Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.10.2007 09:33 - ОБРЪЧИТЕ КАТО ПРИМКИ [08.10.2007]
Автор: evgenitodorov Категория: Политика   
Прочетен: 2106 Коментари: 2 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Обръчите около партии и политици започват да се свиват. От чорбаджийски пояси, от които можеш да извадиш тежка кесия, започват да се превръщат в примки около шията. Бизнесът вече не вярва на сълзите на политиците. Парите, които се изливаха в партийните каси, се оказаха с много нисък коефициент на полезно действие. Обещания от типа “Дай, пък като дойдем на власт твойто няма да се губи” вече не играят. Прекалено много пари потънаха в партийните каси като в черна дупка. Голяма част от тях даже не стигнаха до касите. Бизнесфолклорът е пълен с истории за политици, които по пътя за партийната централа са кривнали от правия път и току-що полученото куфарче с дарение от някой бизнесмен са го разтоварили в личната си сметка. Всъщност някой политици се превърнаха в по-големи бизнесмени от своите донори. Затова е напълно естествено сега пък бизнесмените да поискат властта от политиците. Директно – без посредничеството на хора, които имат поведението на обикновени прекупвачи. Общоизвестно е, че всяка стока, която преминава през няколко ръце, излиза прекалено скъпа за обикновения потребител. Затова се харчи и по-слабо. Дали не идва ново време в българската политика? То вече се забелязва в борбата за местната власт. Със сигурност на следващите парламентарни избори същите процеси ще се проявят на и национално ниво. Има още обяснения за процесите. Ако попитате бизнеса защо иска власт, отговорът сигурно ще бъде - политиците не могат да работят с пари. А откъм европейските фондове се задават сериозни средства. Ще може ли някоя партийна шушумига, която не знае как да разпредели на две магарета сламата, да инвестира парите по най-добрия начин? Тук политиците сигурно ще възразят – да пуснеш бизнеса във властта е същото като да вкараш вълка в стадото. Надеждата е, че вълкът няма да изтръшка стадото, а ще прибере от него само толкова, колкото му трябва за изхранване.... Преди години обикалях из природните резервати с един бракониер. Мечтата му беше да стане пазач на резервата. - Ами ти ще изтрепеш всичко живо – закачах го аз.
-      Аз мойто ще си го взема – уверяваше ме бракониерът, известен като “Войводата” в Калофер.- Но ще прогоня всички останали бракониери, защото само аз им знам номерата. Повод за размисъл...


Тагове:   Обръчите,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - за ббизнесът
09.10.2007 02:10
Отбелязвам впечатления от прочетеното:
1.бизнес=пари.
2.бизнесмени=хора,дето работят умело с парите.
3.проблемът им=в процеса на умелото си работене с парите решават да работят с парите чрез власт.
Очевидно са изчерпали уменията си.
Очевидно друго и не могат.
Очевидно-това са им уменията.
цитирай
2. анонимен - До анонимния
17.10.2007 02:09
Анонимния да си отвори очите и да види как се прави бизнес в чужбина. И няма страшно, съвсем скоро и в България ще се пренесат правилата от чужбина и малко от малко нещата вече си влизат в крачка.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: evgenitodorov
Категория: Политика
Прочетен: 4611810
Постинги: 329
Коментари: 2374
Гласове: 2828
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031