Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.06.2017 16:49 - Тяхната... баница сладка, како Пенке - 23
Автор: dobronameren Категория: История   
Прочетен: 3639 Коментари: 13 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Целият проблем на нашите баничари комунисти - които днес вече зоват се социалисти - е, че баницата им теоретична. На практика никой не ще да им я купува. Клечат те на пазарната улица седнали пред магазина си, рекламират я, дърпайки за ръкава всеки, който минава покрай тях и се мъчат да додърпат до тезгяха, ама фурната им все по-празна и празна, мухлясва и паяжинясва... Защото баницата им не става за ядене. Какво слагат вътре не знам, ама който я е опитвал вече веднъж, вика “Не я искам тази, бе” и бяга на отсрещния, на западния тротоар.

Да им е... баницата сладка, како Пенке. Слушай, цитирам ги копелетата:

Блоговите копелета – анонимниците в БЛОГ.БГ. Образно казано - дето са тръгнали да си продават баниците, ама няма етикет на продукта, какво съдържа, кой го е произвел, кога, от какво... И после се чудят защо “западният тротоар” е по-привлекателен за българите. Даже и за техните собствени деца.

И /се/ питат патетично: “Защо, българино, спиш? Кога ще се събудиш?” Ами, че точно затова бе, рапонци. Защото българинът вече не спи като онзи соц и “чете етикета” преди да купи Нещо!

Ама иди го обяснявай на следните:

===========================================

Hadzapi. Только одно имя: Спиро Звездев. На 23.03.2017 написал една страстна защита на социализма. Ще я цитирам само след секунда, защото преди да я прочетете, искам да ви запозная с източника на “Спиро”.  Той не бил самият Спиро, а някой си Христо Проданов. Което изобщо не променя тарикатщината Спирова. Напротив, усилва я, прави я гротесктно зловеща.

Цитатът е от въпросния СПИРОВ постинг от 23.03.2017: “През 1989 г., когато завърши „лошият“ и изключително „зъл“ социализъм, бях на 8 годишна възраст. Днес, от няколко седмици вече съм на 36 годишна възраст. Никога не съм и предполагал, че след толкова години „демокрация“ ще се превърнем в държава, която се определя с категорията „страна от третия свят“, само поради липсата на категории за страни от четвъртия и петия свят. Това са 27 години, които бяха откраднати не само от моя живот и от моята младост, но от живота на всеки един българин. И искам да кажа в тази връзка на всички онези, които преди 27 години ревяха по площадите как „времето е наше“, че всъщност това време не беше наше. То беше ограбено от всеки един от нас по един нагъл, безпардонен, престъпен и вулгарен начин.” – подписал се Христо Проданов.

Е, сега вече слушайте какво е написал същият този “8-годишен хлапак по Десети ноември”. В кавички, защото искам да обърнете внимание на граматическото време, когато “хлапакът” пише за времето на социализма – минало време на очевидец, а не на човек, комуто са разказвали!!!  

“Казват и постоянно ни набиват в главите, че социализмът бил виновен за всички злини и нещастия, които се били случили на България и на нейния народ. Казват още, че през 1989 г. сме се освободили, станали сме много демократични и сме били тръгнали по пътя на прогреса. Даже обвиняват Корнелия Нинова, защото не била достатъчно ентусиазирана спрямо всичко онова, което ни донесе безкрайният вече преход към демокрация. В този контекст искам да споделя само няколко неща. Първо: Не е виновен социализмът за това, че докато Западът е крал от колониализъм и меркантилизъм, когато се е индустриализирал и съсредоточавал в себе си световното богатство, ние сме били в състояние на „мирно и съвместно съжителство“ с Османската империя. Второ: Не е виновен социализмът за това, че само в рамките на няколко десетилетия ни прекара през първата и втората индустриални революции, превръщайки ни от селска периферия в индустриализирана и силно развита страна. Нещо, за което на Запада му трябваха 300 години, за да го постигне. Трето: Не мога да обвинявам социализма, който през 1989 г. ни остави индустрия, промишленост, армия, сигурност, образование, здравеопазване, земеделие, икономика, енергетика, 9 милиона души население. Нямаше банани и портокали, но все пак някак се преживяваше. ... Четвърто... Пето...Седмо...

В замяна на това обаче бих обвинил демокрацията, че унищожи и разграби всичко това, превръщайки ни само за няколко години в колонизирана, деиндустриализирана, окупирана страна и суровинен придатък за богатите западни икономики, след което обвини социализма. Вместо с репарации, ни унищожиха бавно, методично, пропагандно, накараха ни да повярваме, че злото е добро и сами да си наденем примката. Нарязахме си армията на скрап, например, за да ни пази НАТО, макар да нямам спомен някога този агресивен военен съюз да е опазил някого от нещо. Дори напротив. Унищожихме си промишлеността, индустрията, селското стопанство, енергетиката, за да влезем в ЕС и да получим някакви хипотетични ползи. Не ги получихме. А доколкото сме ги получили, те не могат да компенсират и 1/10 от всичко, което сме загубили. Двата милиона души човешки капитал, който беше изсмукан от България, е друго на ръка. Нищо не може да компенсира това унищожение. А камо ли мизерните еврофондове, които постоянно просим в качеството си на най-просешката държава в Европа, след което крадем на поразия в качеството си и на най-крадливата. Социализмът със сигурност си е имал много кусури. Но тогава България все пак имаше интереси. Днес нямаме интереси. Днес имаме ценности и стойности. При това не какви да е, а евро-атлантически, които нон-стоп ни се набиват като на някакви пълни малоумници в главите. И така докато съвсем не оглупеем.”

