Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.02.2010 18:46 - Ще последва ли борбата с корупцията борбата с тютюнопушенето?
Автор: evgenitodorov Категория: Политика   
Прочетен: 2269 Коментари: 0 Гласове:
0



След като стана ясно, че много от намеренията на правителството са предпоследни и се отменят, отлагат или либерализират, както последно стана със забраната за тютюнопушене на обществени места, сега очакваме и „омекотяване” на борбата с корупцията.

Инициативата е започнала от група депутати на ГЕРБ, но в нея са се включили и народни представители от всички групи. Запознат със списъка на съзаклятниците твърди, че всичките са за пръв път в парламента. На тайна сбирка те са изразили недоволство, че колегите им с два-три мандата вече са си оправили положението, а те още не могат да съберат пари за по един софийски апартамент поне – както повелява депутатската традиция.

„С този костюм влязох в парламента – с него ли ще си изляза? – образно се е изразил председател на парламентарна комисия, тези думи са били последвани от бурни аплодисменти.

Подобни настроения са били забелязани във всички министерства. Очакват се масови подавания на оставки на служители на ключови позиции, след което административната системата на страната ще влезе в състояние на колапс.

„Искате да ни накарате да живеем с една заплата ли?” – попитал е риторично полицейски служител, връчвайки оставката си на Цветан Цветанов.

Сега проблемът на недоволните е да спечелят Бойко Борисов на своя страна.

Те нямало да искат възстановяване на корупцията на нивата й от времето на тройната коалиция, но ще пледират за омекотяване и постепенност през следващите пет години. Някои били съгласни даже на четири – до края на мандата.

Всичко щяло да бъде облечено под формата на грижа за малкия и средния бизнес.
Даже било подготвено писмо от бизнес сдружения и обикновени граждани, в което те твърдели, че просто не можели да си вършат работата.

На която и врата да потропвали, навсякъде ги размотавали, а при традиционното  предлагане в такъв момент на  пликчета, бонуси, стимули, проценти и т.н. само страхливо се оглеждали и правили отрицателен знак с ръка.

„Това не може повече да продължава така, защото ще съсипе държавата!” – ще пише на финала на писмото.
Очаква се Бойко Борисов  и този път да се вслуша в гласа на народа, но преди това ще призове към обществена дискусия за „отрегулиране на проблема.”




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: evgenitodorov
Категория: Политика
Прочетен: 4613509
Постинги: 329
Коментари: 2374
Гласове: 2828
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031