Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.08.2010 19:06 - ГЕРБ открива Америка
Автор: evgenitodorov Категория: Политика   
Прочетен: 5275 Коментари: 5 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
          В прочутата си книга „Фашизмът” Жельо Желев убийствено точно описва как паразитните партийни структури и казионните организации от тоталитарно време оправдават съществуването си. В предвоенна Германия като нямало какво друго да  правят, те организирали поклонения и поднасяне на венци на гроба на загинали другари – фашисти. Организирането на една масова партия винаги крие риска нейни органи и местни подразделения да нямат друга разумна цел освен активиране на избирателите по време на избори. И да служат за кадрова банка след един изборен успех. Което пък стимулира нездрава активност у кариеристично настроени партийни членове. В изследването си дисидентът Жельо Желев всъщност визираше и тогавашните структури на БКП. Отделите „Пропаганда и агитация”, низовите партийни организации, Комсомолът, Профсъюзите, женските организации и т.н. оправдаваха съществуването си /а и заплатите си/ до голяма степен по чисто тоталитарен тертип – с поднасяне на венци на партизански паметници, вечерни зари-проверки, походи по стъпките на не знам си кой герой, юбилейни изложби, манифестации, „непринудени” народни веселия и т.н. Можеше да се предположи, че всичко това е останало в миналото, ако през 1998-а година, когато СДС беше в силата си, един син функционер – ръководител на местна партийна организация в Сливенско,  с мъка на сърцето сподели, че нещата се повтарят. Като не знаели какво да правят, след като взели властта, сега си измисляли мероприятия. Миналото лято поднесли венци на паметника на Хаджи Димитър на Сините камъни – по случай годишнината от смъртта му. Като нямало какво друго да правят, решили след време да поднесат венци на гроба на войводата по случай рождения му ден. И това мероприятие минало. Ами какво сега да прави Партията? Тогава някой казал, че е добре да поднесат венци на гроба на баба Хаджийка – майката на Хаджи Димитър… „Както сме тръгнали, няма да стигнем по-далеч от БКП” – въздъхна синият активист, който ми разказа тази история. И който случайно беше прочел „Фашизмът”. Преди две години попаднах на една маса с група млади активисти на ГЕРБ – умуваха следващото си „мероприятие”. Предложението да се поднесат венци по случай Деня на народните будители бе прието единодушно. Разказах тази история на същия член на вече почти изчезналата от политическа карта партия, той се усмихна тъжно и каза:”Що не ме поканят от ГЕРБ, за да им кажа как се проваля една партия?” Днес най-после дойде дългоочакваната новина – местната структура на ГЕРБ – Брезово е организирала поднасяне на венци на паметника на Хаджи Димитър на Сините камъни. Мероприятието е минало при висока посещаемост. Вероятно предстои да се поднесат венци и на гроба на баба Хаджийка. В тази връзка – тъй като възлагам определени надежди на ГЕРБ, предлагам Бойко Борисов да плати нов тираж на „Фашизмът” и да се организира изучаването на книгата в ППО /първичните партийни организации/ на ГЕРБ. Ако не иска да се повтори историята.


Тагове:   Америка,   открива,


Гласувай:
4


Вълнообразно


1. liliyanaandreeva - Най-после някой да го напише ...
22.08.2010 19:19
Дано поне Вас не пратят на психиатър...
С уважение: инж.Андреева
цитирай
2. bovari - Още наблюдения от прованса-
22.08.2010 21:29
партийните мероприятия се допълват от:
- курбани за здраве/ГЕРБ/
-спомоществувателска дейност в училища, под "прикритието" на младежки неправителствени структури/БСП/
- в поднасянето на венци и цветя се стига и до разправии, защото в репортажите не се споменават всички "присъствали и почели събитието"
........
тъжно, ама истина.
идеи има, но търсене няма:(

Поздрави за позицията, Еvgenitodorov!
цитирай
3. kasiana - Истина е!
25.08.2010 00:25
За съжаление "активните" мероприятия като венци и тържества се забелязват от електората и затова стават предпочитана лесна изява... Друго си е да търсиш решение на сложен казус, за да помогнеш на някой гражданин. Пък виж, може и никой да не забележи,за да ти ръкопляска
цитирай
4. анонимен - Евгени , хвърлям ти една идея, която при желание можеш да развиеш.
26.08.2010 12:01
ДО

ГОЦО БУЗДУГАНА
МИТЬО ПАЛАМАРКАТА
БОТЬО ПОВДИГАЧА


Уважаеми г-да,

Както вече знаете, идният петък, от 20.30 ч., МВР ще проведе тайната акция, с кодовото име „Осеменителите”. Същата ще бъде предавана пряко по БНТ и е включена в програмната схема по съответният ред, веднага след новините.
Досещате се че, в резултат на предстоящите безупречно проведени издирвателни мероприятия, вие ще бъдете арестувани и обвинени в опит за изнасилване на 40 годишната квартална фолк певица, известна на феновете с артистичното име Курнелия от Класно село. Единствено намесата на органите на реда ще предотврати акта на изнасилване, за което Курнелия ще благодари от ефира на целия екип на МВР и лично на Бойко Борисов – вдъхновител и идеен ръководител на всички успехи на министерството.
В тази връзка се разбираме за следното:
• Моля на посочената дата и час да се намирате в района на снимачната площадка, за да не са налага да ви търсим;
• При арестуването ще повтаряте „Повече така няма да правим”. Говорете достатъчно силно за да могат зрителите да чуят казаното от вас;
• При арестуването ви правете опит за бягство, но подчертавам неуспешен опит за бягство! Някой да не вземе да избяга и да провали успешно проведената и вече отчетена акция!
Уважаеми г-да, както знаете до 24 часа след ареста ще бъдете освободени. Лошите съдии пускат всеки арестуван, това го показва добре и статистиката по този въпрос. Прокурора ще тълкува думите ви „Повече така няма да правим” като самопризнание, а вие ще твърдите, че сте искали да кажете че нещо друго няма повече да правите.
Искрено се надявам на подкрепа от ваша страна.

Вътрешен Министър Цветанов

цитирай
5. apostapostoloff - Има и по- лошо!
01.09.2010 14:30
Има и по- лошо! По- горните етажи пък направо измисляха, съчиняваха проблеми. И след това ние, плебеите, години наред ги "решавахме". След време горните етажи празнуваха поредното завоевание на социализЪма...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: evgenitodorov
Категория: Политика
Прочетен: 4614702
Постинги: 329
Коментари: 2374
Гласове: 2828
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031