Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.07.2008 20:44 - ДА ПОДКРЕПИМ РОДНАТА МАФИЯ!
Автор: evgenitodorov Категория: Политика   
Прочетен: 2494 Коментари: 2 Гласове:
0

Последна промяна: 15.07.2008 09:20


               

Миналата седмица две медии публикуваха интервю със Златко Баретата, набеден – както разбираме -  в далавери, свързани с гръмналите военни складове, а преди това в организиране на голям наркоканал.

По-любопитно четиво не бях срещал от години.

Героят на интервюто сам си е поръчал медийната изява. Някакъв глас се обажда на героичната репортерка от БТВ Миролюба Бенатова и казва, че Златко „ИСКА  да осъдите някои въпроси.” Няма „моля” и разни други глезотии.

И репортерката тича да запише и предаде мъдрите мисли на набедения за мафиот.

Между другото тези мисли търпят сериозен икономически анализ. От тях разбираме, че на българската улица плановата социалистическа икономика вече е победила.

 

ВСИЧКО В ИМЕТО НА ЧОВЕКА, ВСИЧКО ЗА БЛАГОТО НА ЧОВЕКА

В подземния свят цари ред – разбираме от интервюто. Всеки си знае мястото. Потребностите на всеки гражданин на републиката се изпълняват. В случая се дава пример с наркоманите – имат нужда от прахче, прахчето се доставя „без екцесии”. Нещо повече – наркотикът е „лайт”. Жалят наркопласьорите нашите деца, не ги тъпчат със силни наркотици, както правят „шанаджиите”, опитващи се да отвоюват пазар с по-силен наркотик. Който може да убие свикналите на нещо по-разредено.

 

ПЛАНОВА ИКОНОМИКА, А НЕ КОНКУРЕНЦИЯ

От интервюто разбираме какво лошо нещо е конкуренцията. Изглежда  кадровите смени в МВР водят до смени и в редиците на наркодилърите. Появяват се нови пласьори, които се представят за хора с покровители. Така се създава напрежение, ражда се насилие, стига се до престрелки и така се излагаме пред Европа.

Така че е добре да има приемственост. Когато се наложи в системата на МВР да дойде нов човек, нека той да получи с поста и в комплект  досегашните пласьори, свързани с предшественика му. Едно по-дългосрочно планиране само ще помогне. Докато борбата за пазари, характерна за капиталистическата икономика, създава само главоболия.

От това страдат и нашите младежи. Точно са свикнали с един доставчик и с една концентрация на дрогата, сега трябва се пренастройват.

 

БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО

Златко Баретата се проявява като истински патриот, а медиите разнасят неговите родолюбиви призиви до всички кътчета на родината.

Сигурно малко хора до този момент са се замисляли какво би станало, ако Златко и неговите колеги биват арестувани или по-някакъв начин отстранени от играта. Ами тогава ще дойдат чужденци.
Какво национално унижение бихме преживели, ако Бончев и жена му бяха отвлечени не от наши момчета, а от някакви гастрольори.

В интервюто се дава един зловещ пример. След като италианската мафия бива разбита, празното място се заема от руската мафия.

Ако е сигурно, че ще дойдат руснаците – как да е. Все пак са наши православни братя. И сърбите да дойдат – също не е лошо. Имаме добри традиции в дружбата между двете мафии.

Лошото е да не дойдат албанците, примерно. Защото не са от нашата вяра. И част от парите, спечелени на родна земя, може да отидат за построяване на джамии, а не на православни храмове, както правят родните бандити..

Да подкрепим родната мафия – почти в прав текст призовава Златко.

Може да е мафия, но си е наша!

 



Тагове:   мафия,


Гласувай:
0



1. анонимен - stefanov.blog.bg
15.07.2008 09:27
Стремежът към ликвизиране на конкуренцията е проблем не само на българската икономика, но и на световната. Глобализацията създаде мегаструктури, които харчат милиарди, само за реклама. Как ще ги конкурираш, с годишния си оборот от стотина хиляди евро, например? Явно битката на Давид с Голиат в съвременния свят, ще завърши в полза на Голиат. Големите корпорации също се онаследяват и избягват сътресенията. Ако в България се купуват гласове на изборите, то по света се пазаруват министерски кабинети и цели държави. Според мен въпросния Златко си е много в час със световните тенденции.
Що се касае за наркотика - аз съм против неговата забрана. Държавната забрана никога не решава проблема, тя не намалява консумацията, а повишава цената. Ако навремето в САЩ "сухият режим" създаде МАФИЯТА, то продължаващата забрана на наркотика, ще я направи БЕЗСМЪРТНА.
Държавната забрана е създадена не за да помогне на обществото и реши даден проблем, а за да обогатява определени политически и престъпни структури. Ако наркотикът бъде легализиран и се продава свободно в аптеките, това няма да доведе до нарастване броя на зависимите, а до намаляване на цената му. Ако искате да се преборите с мафията, елеминирайте финансовите и източници. Защото мафиот останал без приходи, направо си е почтен гражданин.
цитирай
2. silencemurmur - Мафия тук, мафия там
24.07.2008 20:29
Как може мафията да се унищожи сама? Не съм виждала нагушена пуйка да се коли сама.
Silence
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: evgenitodorov
Категория: Политика
Прочетен: 4652483
Постинги: 329
Коментари: 2374
Гласове: 2829
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930