Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.06.2007 11:26 - ЦЕНЗ ЗА ПРАВОТО ДА ГЛАСУВАШ? [31.12.2006]
Автор: evgenitodorov Категория: Политика   
Прочетен: 1782 Коментари: 1 Гласове:
0



При едно публично обсъждане на резултатите от последните избори анонимен българин направи  интересен анализ. “Кой избра Първанов?” – попита той и сам си отговори: ”Турците, циганите и селяните!” Според него изходът е във въвеждането на някакъв ценз за правото да гласуваш. Най-малкото образователен. Ако минимумът образование, който трябва да имаш, за да те допуснат до урните, стане седми клас, тогава от избирателните списъци ще отпаднат 99% от ромите. И никой няма да се опитва да им купува гласовете. Само че тогава управляващите ще започнат да се раздават дипломи на калпак. И ще се окаже, че вече няма да има за какво да  учат, след като могат да получат диплома срещу обещанието да гласуват за правилния човек.

Очевидно трябва да се измисли още нещо.

Например гласуващите да се препитват на място – независимо от дипломата. Може да им се показва цифрата 3 и да се пита какво е това. Който каже “ТРИ”, минава, който каже “юч” – връщаме го.

В новосъздадения Общонароден комитет за въвеждане на ценз се обсъждат и други интересни идеи.

На първо време би могло в изборния ден и два-три дена преди това да се затворят границите и летищата. Тогава ще се спрат автобусите от Турция. Някой ще каже, че така ще ограничим и чисти българи, които се връщат за малко от  САЩ, примерно. Но статистиката показва, че повечето от тях са гласували за Първанов редом с турците. Така че да си стоят в Америка.

Има и по-радикални идеи. Да не се допускат до избори всички рязани – като практика, противоречаща на православните норми. Така с един масраф ще се спрат и турците, и евреите. Но тогава със сигурност  ще се вдигне голям шум, ще се ревнат  разни еврочиновници и ще ни натиснат. На първо място ще се разграчи онази Елз Де Гроен ли беше, Де Хрун ли беше.

Може би трябва да се измисли нещо по-елегантно. Например да се забрани да гласуват на всички, чиито имена не завършват на –ов и –ев. Чиста работа. Ще има спорни казуси – дали да гласува например ПиринСКИ, но както се знае, и на него не му е чисто косъмът.

Остават селяните. При тях ще е най-трудно. И българи, и православни, и нерязани, и с правилни имена. Но би могло да се ограничат от гласуване всички, които нямат кабелна телевизия, и постоянно са облъчвани от ефирните небългарски телевизии – сещате се кои. А който има кабел, има и възможност да гледа истинска българска телевизия. И ще знае за кого е правилно да се гласува...

Очакваме още мнения.

Да живее БЪЛГАРИЯ!




Гласувай:
0



1. анонимен - Всичко за ДОИП тук: doip. edno. ...
22.06.2007 07:12
Всичко за ДОИП тук:

doip.edno.info
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: evgenitodorov
Категория: Политика
Прочетен: 4613954
Постинги: 329
Коментари: 2374
Гласове: 2828
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031