какво повече да добавя...
Бай Евгени,пиши нещо просто,за Ратка пиратка дето счупила едикоя си патка,за Азис,за бай брадър и за Слави,почвай винаги с лозУнг "Да живей България" и громи яко враговете,ако няма такиви си ги измисляй...Нооо без такива иронии и прикрити замисли...
Щото останалото им е трудно смилаемо :)))))))


Абе я заеби и не ми слушай простотиите-ами пиши,както и досега.С удоволствие чета статиите ти!
цитирай
13. ianchefff - това е
21.01.2008 16:43
иронично, нали?
Че нещо не я разбрах, иронията...
Поне се надявам да е.
цитирай
14. fire - до г-н thomas
21.01.2008 18:32
Всеки има право да си се представя както намери за добре.Дали ще е анонимен или с някакво прозвище какво значение има?
цитирай
15. gogelf - г-н Тодоров
21.01.2008 18:49
Наистина се появяват и съвсем сериозни подобни текстове, та на хората не им е лесно да разберат кога е ирония и кога не. Не забравяйте, че много малко хора ви познават, много от останалите не знаят какво да мислят в случая. Това не е телевизионния екран, където отношението зад думите може да се разпознае от тембъра, мимиките и др. Тук е гол текст, и ако не знаеш нищо за автора му, става сложно.
цитирай
16. анонимен - gogelf
21.01.2008 20:22
Що бре човече,нека има такива текстове-те са иедин доста хубав критерий за доста неща.Отделно че с нищо не пречат.Най-малкото което е из интернета много по-радикални неща,казани чисстосърдечно от авторите им без всякаква ирония има със тонове.Тук доскоро имаше и национал-социалистически блог,който проповядаше едни убави идеи :)
Гледам махнали са го...Но пък има поне 20 други сдето не лъжат откъм проповядане на радикален расизъм...
цитирай
17. gogelf - до 16
21.01.2008 20:42
Зависи какво разбираме под "пречат". Някои хора четат и се ядосват, намразват автора - а това са реални отрицателни енергии. И то само защото е трудно да се разпознае намерението на автора от самия текст, при наличието на толкова други писачи, искрено вярващи в такива дивотии.
цитирай
18. анонимен - Истинско морално падение.
21.01.2008 22:54
Когато човек не може да отсее доброто от злото, той не може да усети и иронията. Толкова сме деградирали, че не усещаме иронията и можем приемем един такъв текст да бъде действителна изповед.
цитирай
19. анонимен - Айде да не го спираме Обама
21.01.2008 22:54
Ама верно пълни глупости, как не ви е срам, г-н Тодоров? Михаил Щербак, Пловдив
цитирай
20. segmadis - ...
21.01.2008 23:12
И след 20 години когато аз тъкмо ще прехвърлям (евентуално) 40те ще се запитам следното: "Това ли ми завещаха моите родители, както и родителите на моите приятели, както и всички, които сега или до скоро сте управлявали света?"
След този въпрос ще се огледам, ще видя изсечените от всички вас (за пари разбира се) гори, ще видя един покачил се или покачващ се световен океан, ще продължавам да виждам хора живеещи на гърба на милиони, ще виждам расизъм, национализъм и какво ли още не на всяка крачка. И с какво чувство мислите ще остана...???
Мога да дам и отговор.....просто ще си кажа:"Всичко е било за пари" ... има само две неща, които със сигурност след 20 години няма да видя....едното е поколението, затрупано от толкова много предрасъдъци, което в момента е на власт в световен мащаб и второто са двигателите с вътрешно горене!!!

