Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.09.2007 11:45 - СРЕЩУ КОРУПЦИЯТА – ЖЕСТОКО И БРУТАЛНО [27.09.2007]
Автор: evgenitodorov Категория: Политика   
Прочетен: 3003 Коментари: 5 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Корупцията у нас не мърдала. Сан жанжмон – казват последните изследвания на нивото. Лошата новина е, че почти всички европейски страни са с по-ниско ниво на корупция. Има обаче и добра новина – че в Румъния нещата са по-зле в сравнение с нас. Което си е повод за гордост. Толкова много се изписа как нашите северни съседи ни били изпреварили във всички области, но в борбата с корупцията явно изостават. Въпреки че – да си припомним – там имаше масови уволнения на магистрати. Толкова масови и безкомпромисни, че някои хора у нас ги разтресе страх да не би опитът да се пренесе и южно от Дунав. Слава богу – румънският пример вече не е привлекателен. Забравете го. Нашият път в борбата с корупцията се оказва по-добър. Поне в сравнение с румънския. Имаме хванати почти 100 държавни служители в крачка. Наказанията са най-различни. Някои са особено жестоки – като например уволнение. Но има и наказания, които по бруталност надминават всички познати ни средновековни мъчения. Надминават и смъртното наказание за корупция, което се практикува в Китай. Става дума за нещо бавно и мъчително – за така нареченото “извеждане от корупционна среда”, което официално бе оповестено неотдавна. Сега ще обясня за какво става дума. С един депутат имахме общ познат – митничар, за известен период и съученик. Виждахме се отвреме навреме – митничарят все се натискаше да черпи. Очевидно нямаше финансови проблеми. Един ден митничарят ми звънна – тресеше се от плач. Истеричен плач. Всяко трето изречение беше, че ще се самоубие. Защото го били изгонили от работа и не виждал как ще си храни малкото дете. Звъннах на депутата и му разказах как нашият приятел има намерение да се самоубие. Попитах го дали не познава шефа на митниците. Депутатът с явно неудоволствие си призна, че го познава, и обеща да направи нещо. След малко ми звънна ядосан: -         Абе ти знаеш ли с какво е наказан нашият приятел? Просто са го преместили. Преместили са го за един месец в една канцелария. Започваше зимата. Нашият съученик – митничар беше решил, че един месец в една канцелария на топло е равносилно на трагедия, караща човек да сложи край на живота си. Чак сега разбрах какво означава това наказание. Просто човекът е бил изведен замалко от корупционната среда. След това го върнаха на студа. Не знам какво беше преживял край печката, но когато се видяхме след време беше като преживял три години в Белене, косата му беше започнала да побелява и даже не се натискаше да черпи. Изглежда наказанието имаше ефект. Само че сигурно около всяка корупционна среда няма топла канцелария – за заточение. Затова предлагаме – да се построи една общонационална канцелария и да я натъпчем със заточеници. Нека нищо да не работят – само ще ги заключваме сутрин с пакет суха храна и вечер ще ги пускаме. Сигурен съм, че ще се самоизядат. Което ще повлияе на следващата класация на България.



Гласувай:
0



1. bonie - Аз съм за
27.09.2007 11:59
извеждането от корупционната среад.хаха а да ги видят ние как оцеляваме
цитирай
2. viovioi - *
27.09.2007 12:29
Думата "корупция" отдавна е изпразнена от смисъл, съдържание, интерес и провокация. До там, че някой като заговори за корупция смятам че това е поза, нещо като защитна реакция за самия него. А дали пък не съм и права? Ако пък човека се окаже честен, то неговата битка оприличвам на бой с вятърни мелници.
цитирай
3. bobitata - ..
27.09.2007 18:07
Само едно-две притеснения имам: подобна канцелария ще трябва да заеме поне половината територия на страната - иначе няма да стига мястото... На всичкото отгоре при изграждането й ще се създадат нови условия за още и още "корупционни практики"...
цитирай
4. анонимен - horor
29.09.2007 09:24
tazi istoria prili4a na film na ujasite.no,moita li4na borba e vsi4ki muftajii da budat izkarani ot korupcionna sreda i vkarani v pandiza.
цитирай
5. antonov - Това извеждане от корупсредата са ...
01.10.2007 11:57
Това извеждане от корупсредата са го открили отдавна и се казва ЗАТВОР!Само,че тези дето трябва
да пращат в затвора са начело по корумпираност!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: evgenitodorov
Категория: Политика
Прочетен: 4613505
Постинги: 329
Коментари: 2374
Гласове: 2828
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031