Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.07.2007 11:03 - ЦЯЛАТА ВЛАСТ – НА РАБОТОДАТЕЛИТЕ! [16.07.2007]
Автор: evgenitodorov Категория: Политика   
Прочетен: 6478 Коментари: 18 Гласове:
0

Последна промяна: 16.07.2007 11:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Кафеджия оглави СДС! Ужас. Там, където седяха философи, политикономисти, преводачи, адвокати и даже един, който се занимаваше с буболечки – забравих името на науката, седна някакъв си фирмаджия. Който със сигурност ще иска да ограби СДС, а след това и държавата. Ако е останало нещо за доограбване- Един от парадоксите на България е, че в така нареченото “дясно простраство” се разполагаха хора, които нямат нищо общо, ако не с дясното мислене, то поне с дясната практика. Дясното в България се оформи като опозиция на БКП –БСП и естествено тези, които най-добре и най-силно артикулираха антикоминистическите лозунги, получиха предимство. Някои от тях се опитаха да управляват държавата. След като никога не бяха упрявлявали даже едно кафене. Хора, които трябваше да провеждат дясна икономическа политика, сигурно никога не бяха виждали отчет за приходите и разходите, декларация по ДДС, не бяха подписвали ведомост за заплати и не бяха преживявали данъчна ревизия. За такива хора народът казва, че на две магарета сламата не могат да разделят. Е, може би биха могли, ако се захванат, но не им се беше случвало. Преди десетина години случайно се улучих на една маса с тогавашния финансов министър Муравей Радев и го попитах дали знае, че с т.н. праговете за регистрация по ДДС всъщност фалира фурнаджията бате Васко, който вече не може да зарежда регистрираните по ДДС супермаркети. Или поне го принуждава да влезе в сивата икономика. Финансовият министър ми изнесе цяла лекция за това що е то ДДС, но не можа да прозре проблема на бате Васко. И тогава си помислих, че би било добре отвреме навреме и един фурнаджия да стане министър. Веднъж се опитах да обясня на Петър Стоянов – в началото на мандата му, че т.н. контролирани цени са вредни за икономиката, а той махна с ръка и каза, че сега го интересува само членството ни в НАТО. На една пресконференция с министър-председателят Иван Костов го попитах дали не вижда, че сме станали една държава на лицензиите и разрешителните. Той каза “да” и не направи почти нищо. Попитах пловдивския десен кмет Иван Чомаков дали не трябва да се намалят лицензионните режими в града, той отовори, че не вижда нищо лошо в тези режими, стига документите да се издават по-бързо. И т.н. Така че кафеджията Пламен Юруков може пък да се окаже един шанс за СДС и за дясното. Въпреки че в България кой би се отказал от бизнеса си, ако му върви? И защо го прави? От любов към дясното ли? Или като добър бизнесмен е чакал акциите на СДС да паднат и да купува евтино? Ще поживеем, ще видим.


Тагове:   власт,


Гласувай:
0



1. viovioi - ~~
16.07.2007 11:17
Добро впечатление направи с първото си изявление.Даде добра идея не за обединение на дясното, а за нов подход към избирателите.Много интересно бих казала.Защото и аз мисля по този начин.Щом стомната се е счупила, какво ще бием детето.Това е светъл лъч.Да се търси нов път към избирателите за спасяване на партията, а не компромисни споразумения с други десни.Мисля че е за добре))
цитирай
2. tsbotev - Съвсем нормална реакция
16.07.2007 11:20
Типично българска. Но може би полезна. За пръв път някой влиза в политиката като се знае какъв му е бизнеса. И може да се наблюдава дали "взема" от политиката или дава. А не е ли нормално в партия, която трябва да представлява малкия и средния бизнес, активните хора, които не чакат да живеят на гърба на държавата, председателят и да е представител на тези среди?
цитирай
3. breathe - Слушайки днес по телевизията едно ...
16.07.2007 11:23
Слушайки днес коментарите на г-н Юруков, които даде в интервюто си в сутрешния блок на БТВ, останах с впечатлението, че е напълно неадекватен както на политическата ситуация в страната, така и на дейността на СДС. Не е запознат дори с влиянието, което партията му притежава в някои райони, не е запознат с досегашната й дейност, не е запознат дори с това какви установени контакти и позиции притежава! Ненормална работа.
Е, ако това е цветът на родния бизнес, по-добре да си седи в сивата икономика, възможно най-далеч от политиката!
цитирай
4. deninosht - !:)
16.07.2007 11:55
Ако е останало нещо за доограбване-
..................................................................

