Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.06.2007 11:21 - ЮРУШ НА ГЕРБА [31.12.2006]
Автор: evgenitodorov Категория: Политика   
Прочетен: 1778 Коментари: 1 Гласове:
1



ГЕРБ излезе най-после на сцената. В лъча на прожектора блестеше един единствен човек. Генералът. Малко зад него, в сянката, разпознахме и неговия временен наместник.

А всъщност интересното беше в залата. Кои бяха хората, които ръкопляскаха? И гласуваха почти единодушно. Какво ги беше довело тук? Искрената вяра, че ще помогнат на България, или виждаха в ГЕРБ последния  шанс някой  да ги изтласка в голямата политика. Или да ги върне.

Присъствах на откриването на офиса на ГЕРБ в Пловдив през лятото. Много народ се беше изсипал- сини политици, червени бизнесмени, сеирджии.Хора  от кулоарите разказваха после каква тарапана била вътре в офиса и какво натискане настанало кой да седне по-близо до Генерала. И всеки се представял за най-довереното лице.

Голяма борба била и сега – кой да стане делегат. Кой да влезе в ръководството. Но голямата битка тепърва предстои – като почнат да се пишат листите. Капон и Абаджиев изядоха вече два поста. Ще им бъде ли простено?

Бойко Борисов е най-големият катапулт за вкарване във властта в момента. Е, и “Атака” не е за подценяване, но там е по-сложно. Първо – по-трудно е да влезеш в едно семейство, второ – малко си е срамно за интелигентните хора. Няма по-тъжно нещо от това да гледаш професор Вучков, който хем се чуди как да си отработи хонорара и славата, хем не ще да си признае какво мисли за своя патрон и за неговата идеология, която едва ли има нещо общо с хуманизма на Шекспир - примерно. Драма.

При ГЕРБ е друго. Все пак европейска партия. И на пари мирише отдалече.

При другите партии става все по-трудно да се вредиш. Пък и повечето са бита карта. Минаха онези прекрасни времена – викаш по митингите и ако викаш достатъчно силно, влизаш в ръководството.

Още по-трудно е да се класираш в БСП – там трябва да гарантираш с поне две поколения лоялност.

Докато ГЕРБ си е нов харман. Юруш на маслините – казваха в Пловдив навремето.

Не че в залата в неделя не е имало честни хора. Със сигурност е имало. Хора, които може да променят много неща. Но дали Бойко Борисов ще съумее да ги открие? Или ще заложи на тези, които го гледат предано в очите. А се канят да крадат зад гърба му. Новата ни история е пълна с подобни примери.

Редно е да му пожелаем успех.




Гласувай:
1



1. liliyanaandreeva - Юруш - кампаниите
27.08.2010 14:16
Юруш - християнство - провославни
Юруш - ислям - правоверни
Юруш -комунизъм - малка правда, голяма правда
Юруш - капитализъм - правова държава
Та сега имаме разширени вени...и всички последствия от това, че стоим прави Диван- чапраз на толкоз много морализатори.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: evgenitodorov
Категория: Политика
Прочетен: 4653484
Постинги: 329
Коментари: 2374
Гласове: 2829
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930