===========================================

Този номер - да се говори от името на “някой млад българин”, чиито думи на разочарован от демокрацията, биха хванали много по-голям дикиш, отколкото ако ги изрича някой дърт комуняга с оцапани от кръв ръце преди Десети – забелязвам напоследък много често, како Пенке. В известен смисъл това е и последният катализатор да подхвана по-изкъсо копелета анонимници в блога.

- Много се лютат те на това. Даже оня ден за първи път получих коментар-уведомление, от една, дето съм я нарекъл курва - щяла “да ме съди до дупка”. Преместих си го в другия крачол. Аз цитирам нейни постинги! И на всичкото отгоре тази, представяща се за все още млада мераклийка, че и “8 в 1”, е анонимна. Някояси “аз съм Юлия”. Нали, за да я конституира като страна, Съдът ще пита първо: Коя е тази “Юлия?”.    

- Анонимниците в блога имат още тактически “издънки”. (Можех и да махна кавичките, защото вероятно поради крехката си възраст те го правят неволно. Иронизирам, естествено!) Не отговарят на моите забележки. Правят се на заети, на “над моето ниво”, което не позволява – тяхното ниво, да обръщат внимание на елементарни логически наблюдения. Например най-пресен пример е един новоактивизирал се блогър Mimogarcia. Забелязах го покрай защитата му на “българина”’ Кристиян Костов, който не можа да спечели Евровизията. Според мен съвсем правилно. Защото е руснак.

Но пък Мара Подробната, т.е. аз, само това чакаше. Разгледах профила на автора Мимо Гарсия. Сам е определил възрастта си – 19 години. Това означава, че ако не е повтарял някой клас, тази пролет е бил абитуруент. Това как се връзва с показаното от него като "професия" - Създател и водещ на "Поле За Отговори" & "За децата със Слава и Мимо"; режисьор на "Насалевци: Бедни Срещу Богати".

И нали съм по въпросите, изпратих му (на 24.05.2017 в 12:20) следния: “Най-вероятно лъжеш бе, приятел. Ако си "Пристигнах за първи път в училищния двор на 15-септември 2005 година." (цитат от твоя постинг), как на 6.01.2010 - когато си започвал втория срок на 5-ти клас, си издал: “Заглавие: Градинката на щастието-В света на Ил / Автор:Мимо Гарсия / Оформление: Иван Ивнов/ Редактор:Спас Крумчев/ Поредица: Градинката на щастието/ Цена 15,49 лв. Твърди корици /Брой страници: 65" - (цитат от твой постинг от тази дата - 6.01.2010). Няма да питам допълнително дали баща ти и майка ти са знаели за това: 30.12.2009 - "Началото/ Автор: mimogarcia Категория: Поезия/ Началото е поставено. Край няма. Няма и да има. Когато вървяхме по плажа - тя имаше алтернативна връзка..."

Какво направи  младокът “Мимо”? - Ами не пусна коментара ми, а оттук си е помислил вероятно, че  отпада необходимостта да му отговори.

Какво направих аз? – Бръкнах в архива си, извадих му го този коментар и го публикувах. Токущо! Целият! Горкият “Мимо”. Сега ще трябва да си сменя нааканите гащи, ако иска нататък някой да му вярва.

- Един друг номер на моите “любимци” в БЛОГ-а, е да си поставят години като за динозаври. Примери съм давал много. Днес добавям само изпуснати. Например Budha - Име:Държавна Сигурност, Възраст:111”;

Сигурно има още. Със сигурност ще ги маркирам и в бъдеще.

Такива, играещи с годините си, има и жени. (Ако са жени! – Няма как да не се съмнявам при толкова много явни лъжи.) Споменах вече “аз съм Юлия”. Една друга – joysii, в профила си е записала “Възраст 13”. Иначе се зачитам в нейния постинг “Ще се повтарят студени пролети (19.04.2017): “Когато през април изведнъж захладнее... се сещам. И тогава беше студена пролет. Със сняг. Като онази, през която бях във Виена. Само че тогава още не бях ходила във Виена. Като онази, през която бях в Истанбул. Вече бях ходила в Истанбул... Бях при теб. Край онова сиво, прекрасно, все още зимно море.”

Ашколсун! И тази е имала алтернативна връзка като Мимо, само дето я е почнала не в 6-ти клас, а на 6 години – първият й постинг на Джойси е от октомври 2010 година. Толкова млада и вече “баничарка”.

