Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.06.2007 11:16 - И ЗАМИРИСА НА БОКЛУК... [31.12.2006]
Автор: evgenitodorov Категория: Политика   
Прочетен: 1590 Коментари: 0 Гласове:
0



В София е и ножът, и хлябът – твърдят пловдивчани и при тази констатация задължително въздишат с въздишката на обеднели аристократи. Но през последната година започна да се усеща блясък в очите им. И как няма да се възвръща самочувствието им, след като самият Бойко Борисов им завидя за изграждащия се завод за преработка на отпадъци в Шишманци. На цяла България стана ясно, че Пловдив скоро ще има това, за което софиянци могат само да мечтаят.

Само че тези дни откъм строящия се завод замириса на гнило. И то далеч преди да дойде първата бала боклук. А не се знае дали изобщо някога ще дойде.

Зад светлия пример за успешно публично-частно партьнорство започнаха да изкачат криминални сюжети. Фалшификации на документи, подкупни магистрати, съдебни заседания под обсадата на борчета, грабежи за стотици хиляди левове, завери с участието на оръжейни босове и общински служители, заплахи и подготвяне на убийство с наемни килъри – грузинци...И планове за ограбване на още един милиард лева народна пара. Всичко това бе официално съобщено на пресконференция от едната засегната страна. Оказа се, че успоредно с подготовката на духовата музика за откриването на завода напролет, от година се е водила и война между две групи – съсобственици в боклучийския бизнес.

Сега очакваме отговора на другата страна. Кой знае какво ще се чуе  и оттам.

Половината от това, което бе изнесено дотук да е вярно, Вальо Топлото вече ще изглежда като дребен джебчия.

Всъщност сензация няма. Повечето неща, които сега изплуват, се знаят от години. Знае се как гордостта на социалистическата икономика Стоманолеярният завод в Раковски бе купен на безценица и продаден за скраб. Хилядите вагони нарязани машини направиха за броени дни няколко души милионери. Още доста хора – казват посветените – успяха в суматохата да откраднат по някоя композиция старо желязо. И т.н. Много от нещата, които сега излизат на бял свят, отдавна са описани и лежат в нечии архиви. Включително в архивата на Главна прокуратура. Но никой до този момент не си мърда пръстта. И сега се правят опити да се обясни, че става дума за вътрешни работи в някаква си частна фирма. Фирмата може да е частна или почти частна, но парите са на българските данъкоплатци. И сега идва всъщност най-любопитното. Кой как ще обяснява, че нищо не е знаел толкова години. И кой как ще си измива ръцете. За да се оттърве от миризмата на боклука. Вероятно и този път нещата ще се потулят. Най-малкото защото скандалът изглежда по-голям от капацитета на българската държавност.



Тагове:   боклук,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: evgenitodorov
Категория: Политика
Прочетен: 4653884
Постинги: 329
Коментари: 2374
Гласове: 2829
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930