Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.06.2007 11:35 - КАК ПОБЕДИХМЕ ДИАЛЕКТИЧЕСКИЯ МАТЕРИАЛИЗЪМ [22.01.2007]
Автор: evgenitodorov Категория: Политика   
Прочетен: 795 Коментари: 0 Гласове:
0




Две българчета се опитаха тези дни да убият чернокож младеж. Причината е една единствена – различието в цвета на кожата. Диагнозата – расизъм. Модел – Алабама, 1928 г.

Преди години при подобен случай попитаха нападнатия африкански студент дали е учуден от омразата. Той отговори съвсем спокойно “В цял свят бият негрите, бият ни и у вас. Само че в другите страни след подобен случай противниците на расизма излизат на улицата в наша защита, а в България не излиза никой”.

Дали България е единствената страна, в която никой не се осмелява да протестира против расизма и ксенофобията?

Да изразяваш открито своята убеждение, че всички хора са равни, е част от съвременната цивилизационна система. И още много други убеждения никой не се осмелява да изразява и нас.А може би те изобщо не съществуват –другите убеждения. Да продължим нататък.

Навсякъде в Европа има две различни мнения за нуждата от атомни електроцентрали. У нас има само едно – искаме си атомната енергетика. Каквито и рискове да крие тя. Ако някой поиска да демонстрира друга позиция, както се прави от години във всяка европейска демократична държава,  тълпата ще го оплюе и стъпче.

Цяла България се надигна срещу НАТУРА 2000. Тя пречела на строителството и инвестициите. И откъде –накъде онези от Европа ще се грижат за нашите птички и ще пречат на бизнеса ни. Някой да се е осмелил да защити НАТУРА –та? Къде са екологичните сдружения, някои от тях щедро финансирани отвън? Няма ги.

Европа иска да се събира акциз за домашната ракия. Ужас! Посягат на народната радост. А че голяма част от тази ракия се препродава нелегално, че никой не контролира нейното качество, което често е доста нездравословно – няма значение. Важното е да е евтино и да се прави политика.

Политиците, които си имат известно понятие от европейските правила за свободно сдружаване, са наясно колко уязвима е желязната ни позиция по отношение на ОМО “Илинден”. Някой да се опита да се дистанцира от общия патриотичен хор –не. Нали ще го обяват за предател.

И т.н.

Навремето по диалектически материализъм изучавахме ЗАКОНА ЗА ЕДИНСТВО И БОРБА НА ПРОТИВОПОЛОЖНОСТИТЕ. Та този закон обясняваше, че човешкото развитие се обуслява не само от единството, но и от сблъсъка на противоположностите.

Дали да не обсъдим връщането поне на този закон в училищата?

Не, никога!

Да живее единството на българската нация!



Тагове:   как,   материализъм,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: evgenitodorov
Категория: Политика
Прочетен: 4665882
Постинги: 329
Коментари: 2374
Гласове: 2829
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930