Един призив към всички от това поколение: Господа и госпожи....сигурно повечето от вас имат деца...помислете си...това ли искате да им завещаете??? Защото както всички знаете липсата на някакво действие по който и да е въпрос не оневинява!!! Гарантирам ви, че по - голяма част от моите връстници мислят по този начин...просто спрете да живеете толкова егоистично!!!
цитирай
21. gogelf - segmadis, поривът ви е много хубав, ...
22.01.2008 00:02
segmadis, поривът ви е много хубав, и заради такива неща 20 годишен е хубава възраст :)
Но за съжаление ще трябва да ви разочаровам (не че ще ми повярвате, и може би по-добре) - тези, които ще са на власт след 20 години няма да са много по-различни от тези сега. Аз съм на 40 и помня в какво вярвах преди двайсет години. Никой не е мислил в началото на прехода, че у нас ще се случи това, което всъщност се случи. Илюзиите ни за нещо много по-хубаво бяха огромни.
Ако се върнем още 20 години назад, когато съм се раждал, тогавашните 20 годишни в по-свободния свят също са вярвали в много неща. Като например, че музиката може да промени света (Джон Ленън и много други). Или прочетете нещо на Тимъти Лиъри и Р.А. Уилсън. Никой не е вярвал, че батакът няма да свърши. А той стана още по-голям.
Ако животът стане по-труден след 20 години (вследствие на екокриза да речем), хората няма да станат по-добри от това, нито ще избират по-мъдри управници. Напротив, вероятно ще се деградира още повече. Прочетете нещо за пирамидата на потребностите на Маслоу (това е известен и широкопризнат психолог), за да разберете защо.
цитирай
22. thomas - Не мога да повярвам...
22.01.2008 00:35
Без изобщо сам да съм националист или расист, но съзнавайки, че те изобщо не са случайно нещо, а и че омразата е преобладаващото чувство между хората у нас дори и вътре в българския етнос (сигурно и при останалите щеше да е, ако си нямаха нас да ги обединяваме като все още по-голям и по-силен враг), тук или е пълно с поръчкови възмутени демагози, или 20-те години, през които в училище на децата се втълпява, че не е имало турско робство, а някакво си мирно османско присъствие (сигурно не по-различно от това на Кока кола на българския пазар), са накарали "сляпото да прогледа", да почне да мрази расизма и да се възмущава от него... Пропагандата е голямо нещо! :-)
цитирай
23. ianchefff - thomas,
22.01.2008 01:12
спокойно, не се ядосвай.
И аз мисля, че не е имало робство.
А владичество. И не е било мирно, а на моменти доста кърваво. Но все пак, не робство.
Има разлика.
:)
цитирай
24. segmadis - :)
22.01.2008 01:31
Тоест Томас ти току що ми каза, че 20 години съм учил, че е имало присъствие просто. Радвам се, че имаш мнение, за съжаление трябва да те опровергая, не само че откакто имам съзнателен живот съм откърмен с това че е имало османско иго (робство), но съм израстнал в семейството на крайни така да се каже националисти, с които аз лично се гордея адски много (дано след време да им върна жеста). Не един път като малък са ме водили до Батак, където не един път в старата църква като са ми разказвали историята почти лично може да се каже, че съм изживявал целия ужас. Не един път като съм се качвал по всичките стъпала към връх Шипка съм настръхвал от благоговение пред хората дали ми това право да мога да се изкачвам по тези стъпала. Всеки ден минавам покрай паметника на незнайния войн в София и всеки ден изтръпвам при мисълта за хилядите воини умрели за България.
Томас наистина прав си....повечето деца в днешна България особенно тези родени след 1990г. не знаят и грам историята ни....но това е тема на друг разговор. И все пак след всичко, което казах искам да задам един друг въпрос: "Има ли по - ценно нещо на този свят от човешкия живот?"

gogelf и аз така мисля и все пак от всеки един зависи .... просто е....простичките неща винаги работят много по добре от сложните...отдавам всичко което говоря на това, че все още съм сравнително млад. Въпреки, че наистина е хубаво човек да вярва първо в себе си, а след това в каквото и да било друго :)