===========================================

А “младите българи, които демокрацията изсмука от България”, “двата милиона души човешки капитал”... да ги разгледаме, а, како Пенке:

- Andrei (в профила си се престрашил само да запише “Андрей Денчев, мъж”)

Още на 23.06 в далечната вече 2013-та се подписал под: “Дъщеря ми от 13 години е в Холандия, барабар с целият си випуск от ТУ и никой от тях не е петимен да се завръща в България. Един се излъга да се върне и втора година е безработен с владеенето на три западни езика и две магистърски степени! Сега плаче горчиво... Добре че има колеги от Холандия които му събират пари за да се върне отново при тях!? А ти ще ми говориш за политическо ограмотяване на българите, които вече са малцинство в страната. Добре ще е сам себе си да ограмотиш и определиш какъв си? Не е ли малоумно да се определяш за десен в държава, където 80% от населението е затънало в бедност и тежка икономическа и духовна нищета!? Хайде Холан,вземи да се освестиш и да прогледнеш най-сетне...”

забравяйки вероятно, че само 3 месеца по-рано (14.03.2014) е написал: “Цинизмът на САЩ. САЩ се готвят да хвърлят във война срещу Русия, бившите страни от Варшавския Договор. Тоест други да гинат за интересите на юдо-масоните от САЩ. Ако това действително се случи, ще последва решителен ядрен удар от Русия срещу САЩ , а за техните слуги не ми се мисли, какво ще последва!!!”

(И на  мен направо не ми се мисли, ако предсказанието Андреево се сбъдне, какво ще стане с дъщеря му в горката Холандия. Където междувпрочем са и дъщерите и внуците на самия, “нанасящ решителния ядрен удар от Русия”, Путин. Може би затова често “Андрей” буквално побеснява. За епистоларно побесняване говоря.)

Когато четеш ярките просъветски блогъри, како Пенке, отбелязвай си някъде колко много от тях – изключително непредпазливо! – се хвалят, че синовете и дъщерите им, внуците им, са на Запад. В “разпадащия се”, в “омразния”, в ”изсмукващия силите”... Запад! Да им е ... баницата сладка на тия.

А ето няколко блогъра и блогърки, чиито “фурни за баници”, т.е. САМИТЕ ТЕ, са в “без никаквото бъдеще Запад”. Обаче колчем се спомене Путин, и очите им светват неистово възторжено червено.

Няколко имена:

- Blackpredator (Голямо и смело копеле, също като Андрей. В профила си записал: Име: Predator Black. Мъж, Русе, Професия: касапин, Интереси: АLL.)

Този касапин написал на 4.04 в също така далечната вече 2015 година:

Само преди няколко месеца, част от българските медии и сайтове, НПО фуража и какаляшките му в блога, предричаха кончината на Русия. А през изминалата седмица валутните резерви на Руската централна банка (РЦБ) отбелязаха ръст за първи път от юли 2014, давайки индикация, че руската икономика започва да се възстановява след спада на цената на нефта през миналата година. Ей затова харесвам Путин. А вие сравнявайте всеки за себе си Байкал и Банки. И така. Къде е ефектът от Западните санкции? Няма го. Ние виждаме как руската икономика реагира на добива на нефт и на валутните пазари, но не виждаме промяна в търговията и финансовите рестрикции на Запада. Виждаме как въпреки спряното западно финансиране Сбербанк бележи здрава печалба от над $7.7 млрд. за 2014 година. Да, това е по-малко от печалбата за 2013г., но с оглед на икономическата война срещу Русия не е нищо притеснително.”

10.04.2014 – отново зашеметяващ и пълен с глупости постинг на “Блеки”:

Ленин беше писал за даден тип хора, че те са полезните идиоти. Според него, те ще свършат черната работа на русофилите. Сред тях са Пабло Неруда, Пикасо, Лион Фойхгвангер, Хърбърт Уелс, Анри Барбюс, Бернард Шоу и Славунчо Генчев”

- Което podvodni (още едно копеле – според профила “Владимир Младенов, мъж от София. Толкоз!) коментира така: Уффф, добре, че предложиха дебила Пеевски за шеф на ДАНС, а не полезният идиот Генчев. Тогава не ни мърдаше 4,5 и 6-та национална катастрофа на еднаж.”.

- А пък едно друго копеле Theeconomist (Име: Панчо Тантров, мъж от

София. Професия: броя парите на Скрудж Макдък, Интереси: да си вра и носа”) добавя: “сливомаре, дай малко мир на праха си!:-))) "Когато цъфнат теменугите и тъпанарите ги затресе страха, в гъза еби славомиругите и ги оваляй в прахта!"

(Съжалявам, че ОК3223, който днес е само на 33 години според профила си, не се е обадил тук, което ме лишава от удоволствието да ви покажа по-голям простак от “Икономиста”. Но аз съм търпелив. Старшинатa от БНА, чиято първа кола е била “Москвич” с лесния номер 3223, за да му отива – така пишат неговите собствени другари и приятели в блога, аз само ги цитирам - много го сърби “червената тиква” – също ги цитирам - и ще дочакам да се обади след малко.

Но пък граф Едмон Дантес (копелето Kuschel) се е разписал твърде подобаващо за неговата си нетна стойност: Каква загуба на време, а може чисто и просто да кажеш на плужека слабоумен, да се ебе в гъза. То и това е загуба на време, но от учтивост.”)

