Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.03.2011 17:13 - НАЙ-ПОСЛЕ СИ ИМАМЕ НАЦИОНАЛНА КАУЗА
Автор: evgenitodorov Категория: Политика   
Прочетен: 3473 Коментари: 3 Гласове:
6



  Дано министър Мирослав Найденов да се пребори по-бързо със спекулата, та да се захване с голямата задача, която си постави – гроздовата ни ракия да бъде обявена за традиционен български продукт и така да й бъде свален акциза. Ракията винаги е била национална кауза на българите. Да си припомним как клекнахме на Европа и си затворихме набързо атомните реактори, но се изправихме като един срещу намеренията на европейците да се облага с акциз и домашната ракия. Българинът е пресметлив и за някакви си два лева икономия можеше да се откаже от ракията. Това е все едно на мужика да му вземеш водката, на кръстоносеца -пиката, на каубоя – пищова, на скандинавеца – книгата. Не съм чул все още в някое наше село на някого да са посегнали на казана и на кофата пред него, така че засега има мир в държавата. А ако се преборим за признаването на грозданката и й бъде намален акциза, това ще означава поне левче на бутилка по-евтино. Представяте ли си какво означава това – всенародна радост и блестяща изборна победа. Очакваното по-високо потребление обаче поставя някои въпроси. Първият е свързан с циганите, които много добре бяха описани от Волен Сидеров онзи ден. Циганите, които само пият ракия, получават социални помощи и чакат ние да им платим тока.
От една страна това е хубаво за интеграцията - с циганите имаме обща национална кауза.
От друга страна повишената употреба на гроздова може още повече да повиши раждаемостта сред ромското население.
Дали гроздовата, която ще бъде с по-ниска цена, да не се продава само на етнически българи, а не на цигани? Само че тогава българите няма да могат да си защитят родината – когато се наложи. Да си припомним, че в изследването за ролята на гроздовата в нашата история, се споменава и един доклад на Лала Шахин, командващ турската войска, превзела Пловдив и обсадила София през 1382 г., в който се казвало: “Вътре в крепостта има многобройна отбрана армия, войниците на която са едри, мустакати и на вид добре калени в боеве, само че са навикнали да употребяват вино и ракия.” Ето как се обяснява една от загадките в нашата история – защо за разлика от други народи сме клекнали почти без бой пред поробителите. Каквото и да се пее в песните. Признава го даже Божидар Димитров. Ами утре Турция като влезе в Европейския съюз и като тръгнат анадолците да ни изкупуват европейската земя и да ни поробват отново, дали под влиянието на ракията няма отново да им се оставим? Така че каквото и да става – да пием умерено. Както играем на тото – с малко, но редовно. Всеки ден, но не повече от едно-две на обед и две-три вечер. За да бъдем истински българи.



Гласувай:
6



1. анонимен - Що ли не сме си останали една импе...
06.03.2011 22:35
Що ли не сме си останали една империя? Що ли е трябвало да се пролива толкова кръв от "международно сътрудничество"? Ако е било за едната ракия само. Една малка екскурзия на югоизток през границата показва, че и инфраструктурта им е по-добра, и реда, и маса други неща. Пък и уважението един към друг и т.н. мулти-култи общество май функционира по-добре. Справка: турските сериали. Размисли след 4 скучни почивни дни.
цитирай
2. анонимен - @1
07.03.2011 14:53
що ли? щото ние си обичаме кочината, но те не търпят свинщините. демек, който не играе по правилата - под ножа. в миналото - буквално, по настоящем - с яки глоби.
примерно, обърнете внимание, какви виртуални протести се вихрят днес по форумите, защото КАТ стартирали една едноседмична "акция", следяйки използването на обезопасителни колани. и най-вече: налагането на глоби за неизползване! КАК ТАКА СМЕЯТ?!
същевременно, никой не се възмущава, че това е поредната едноседмична ПР-акцийка, и че след десет дена всичко ще си бъде по старо му ("Пено, ня съ вързвай, ма, аксиятъ мина ма, Пено, вечи ни глубяват, ма?").
та така, наздраве!
цитирай
3. анонимен - http://toto2. rtabg. eu/ тайната ...
18.03.2011 03:01
http://toto2.rtabg.eu/ тайната как да печелим от тотото
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: evgenitodorov
Категория: Политика
Прочетен: 4612267
Постинги: 329
Коментари: 2374
Гласове: 2828
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031