П.П. И честно казано не ми пука дали бял или черен ще бъде новия президент на САЩ...мисля че единственото важно е просто ние като народ (другите не знам как са) да спрем да се мразим и самоизяждаме един друг...но всеки сам си решава как да живее...казано е "никой не може да ти направи това, което сам си направиш"...
цитирай
25. gogelf - segmadis, напълно съм съгласен, че ...
22.01.2008 09:38
segmadis, напълно съм съгласен, че всеки трябва да гледа това, което може да направи самият той.
Дали има нещо по-ценно от човешкия живот - зависи в какво се вярва. За някои материалисти няма по-ценно нещо, за други собствените им пари са по-ценни. Ако не съществува върховна инстанция (Бог), как може да твърдим кое е най-ценно? Това става въпрос на личен избор.
За искрено вярващия в преражданията или в казионното християнство човешкия живот също може да не е най-важен. Опитността или чистотата на душата (или духа, кой както го разбира) може да се ценят като по-важни от загубата на земен живот.
Една такава относителност ни заобикаля отвсякъде... а омразата идва от неумението да се вижда тази относителност, от вярата в собствената правота и "кривотата" на другите.
Темата за турското робство е много показателна за същото нещо. Аджеба, що е робство? Знаем това от уроците за робовладелските общества. Турската империя не е била робовладелско общество, тогава защо наричахме този период от нашата история "робство"? Ако заради липсата на избори и право на политическо представителство, кога в България преди това или в "свободните" страни преди 18-19 век е имало избори? В турската империя всяко вероизповедание е имало свой представител при султана с ранг на министър, по същото време, когато евреите и циганите са били гонени или направо избивани в почти цяла Европа. Много от тях са пристигнали точно тук, на Балканите, в империята дето сме били "поробени", а тя всъщност е била най-толерантното място от гледна точка на етнос, че и на религия. Колкото за думата "рая", в първоначалното си значение тя е била това, което е паството при християните. Всички освен султана са били рая (включително самите турци), а той е нейният пастир пред Аллах, също както за католиците папата е пастира им пред Бог.
Нормално е децата да се гордеят с родителите си, но казаха ли ви вашите родители, като ви водеха в Батак, че клането там е дело на помаци, а не на турци? Казаха ли ви на Шипка, че цялата пленена по-късно армия на Сюлейман е била разстреляна? Казаха ли ви, че същото сме направили с пленените румънски войници в Никопол през Първата световна война (т.е. с нашите освободители, след няма и 40 години)? Не съм чувал дори Хитлер да е издавал заповед за пълно избиване на военнопленници.
Затова съм дълбоко подозрителен към всеки национализъм.
А колкото до кой ще е президент в САЩ, това за жалост е и наш проблем, заради американския национализъм и роля в света. Някой обясняваше днешната омраза към САЩ по цял свят и с това, че само американците участват в избора на президента си, а цял свят пати после от това. На предишните избори в САЩ допитванията по света сочеха огромен превес в предпочитанията на хората в полза на Кери пред Буш, но американците си избраха Буш. Чието интелектуално равнище е малко над това на кръглия идиот (има цели книжки с негови бисери - "бушизми").
цитирай
26. ianchefff - gogelf,
22.01.2008 10:41
много добре казано.
Поздрави.
цитирай
27. zari - Та, началото на постинга, ирония ли му казвате?
22.01.2008 13:40
За това става въпрос-
Американците направиха много големи поразии, сега – както върви, ще вземат да направят най-голямата: да изберат за президент Обама.

Представяте ли си – президентът на Америка черен като циганин.
цитирай
28. gogelf - zari, представете си го произне...
22.01.2008 13:50
zari, представете си го произнесено по телевизията в "Комиците".
цитирай
29. fire - Ха-ха
22.01.2008 16:59
Всички излязохме пропагандатори и платени писерушки.Thomas,защо просто не приемете,че всеки си изразява сам собственото мнение?
цитирай
30. empire - Ex
22.01.2008 17:51
Ей,калпазани !
Чета коментарите и се смея-да не бъдеме расисти,нямало турско робство-турците били толерантни!?
Сигурно затова Сюлейман безумни сочи върха и вика "Търчете тамо са раята"...
цитирай
31. ianchefff - empire,
22.01.2008 18:01
а още назад във времето, ако се върнеш, какво е казал Аспарух?
А какво са си казвали византийците преди него?
А какво са си казвали римляните преди тях?
А кой, по дяволите, е разрешил на Големия взрив да се случи?
Пич, я си погледни календара и виж кой век сме.


цитирай
32. spasunger - ...
22.01.2008 21:37
"Аз толкова й се радвах, като помогна на нашите медици, но като я разобличиха в някакъв вестник, и веднага я разлюбих."

-- Това направо ме уби. Значи формираш личните си мнения и ценности (ако въобще имаш постоянни такива), като се уповаваш на медиите!? Това е много повърхностно, на мен отначало ми звучеше като доста интелигентен човек...

За наслоените расистки предразсъдъци, които избиват изпод думите ти за негъра Обама (който всъщност е наполовина негър, наполовина бял, ама това кой да го знае) няма и дума да обеля. Не мога да взема отношение по твоето мнение за него, след като и думичка не чух какво всъщност мислиш за неговия стил на работа, политически позиции, икономически планове... Естествено, за да имаш собствено мнение по тези въпроси (освен крайно първичното "мани го тоз черньо бе"), трябва първо нещо да си се поинтересувал за него. Но къде ти...
цитирай
33. thomas - @fire
22.01.2008 21:55
Сещаш ли се по какво познавам кога някой пише по поръчка? По това, че не дава право на собствено мнение на останалите... :-)
цитирай
34. spasunger - Да
24.01.2008 12:47
Да, популист е - като повечето политици, впрочем. Повечето от които са бели ;-)
цитирай
35. анонимен - Аз съм РАСИСТ
12.07.2008 12:37
ОБАМА е негър и не трябва да е президент, защото ще падне границата Америка - Африка. Още: Които е нямал проблеми с негри нека да не говори...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: evgenitodorov
Категория: Политика
Прочетен: 4612221
Постинги: 329
Коментари: 2374
Гласове: 2828
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031