===========================================

Да им е... баницата сладка, како Пенке. Няколко женски, разплули се, пардон – предали се, на страстта западна “сиктирварки”.

- Въведох ново понятие “сиктирварки” (за този постинг, иначе не го лансирам за първи път). Това е пародия, вдъхновена от “един северен блог” Lidislidis, както пише в профила си българката (Име: Lidia Ilieva), която вероятно е женена във Финландия за някакъв Sirkkavaara, защото подписва постингите си с SIRKKAVAARA LIDIA-LIDIS.

Да обичаш мъжа и децата си силно и искрено е божия благословия, дори да не живеете в уредена страна като Финландия, а да сте бежанци от Сирия да речем, сиктир варке. Именно за това НЕ БИВА да пишеш такива откровени лъжи:

3.04.2016 – “Европа не вярва на думите на ислямистите и е затворила очи за техните действия и продължава да ги приема. Тя е разтворила обятията си за своите убийци и задоволява желанията им. Eвропа ще повярва, когато те изпепелят земите й, и изкормят децата й, когато Европа бъде мъртва. Тогава ще е все едно кой е бил виновен. Дали ЕС, или Меркел, Америка или някой друг. Виновни по правило ще си бъдат винаги жертвите, т.е европейското население. Мюсюлманите не са в Европа да се интегрират, а да я завладеят и унищожат.”

Най-малкото, в края на краищата, защото ти самата си бежанка – от България във Финландия. Иначе коя родина да обичаш най-много, си е твой личен избор.

- “Име: Legna Angel, Възраст:34, от град Казанлък, Професия: Мен.

“Продава баници” за които е декларирала в профила си: ”Интереси: Всеки е мои брат и сестра тръгнал по пътя на любовта. В името на любовта да живее тя в нашита сърца.” Я, да се зачетем в нейните 5500 постинга за 6 години участие в БЛОГ.БГ, за да видим дали е вярно:

На 08.06.2017, половин месец след 24 май, когато се оказа, че кирилицата е македонска, написала “Мизерия, мракобесие, потисничество и... Путин, Москва и Санкт Петербург в снимки”. От 26.04.2017, когато “Борисов 3” е на една седмица, има постинг в който 4 снимки (на комиксовите американски герои Супермен, Човека паяк, Батман и още един като тях), които чрез текста “Държава с измислени герои се опитва да подмени историята на държава с истински герои” са противопоставени други 4 снимки (на Ботев, Левски, Бенковски и Райна Княгиня). За да е по-силно внушаващото “легнало” чувство, постингът е наречен “Помни истинските герои а не измислените !!!!

В един и същи ден 20.06.2017 е публикувала два постинга. Единият Победителите в конкурса “История на моето Отечество” посетиха България. Нека да видим колко са топлосърдечни Руснаците към нас. А не студенокръвни както някои страни.”, а другият – “Световният елит и неговата заробваща система на контрол срещу пробуждащото се човечество. Кой ще победи?”

А знаете ли какво пише в нейния първи постинг от 7.12.2011 – “През 2008 година ще се извършат покушения срещу 4 държавни глави. Същата година ще започне военен конфликт в Индия. 2010 – Начало на Третата световна война. Ще избухне през ноември. 2011 – В резултат от ядрената война в Северното полукълбо ще изчезнат всички растителни и животински видове. 2014 – Повечето хора по планетата ще страдат от рак на кожата и други кожни заболявания. 2016 - Европа ще остане почти безлюдна 2018 – Новия световен лидер е Китай.”

И после кой е виновен, че нейното не са Предсказания, а празни бръщолевения на луди “Юлии”. Аз, нали?! Че правя връзка между “полегналите” – напр. Delianaangel (Име: Деляна Ангелова. На 43 години, Професия: Дете на Бога, Интереси: Всяко нещо и всичко възторгващо във Вселената” и появила се Блога в същия месец и година като Легналия Ангел.) и “подводните” – напр. Budha2  (Име: буда БУДА, който пише поезия под името Милен Стоянов, има аватар на библейска тема като самата Легна и Делиана, и който тя самата обича да цитира. Напр. 23.01.2017 Милен Стоянов: Привилегия е да си българин заради гените, а Русия си е чиста България”.) Да не говорим за “лечебните заемки” от Zaw и компания.

Да добавя, че буквата “к” на клавиатурата на г-жа Legna (вж. Оригинала на постинга “Световният елит и неговата заробваща система на контрол срещу пробуждащото се човечество. Кой ще победи?” от 20.06.2017) е повредена точно по същия начин като буквата “к” на клавиатурата на блогъра ilchev (за което съм изразил специално възмущението си в моя постинг http://dobronameren.blog.bg/history/2017/01/22/jivotyt-ima-drugi-pravila.1505072  от 22.01.2017). Сигурно е случайно съвпадение.

===========================================

От Клуба на Четящите ще спомена само Zmei gorianin от Долна Митрополия” – блогърът Reader. За Ramone, който също е от този клуб, писах сравнително скоро и няма да го дъвча повече. Само да кажа, че “Четящия” блогър слиза за доказателства, че днешна Европа умира, не само до Маркс като “Рамоне”, а чак до древния Рим: 29.04.2017 – “Краят на Римската империя като предупреждение за Европа”.

