Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.06.2011 10:14 - Пълен списък на виновните за катастрофата
Автор: evgenitodorov Категория: Политика   
Прочетен: 3470 Коментари: 3 Гласове:
12


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Втори ден българската журналистика е иззела функциите на съдебната система и ни обяснява кой е виновен за катастрофата с бургаския автобус. Ако прибавим и усилията на зрителите пред екраните да се включат в процеса, ще се окаже, че нацията е вложила толкова труд в приказване, че ако през това време се упражняваше обществено полезен труд, щеше да се произведе продукт на стойност достатъчна да се купят поне сто нови автобуса.

След анализ на прочетеното и чутото можем да обобщим:

 

  1. За всичко са виновни гадните частници, които хем грабят клиентите, хем експлоатират работниците, хем не плащат осигуровки, хем си позволяват да фалират. Предлагаме да се национализират всички частни фирми в транспорта, а и не само там.
  2. Виновна е обаче и държавата, защото не е въвела повсеместни лицензи и контрол по лицензирането. Предлагаме лицензите да се подновяват всеки месец и към всеки автобус да се назначи поне по двама контролиращи - за през деня и за през нощта. Така ще ликдвидираме и безработицата.
  3. Виновни са депутатите, които са приели закони, позволяващи карането на стари превозни средства. Предлагаме всички автобуси, а по-добре и леки коли по-стари от 2години да се бракуват. Така ще стимулираме държавните железници, които са чисто нови, както знаем.
  4. Виновна е Европа, защото ни продава старите си трошки. Ех, какви хубави съветски автобуси и тролеи имахме едно време! Ако не можем да караме нови руски коли, поне да си купим нови здрави Хамъри - като Стависки.
  5. Виновни са турците. Турският собственик и турскоговорещите му работници продължават политиката на геноцид към българите, наследена от османските си предци.Освен това се оказва и криминално проявен.
  6. Виновни са циганите. Много вероятно е точно мургавите телефонни измамници да са организирали всичко, за да изнудват роднините
  7. Виновен както обикновено е и Иван Костов. Мургавият  цвят на лицето му издава връзката му с предходната точка.
  8. Виновен е и Бойко Борисов - съвпадането на катастрофата с вота на недоверие не може да бъде случаен.
  9. Виновни са румънците, защото турчинът едно време наръгал един румънец и сега роднините му са проклели турската фирма.
  10. Освен румънско,със сигурност има и генерално проклятие. Е, катастрофата не стана на Великден, не стана в петък, не стана на 13-и, но не може да не е свързана с Проклятието над България.

 

А не е ли по-добре да помълчим....

 




Гласувай:
12



1. megafon - Аз бих добавил като основен
16.06.2011 14:14
виновник съда. Собствениците на Ентуротранс са били издирвани с Европейска заповед за арест и ако не бяха пуснати от българския съд, сега тази фирма нямаше да съществува.
цитирай
2. tomdju - Всичко си го обяснявах с липса на магистрали ама на,
16.06.2011 17:14
тука и магистрала си е имало, ама не е до края, а не е ли докрая някак си шофьора се е замислил за миг какво да прави като свърши магистралата и на от мислене та ...затова пак магистралата е виновна, че не е цяла!Ако беше цяла шофьора щеше да кара без да мисли.
цитирай
3. hatanasov - Има ли магистрала?
16.06.2011 21:53
На това място пътят е далеч от понятието магистрала. Дупки и неравности с денивелация от над 10 см, за което имаше и знаци, но са откраднати, а и койли ги спазва. А при тези условия всяка гума е в опасност. Затова ББ преди да строи нови, трябваше да вкара в ред старите магистрали. За това плащаме и данъци.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: evgenitodorov
Категория: Политика
Прочетен: 4612327
Постинги: 329
Коментари: 2374
Гласове: 2828
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031