ако-
кой знае...
цитирай
5. breathe - fil,
16.07.2007 12:33
да! Пък може и да пратим след някоя и друга година маргините в европарламента, защо не? Нали са представители на бизнеса, какво пречи? И си разбират доста добре от работата.
цитирай
6. breathe - еххх
16.07.2007 13:15
Много обичаш да ми преиначаваш думите, значи... Как ти дойде на акъла, че ставнявам Юбуков с Маргините? Отношението си към г-н Предцедателя на СДС, когото нямам честта да познавам лично, изразих в самото начало на дискусията, и до там! Това, че не разбираш идеята, за която загатвам, си е лично твой проблем.
цитирай
7. анонимен - Обаче кво безвремие ви тресе
16.07.2007 14:50
От един експеримент - в друг, а дано оцелее..дясното. Кой сериозен млад човек днес се интересува от партии ? Да не би да променят нещо в живота му ? Дават храна на медиини въшки, издаването на националните парцали продължава и Сегрей довеки !
цитирай
8. анонимен - Хората и ръководсвата на СДС са сбъркани.
16.07.2007 15:10
За първи път чета позиция на г-н Е. Тодоров, но съм възхитен от поглада му върху развитието на СДС и философията на ръководителите на СДС. Връщам се на заглавието" Цялата власт на работодателите " Първата работа , която трябваше да свършат СДС -ръководство, беше да сменят комунистическия кодекс на труда.Едно време като студент съм си задавал хиляди пъти въпроса за разликата между капиталистическия и социалистическят начин на производство.Няма разлика между социалистическо и капиталистическо производство на чушки , домати , зърно и т н., като технология . Има разлика в разпределението на резултата от производството.Десните заделят по голяма част за възобновяване , разширение , модернизация и т н . Лявите заделят по голяма част за консумация.
Точно тук СДС не изпълни своята роля, и без никой да ми се сърди се разграби обществения продукт .
цитирай
9. анонимен - Много интересна личност!
16.07.2007 16:53
Юруков е философ с много специализации в маркетинга. Не е кафеджия, моля! Доста е учил и доста е създал, за разлика от от тук пишещите и тези, които досега управляваха СДС.
цитирай
10. dantonov - До breathe
16.07.2007 17:23
Петър Юруков е единственият от кандидатите, който обиколи почти цялата страна за да представи както себе си, така и програмата си.
Това е прецедент на само при текущия ибор, а и при избора на всички досегашни председатели. Смея да заявя, че той има много ясна представа за това какво е положението в СДС и има ясна програма за излизане от кризата.
Второ, освен че има ясна представа, определено има и капацитета да се справи с проблемите.
Е, остава и да спази обещанията си! :)
цитирай
11. анонимен - ПРОТИВОРЕЧИТЕ СИ! И СТЕ НАХЪСАН!
16.07.2007 18:17
1.Кафеджия оглави СДС! Ужас.