И защо? Защото: “Римската империя е унищожена от бежанска вълна. Общественият организъм на Римската империя се бори срещу нашествието от чужди социални организми, желаещи да паразитират върху него. Но заразата е твърде всеобхватна и резултатът е трагичен. Организъм, който загуби имунитета си е обречен. Остава да се надяваме, че Стара Европа не е загубила имунитета си в процеса на стареене. Но няма големи основания за оптимизъм по въпроса. Всяка прилика между настоящи и антични обществени групи, лица и събития изобщо не е случайна. В историята няма случайности.”

Преди да спра тоя да суче своите бибитки, още една в оригинал: 19.09.2016 – “До 2-2,5 години първите нелегални имигранти, които нахлуха през границата, ще бъдат с право да получат българско гражданство. Т.е. и право да гласуват на избори (например за ГЕРБ). Това сочи Законът за българското гражданство, според който необходимият срок за пребиваване в България е 5 години. Първите нелегали започнаха да нахлуват някъде в края на мандата на първото правителство на Бойко. Т.е. преди около 3 години. Остават им още около 2 години, преди да станат граждани. Твърде вероятно е целта на ГЕРБ да е да ни хвърлят прах в очите само за този период, а след това Цецо ще се сдобие с хиляди нови избиратели. Като ГЕРБ им даде гражданство, чрез неформалните лидери и службите, ще ги контролират за кого гласуват. Вероятно това е и причината България да е единствената страна в Европа, която регистрира и узаконява всеки един мигрант”

Сега разбра ли, како Пенке, за какво иде реч?!

А, чакай още малко. Тоя понеделник, днес е четвъртък, намирам у Reader-a следното: 19.06.2017 – “Честит рожден ден, г-н Президент”. Нищо лошо (”освен може би, че Четящия не честити рождения ден на Винету, който също е “Близнак” като Радев”, обажда се вътрешния ми глас) - всеки има право да поздравява всеки и с какво иска. Обаче се загледах в подробността, че всъщност честитката до президента Румен Радев е подписана от някоя си Соня Момчилова.

Соня Момчилова?! Ех...

Самоцитирам се от том 2 на моите “Случки и събития в нова България”: “В."Време SuperS", 8 януари 1994: "Из интервю на поетесата Соня Момчилова, 24-годишна, авторка на текста на нашумелите "Ку-ку" хитове "Ще ти скъсам гъза...", "Мама на татко не дава": "На времето имаше една много престижна награда – "Петя Дубарова". Та на 15 години аз получих това признание, а Христо Фотев и Недялко Йорданов казаха, че възлагат много на мен. Сега във вестник "Ку-ку" ще излезе едно стихче "В Тибет, заведи ме в Тибет", то е хубавичко: Ти ме преби в тихия следобед, събра останките ми в кофа. / Но бях ти дала аз свещен обет да те възпея в / предсмъртната си строфа."

Дали е СЪЩАТА ку-ку Соня? Повече от сигурен съм, че е ТЯ! “Ще му скъса гъза” на Радев. Ама трябва преди това да се справи с... Опс! – щях да направя едно необосновано предположение.

===========================================

Оня ден някаква уважавана по соцвремето професорка в УНСС на име Соня Докова нашвяткала тройки и четворки на поправителна сесия срещу ... само един празен лист. Мен лично, за вас – не знам, един въпрос ме тревожи: Защо не е писала тройките и четворките в края на семестъра, когато изпитът е бил устен, т.е. кой какво казал пред нея само един господ може да знае, ами е рискувала и ги е оставила на писмен изпит, пък там ги е пуснала срещу документация, която се пази в архива на катедрата? Отговорът се самонатрапва: Не са си платили на устния изпит. Затова. И са входирали съответната сума (Утре Носете Съответната Сума) на писмения. Това в скобите – как се разшифрова УНСС, е популярно в обществото поне от 25 години. Да добавя нещица, които са по-малко известни: 

- Ректорът на УНСС (от декември 2011) се казва Стати Василев Статев, роден 1955г. Оригиналната му специалност се наричала “Политическа икономия” (от 1980 – асистент до 1987 - главен асистент), прекръстена е на “Икономикс” след като ВИИ “Карл Маркс” става УНСС в 1990г. (1990 – доцент, 2006 – професор). Вербуван е ДС, ПГУ на 01.02.1989 г., секретен сътрудник, псевдоним: Стойновски.

- Предишният ректор (от 2003 до 2011, в момента почетен ректор на УНСС) се казва Борислав Борисов, роден 1949г., същата специалност “Политическа икономия”, но асистент от 1976-та, доцент 1990г. и професор 2004. Социалист в АБВ от 2011, в момента съветник на Георги Първанов. Няма данни да е вербуван в ДС, но ... като се има предвид, че го махат чак в 2011-та, за да сложат на негово място доказан агент на комунистическото ДС от преди Десети ноември, какъв ли ще да е?

За повече подробности можете да питате един министър-председател и преподавател в УНСС – Пламен Орешарски, един блогър също преподавател там -  Митко Хитов, krizata.blog.bg, или пък председателя например на Комисията по етика към УНСС, който се казва Пламен Мишев. За него мога да кажа, че е председател на фонд “Научни изследвания” от 2013-та. Помните ли, че имаше един скандал покрай този фонд за едни пари, европейски ли, бюджетни ли, вече не помня.

===========================================

А тарикатите, как Пенке, трябва да изметем, за да стане България чиста. Пъстра, но чиста! Душевното ни равновесие е не по-малко важно от финансовото!




Гласувай:
2



1. dobronameren - Тоя русофил, како Пенке,
23.06.2017 11:16
е неспасяемо, природно глупав. Както казват младите - тотално тъп. Къде в писмото ми до теб се говори за Бойко Борисов, та този ми се е възбудил на тая тема?!
Някакво изкопаемо, което си живее със спомени за комунизмите ("А вие виждали ли сте дърво господин Добронамерен?... а гора господине?"), миришейки на "аз съм Юлия" бикините.
цитирай
2. apostapostoloff - Толкова ли е трудно да проумееш, че
23.06.2017 13:46
Бойко Борисов до Десети е бил ЩАТЕН СЛУЖИТЕЛ на МВР? Бил е капитан в пожарната. И толкоз.

Трудно, трудно е за комунягата да проумее елементарни неща. Защото комунягата е генетично увреден тип, за когото важи правилото: "Родиш ли се идиот, умираш си идиот."

И тъй като майката на българския идиот постоянно е бременна, КУРнелия Нинова намери все пак около 1 000 000 български идиоти, които и купиха смрадливата баница на последните избори.

Това е най- големият, единственият проблем на България- страната е гъсто населена с некадърни простаци. Предвождани от една изключително примитивна простакеса.
цитирай
3. dobronameren - Здрасти, како Пенке, пак съм аз
24.06.2017 07:27
Какво да направя - тези блогови копелета, дето имат старите партизански навици "стреляй и бягай!", край нямат. Говоря за "русофила" тук.
- Имаше такъв профил - russofil.blog - днес няма, за утре не знам - питай модераторите.
- Днес "русофила" излиза в коментарите си като "анонимен" - как става това пак питай модераторите.
На всичкото отгоре копелето Русофил праща коментар, изчаква да му се отговори и веднага трие своя пораждащ коментар. Така подразбиращия се отговор "увисва" и безсмислието, което се поражда, остава за сметка на добронамерения. И понеже това става тук за втори път - първият беше в моя постинг "Трябва да ги видиш тия, како Пенке - 22" от 24.05.2017 (което съм фиксирал там в ком.№3), когато РусоФила/Фоба се опита 2-ри път да направи "същата инсталация", вече съм подготвен.
Направил съм му "снимка" как кенза и я публикувам веднага, щом избяга зад ъгъла.
Ето: Който чете коментара ми №1, нека знае, че той е предизвикан от ПРЕДХОЖДАЩИЯ ГО КОМЕНТАР на "Руссофил", който копелето му русофилско любезно е изтрило. Обаче вие можете да го прочетете в следващия ми коментар тук. (В следващия коментар, защото малко е дълго и няма да се събере в един.)
цитирай
4. dobronameren - Изтритият коментар на Русофила, който тук трябваше да бъде под №1.
24.06.2017 07:36
(Сравнете датата и часа на публикуването му с коментара, който сега е първи
1. dobronameren - Тоя русофил, како Пенке, 23.06 11:16 .)

"22.06 19:42 - А Бойко Борисов чий агент е бил и все ощи е?
от: анонимен
Знаими че беши тверд комунист, знаими че беши и деен учасник в ограбването на България по време на "прехода", знаими и за баща му и за майка му, които активно служеха на органите на КДС, знаеми кой че Симеон, аген КГБ-ейски го направи "генерал п заказ от Кремъл, знаими кой го направи МВР министър, кмет, знаеми кой му създаде ГЕРБ и кой го спонсорира, знаими кой ни го пробутва вече 3-ти мандат за "премиер", въпреки че интелектуалните му възможности са колкото на циганина с трето отделение Тодор Живков, и дори под неговите защото му беши охранител, знаими и за наркоразпространителния бизнес, знаеми и за активната дейсност на Борисов при антиконстутуционната гавра срещу турското/мюсюлмансо население в България, и т.н.
Въпросите ми към вас господине: Защо се опитвате да ни убедите,че Бойко Борисов не е рожба и слуга а тези същите тартори от това "социалистическо" минало, въпреки, че то нямаши нищо обюо с принципите на социализма, а си беше чиста про-руска диктатура, на която Бойко Борисов е прикрит поклонник?
И защо смятате, че след като Бойко Борисов традиционо си сътрудничи с Атака, ВМРО, ДПС, които са явни про-руски групировки и в България зари корупсич и беззаконие до шия този ваш кумир от Банкя не е рожба на руската агресия спрямо България - та руснаци владеят над 30% от българската иконмика, Борисов не им отдържа данъци и купува най-скъпите суровини от тах...
А вие виждали ли сте дърво господин Добронамерен?... а гора господине?
руссофил"
цитирай
5. ramone - ...
30.06.2017 10:51
аз всъщност не мога да преценя дали "днешна Европа умира", пък и не ме интересува особено.
Мен друго ме забавлява - забавлява ме, как "демокрацията" може да бъде защитавана по комунистически :)