2. "Така че кафеджията Пламен Юруков може пък да се окаже един шанс за СДС и за дясното".
цитирай
12. lupi - Взехте ми думите от устата 13
16.07.2007 19:14
Тотално противоречие. Освен това що за простотия е това "кафеджия"? Сякаш е срамно да си в бизнеса с кафе, или в какъвто и да било бизнес. Ми да г-н авторе, дясна икономическа политика най-вероятно е да провеждат именно хора от бизнеса, които най-много страдат от безумната ни данъчна система, от лицензионните режими и т.н.
Ама защо сте започнали тъй грозно и глупаво? Или писахте между 5-та и 6-та ракия?
цитирай
13. darklord - Горещо кафе + политика - Новото 2 в 1
16.07.2007 21:24
Ами! Той квото е грабил, грабил е! Сега ще иска по-лесно да си го узакони, ограбеното де! Само дето обаче и СДС много ограбено бе! Не знам колко и какви позиции ще спечели на следващи избори, но едва ли ще са достатъчни за каквито и да е големи далевери! Поне така го чувствам аз! А иначе от гледна точка на идеите, които май бяха само на книга, на СДС това, че кафеджия застава на кормилото би трябвало да не е лоша поличба! Та нали капиталът се натрупва с бизнес! Само,че в БГ бизнесът е извратен като политиката ни... Е, успех на СДС, поне няма да имат проблем с ранното ставане и свежите мисли, надявам се
цитирай
14. nio - Само като допълнение. Десни лидери ...
17.07.2007 03:59
Само като допълнение.
Десни лидери на които думата "капитализъм" им пресядаше на гърлото:-)
Липсата на дебат кое е дясно и кое ляво и откровенно лявата икономическа политика през последното им управление изгони десния избирател.
цитирай
15. zari - Към автора:
17.07.2007 14:43
ще си върнете ли назад грозното "кафеджия...ужас", ако този човек, който поема СДС във време, в което НЯМА!!!! никаква давалера, във време, в което ентусиазмът му не е свързан с бизнеса му /какъвто и да е той/ и се окаже ценностна личност? Тогава?
цитирай
16. анонимен - mnogo e vazmojno
21.07.2007 12:42
v arabskite emiratstva/a nie znaem kolko sa bogati/nikoi njma da pravi biznes s vas ako ne mojete da mu dokarate edno tabietliisko kafe.e,kakvo mu e na yuruka,kafe moje da pravi,zna4i moje i biznes da prvi.kato moje biznes da pravi,zna4i znae i ikonomika da pravi,a ikonomikata e i politika.e,tova e-eto go 4oveka,sednal na pravilnoto mjsto.da ne zabravjme kakvo be6e kazal karl veliki na edna buntuva6ta se germanska provincia;i ako ne se usmirite 6te vi pratj filosof da vi upravljva;a nie ve4e znaeme 4e tova ne vodi di nikade.4estito yurukov,i misli za naroda si,ina4e 6te te izpratime obratno po survakarski.
цитирай
17. toross - НЯМЯШЕ ДРУГ ИЗБОР
22.07.2007 13:29
И без това малобройните зебегати практически на тази конференция нямаха друг избор, а и Юруков представи една сравнително интелигентна програма за политическа сила, която е стигнала дъното... Другите алтернативи какви бяха ? Типичният комсомолски апаратчик Ст. Иванов , който безусловно доказва, че практиките на комунизма са представени убедително и в по-младите хора и още по-комичния металург Йордан Бакалов, който на всичко отгоре представя металургията в ... националната сигурност ! Типичен продукт на новата вълна на Ив. Костов от 1996-7 год., която практически погуби СДС. Няма личност като металурга от Асеновград - 90% от казаното да е трафарет от вестиници и телевизии... Така че Юруков на този фон е просто безспорен лидер !!!
цитирай
18. toross - НЯМЯШЕ ДРУГ ИЗБОР
22.07.2007 13:40
И без това малобройните зебегати практически на тази конференция нямаха друг избор, а и Юруков представи една сравнително интелигентна програма за политическа сила, която е стигнала дъното... Другите алтернативи какви бяха ? Типичният комсомолски апаратчик Ст. Иванов , който безусловно доказва, че практиките на комунизма са представени убедително и в по-младите хора и още по-комичния металург Йордан Бакалов, който на всичко отгоре представя металургията в ... националната сигурност ! Типичен продукт на новата вълна на Ив. Костов от 1996-7 год., която практически погуби СДС. Няма личност като металурга от Асеновград - 90% от казаното да е трафарет от вестиници и телевизии... Така че Юруков на този фон е просто безспорен лидер !!!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: evgenitodorov
Категория: Политика
Прочетен: 4612391
Постинги: 329
Коментари: 2374
Гласове: 2828
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031