Както вече съм казвал - явлението "комунизъм" умря, но комунистическата схема на мислене, на която ти си виден представител е все още жива. Ще се опитам да ти обясня накратко какво имам предвид.
Характерно за "комунизма" е мисленето в полюси (идва от теорията за класите антагонисти).
Ето ти сега нещо за мислене - "комунизма", който ти си превърнал в мишена е всъщност само една от многото секти обединени под чадъра на по-общото понятие "левичарство". Това, всъщност е сталиновата версия. Тя е прогласена официално през 30-те години, чрез неговата "История на ВКП(б)". Макар че, вероятно е дело на колектив (Сталин е само редактора с последната дума), тя излиза неслучайно под неговото име. Посланието е - "аз съм вожда на победилия комунизъм, поради което, мойта версия е единствено валидната". Така Сталин очертава ясната граница между "комунизма" и останалите секти - основно троцкисти, анархисти и соцдемократи.
Ако не схващаш все още какво е общото между теб и Сталин,ще ти го обясня след малко.
Разликите между различните секти в левичарството са най-разнообразни - анархистите например са съгласни с революцията, но не са съгласни с термина "диктатура на пролетариата". Соцдемократите пък отричат революцията, но споделят в някаква степен идеята за премахване на частната собственост.
И това са само най-основните различия - сектите са повече, отколкото сектите в исляма.
Ето ти сега общото между теб и Сталин - ти допускаш за правилна, единствено твойта версия за "демокрация". Т.е. ти казваш - "демокрация е това, което аз казвам (или това, което е в момента Европа), а всичко останало е комунизъм."
Това е абсурдно - демокрацията не допуска подобен начин на мислене - при нея (би трябвало) да има няколко версии за това, какво "демокрацията" е.
Всичко останало е "комунизъм" - казвам аз.
цитирай
6. ramone - ..
30.06.2017 11:14
Ако позволиш, ще ти дам примери как това (полюсно) мислене води до грешни преценки.
Путинова Русия, разбира се! Повечето глупаци, които анализираш (включително и ти барабар) смятате, че мечтата на Путин е връщането на комунизма.
Ако Путин иска да върне нещо, то е имперска Русия (отпреди 17-та). Точно поради тая причина, той не може да си позволи да задраска "сталинова Русия". За империята е недопустимо, прекъсването на царете. По същата причина, никой не си позволява да задраска Иван Грозни за сметка на Петър 1 (или обратното) - за империята са важни и двамата. За Путин (за концепцията му), Сталин е успешен император (макар и комунистически) - той е запазил и разширил империята - и затова няма как да бъде пренебргнат или споменаван с лошо. Тук не играе идеологията, а прагматизма.
За сравнение - Франция не се отказва от Робеспиер за сметка на Наполеон, от Луи Филип, или пък от Наполеон 3 (това са четири коренно различни и взаимноизключващи се политически режими. Дори и от Петен. Срещу всички тях, приживе и особено след слизането им от власт има съпротива. И какво като има - всичко това е Франция (харесва ли му на някой или не).
Приблизително същата е и логиката на Путин.
Съвсем отделен е въпроса, дали аз и ти харесваме имперска Русия (на нея впрочем, не и пука особено какво си мислим ние с тебе).
Тая путинова Русия обаче има толкова общо със сталинова Русия, колкото робеспиерова Франция с наполеонова Франция.
цитирай
7. ramone - ...
30.06.2017 11:40
а, сега, от титани като Сталин и Наполеон, нека елегантно преминем към нашия общ приятел г-н Сашо Дончев, който драги ми добронамерен, е капиталист.
Ако го питаме сега, какъв предпочита да е - капиталист или комунистическа номеклатура (вероятно такъв е бил преди-ще го питам на следващата сбирка:), познай какъв ще е отговорът.
Ето затова ти казвам, че комунизма умре. За комунизъм бълнуват единствено твоя приятел кушел и още двама трима тука. И ти барабар.
И таман стана дума за номенклатура. Днешна "Европа" некак много ми напомня на тоя същия комунизъм. Те ти го огромния апарат на европейското чиновничество с мързела му, със същите тъпотии, които измисля от безделие (да давам ли примери?), с мераци да наложат пак неква цензура на говоренето и на единствено "правилната линия" (некви асоциации с оная номенклатура да ти идват?).
Дали тая нова номенклатура е маша на некой дето е по-високо аз не знам (па и не съм специалист в конспирациите, питай некой друг за това).
"Днешна Европа" обаче не ми харесва. факт.
Ще ти дам един пример. не знам дали гледаш футбол, но днешна Европа е същата като Шампионската лига, направена в интерес на 6-7 клуба, които обират джакпота, а на останалите се подхвърлят подаяния. Това, впрочем е дълга тема, но икономическия модел на ШЛ е точно копие на "днешна Европа"(можем да го изкоментираме това, ако искаш).
Ми на мен ШЛ не ми харесва (вече мачове вече почти не гледам), аз съм олдскулбой.
Немам ли право да не я харесвам и тва прави ли ме комунист, путинист, копеле враг на прогреса или еба ли му майката още какъв?
п.с. и земи махни тая цензура-не се излагай
цитирай
8. dobronameren - Толкова много лъжи за мен и приписани на думите ми неистини могат да се видят на куп само при Freeoldmen-a.
02.07.2017 16:31
Ама като ме коментирате, поне четете постингите ми, бе. Всичките ми 500 поста са пред очите, няма значение кой ще вземете за разбор. Да де, ама не щете. Бягате при Маркс и Енгелс, при Хитлер и Сталин, при “капиталистите” Путин и Сашо Д. ... Защо? По същата причина бягате от блога (където правите своите инсталации), във Фейсбук, където имената ви други. Същински партизани, които уж за свобода се борели, ама обирали мандри и ако някой им падне...
Това ме прави тъжен. Тъжен в лично качество. Защото не съм като вас да ви “напърдя” (застрелям и изхвърля от България) и да приключа с проблема ви по кушелски. Трябва да ви чакам сами да си отидете. Но от друга страна, когато фиксирам на хартията вашите мадурски умозаключения и предсказания, съм обществено доволен, че спестявам работа на следващите българи – те ще знаят що стока сте били.
п.с. АЗ не употребявам модерацията като цензура, а като начин да правя точен ВХОДЯЩ СПИСЪК на коментариите ви. Иначе как ще хвана, че ти, Ramone-e например, си нашвяткал 3 коментара към постинг, който съм публикувал цели 8 дена преди това?! Нима всеки път като вляза в блога си, трябва да проверям дали някой простак, като Marknatan например, не ми е пратил Х коментара към постинг Y в деня Й?!
И земи напиши истинското си име, Ramone, в профила си – не се излагай!
цитирай
9. getmans1 - Неспасяем Добронамерен, че и за ...
02.07.2017 22:57
Неспасяем Добронамерен, че и за анализатор се праска!
Силата ти бай Добронамерен са опорноточковите тролове, хората със собствено мнение винаги ще те навират в кучи ... трала-лала.
В случая съм съвсем добронамерен.
цитирай
10. dobronameren - Някъде по средата на този пост бях класирал блогъра Ок3223 на първо място по простотия сред пишещите в БЛОГ.БГ
03.07.2017 17:34
Как мислите - getmans-а заслужава ли второто място? Имайте предвид, че и freeoldmen-a пише така: “Слушай какво ще ти рекна, тролче недоклатено. Сбирай си акъла, щото тия лесни парици, дето ги изкарваш с мерзост, да не ти заседнат в разширения задник.” Ами, групата "мале лейди санким"? ...
Какво да кажа? Ще цитирам, обичам да цитирам: "Нощта ражда из мъртва утроба вековната злоба на роба" - Написано е преди почти век, когато комунизмът е стартирал в България. Какво точно обяснение за края му! Нали?!
цитирай
11. getmans1 - Всичкото "Първо място" е достойно за Гетманса без значение за кво става въпрос :) ...
03.07.2017 20:15
dobronameren написа:
Как мислите - getmans-а заслужава ли второто място? Имайте предвид, че и freeoldmen-a пише така: “Слушай какво ще ти рекна, тролче недоклатено. Сбирай си акъла, щото тия лесни парици, дето ги изкарваш с мерзост, да не ти заседнат в разширения задник.” Ами, групата "мале лейди санким"? ...
Какво да кажа? Ще цитирам, обичам да цитирам: "Нощта ражда из мъртва утроба вековната злоба на роба" - Написано е преди почти век, когато комунизмът е стартирал в България. Какво точно обяснение за края му! Нали?!


... Хепетен се объркАх туканкъ кой, кой сега аджеба е Фрия аз ли, Рамоне-то ли ил някой друг дет иззползваме български думи също като Фрия?
А, забравих бе, използваме и същата азбука като Фрия.

Тц-тц, кво стана сега, току що забелязах, че и ти същите думи и същата азбука ползваш!?!
Туй,че нищо не се разбира от коментара ще ти го простя най- добронамерено, то сигур се дължи на белите мишки дето виждаш.
цитирай
12. dobronameren - И земи напиши в профила си истинското си име, Ramone,
04.07.2017 01:26
Не се излагай!
цитирай
13. dobronameren - Аз няма да пиша "Автобиографично 5D"
04.07.2017 01:40
както ме съветва Getmans the frist в свой коментар към мой скорошен постинг. Стигат автобиографичните ми 2D (30.05.2017) и 3D (5.06.2017). Но съветвам самия Гетман да напише за себе си поне едно автобиогрaфично 2D. За да не виждаме бели мишки зад името му. Пък ако фрасне и едно 3D, у-ха-а хахахак.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dobronameren
Категория: История
Прочетен: 1872563
Постинги: 669
Коментари: 2593
Гласове: 1611
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031